Rohkeasti parempaan päin – yhdessä asiakkailtamme oppien!

Uteliaisuus on intohimomme! Me Ruohonjuuressa toimimme kaikissa kanavissa ilolla ja elinvoimalla asiakkaidemme kanssa yhteiseen päämäärään pyrkien.
Ruohonjuuren henkilökunta ottaa oppia myös asiakkailtaan
Asiakkailta oppiminen on Ruohonjuurella DNA:ssa ja ollut alusta asti osa konseptiamme. Sen ansiosta meillä on takanamme jo 37 vuotta menestystarinaa, ja kasvu jatkuu edelleen vahvana niin Suomessa kuin nyt myös rapakon takana Ruotsissa.
Ruohonjuuren tarina alkoi pienestä mökistä.

Pienestä mökistä se alkoi 


Alussa oli ruoho ja juuri - ja valtava määrä maailmaa syleilevää rakkautta.  Oli enemmän aatetta kuin rahaa ja enemmän intoa kuin taitoa. Toiminta aloitettiin vuonna 1982 pienessä mökissä vapaaehtoisvoimin. Ihan ensimmäinen tuotteemme, 100% kierrätyspaperi lähti puhtaasti asiakkaiden ja yhteisön tarpeesta.

Ruohonjuuren alkuaskelista kumpuaa nykyisessäkin työskentelyssä näkyvä rakkaus ja intohimo – sekä maailmaa syleilevä fiilis, joka ilmenee niin tuotevalikoimassa, asiakaspalvelussa kuin henkilöstön hellässä hallinnassa. 

Toimintaamme viitoittaa unelma paremmasta maailmasta. Tahdomme tuoda asiakkaidemme elämään sekä iloa että elinvoimaa ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa ja unelmansa. Ruohonjuuri on rohkea edelläkävijä, jonka luomaa polkua on turvallista tallustaa eteenpäin.
Ruohonjuuri avaa uusia myymälöitä asiakkaiden toiveiden perusteella.

Asiakkailta oppimalla menestystarinaksi Asiakkailta oppiminen ja yhteinen merkityksellinen päämäärä kohti parempaa maailmaa on ollut Ruohonjuuren menestyksen takana alusta asti ja siivittänyt matkaamme makasiineilta maailmalle. 

Ruohonjuuri on asiakkaidensa ansiosta kasvanut pienestä mökistä menestyväksi kauppaketjuksi, jolla on Suomessa jo 15 myymälää ja Ruotsissa Tukholmassa 2 myymälää. Vuonna 2019 liikevaihtomme ylittää komeat 30 miljoonaa.

Ruohonjuuressa kuunnellaan tarkasti asiakkaiden tuotetoiveita.

Asiakkaat vaikuttavat valikoimaan ja tuotekehitykseen Asiakkailtamme poimimme suurimmat ja päräyttävimmät ideamme! 

Iso osa esimerkiksi tuotevalikoimamme helmistä on saatu valikoimiin tai jopa kehitetty asiakkaidemme suosiollisella avustuksella.

Tuotekehittelystä hyvänä esimerkkinä on Ruohonjuuren asiakkaiden toiveiden perusteella maailmaan saatettu Bybi Beauty -sarjan Mustikkaseerumi eli Blueberry Booster, joka taistelee rinta rottingilla sinisen valon aiheuttamia haittoja vastaan suojaten tarmokkaasti ihanaa ihoasi älylaitteiden, tietokoneiden ja auringon säteilemältä siniseltä valolta.

Yhteistyö ja jopa uusien tuotteiden kehitys tavarantoimittajien kanssa on mahdollista ja  jouhevaa, sillä monien tavarantoimittajiemme kanssa olemme kasvaneet yhdessä ja kulkeneet yhteistä matkaa ihan alusta asti. 

Oppiaksemme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin kaikissa kanavissa, tutkimme innolla myös asiakkaidemme ostokäyttäytymistä sekä myymälöissä että verkkokaupassa  ja muokkaamme aktiivisesti valikoimaa sen perusteella.
Kombucha on Ruohonjuuren asiakkaiden suosiossa.


Trendien aallonharjalla yhdessä asiakkaiden kanssaYksi Ruohonjuuren menestyksen salaisuuksista on aivan alkutaipaleelta asti ollut trendien ketterä hyödyntäminen, luominen ja muokkaaminen oman näköiseksemme yhdessä asiakkaidemme kanssa. 

Trendspottingia tekevät markkinointi- ja osto-osastomme ohella koko henkilökuntamme myös myymälöissä. Oivallukset ja huomiot jaetaan sisäisesti kaikkien ulottuville. 

Trendien haistelussa tärkeää on kyky katsoa kauemmas ja laatikon ulkopuolelle. Esimerkiksi Curly Girl -buumin osalta emme ainoastaan lätkäisseet metodiin sopivia tuotteita verkkokauppaamme esille ja markkinoineet niitä mojovin sanakääntein, vaan otimme trendin haltuumme ja viestimme siitä brändiämme tukevalla ja asiakkaitamme voimaannuttavalla tavalla ajatuksena sisäisen puheen muuttaminen. Kun lopettaa kertomasta itselleen tarinaa hankalasta tukasta (ja sen sijaan alkaa tykätä hiuksistaan), uudenlaisen asennoituminen myötä tulee tuupanneeksi tyytyväisyystasoaan ainakin rahtusen verran isommaksi. Hyvinvoinnin hippusten ja onnellistuttavien oivallusten jakamisessa Ruohonjuuri tahtoo nimenomaan olla vahvasti mukana! Rohkeasti siis parempaan päin – myös tukka-asioissa temmellellen!
Asiakkaat vaikuttavat Ruohonjuuren myymälöiden sijaintiin.

Asiakkaat vaikuttavat myymälöiden sijaintiinKaikki Ruohonjuuren myymälät sijaitsevat siellä, minne asiakkaat ne ovat toivoneet. Jopa pohtiessamme liiketilan vaihtoa saman kaupungin sisällä kysymme asiasta mielipidettä aina myös asiakkailtamme!

Ruohonjuurelaisten huikea asenne, pelottomuus ja heittäytyminen näkyy asiakkaille niin myymälöissä kuin some-kanavissakin. Yksi legendaarisimmista esimerkeistä tästä on Tampereen myymäläpäällikkömme Heidi Junkkarin Ratikkablues, joka ilahdutti tamperelaisia asiakkaitamme isosti Instagramissa.

Ruohonjuurelle erinomainen asiakaspalvelu on kaiken keskipisteenä

Asiakkaat vaikuttavat henkilöstövalintoihimmeMeillä Ruohonjuuressa olemme aina panostaneet vahvasti  asiakaspalveluun, koska uskomme, että ihmisen tarjoamalla avulla, hyveiden jakamisella ja sivistyneellä kanssakäymisellä on tärkeä paikka myös digitalisoituneessa maailmassa.  Asiakkaillamme on se viimeinen sana, keitä meille palkataan.

Haluamme, että myymälämme ovat yhteisöllisen kohtaamisen areenoita, ja siksi järjestämmekin monenlaisia asiakkaita yhteen tuovia tapahtumia aina kosmetiikkailloista sinkkutapahtumiin saakka. 

Vaikka maailma Ruohonjuuren 37-vuotisella taipaleella onkin muuttunut melkoisesti, on ihmisellä edelleen kaipuu toisen ihmisen luokse.

Ruohonjuuri tarjoaa asiakkailleen runsaasti hyviä alennuksia

Ruohonjuuren brändi asiakkaiden silminRuohonjuuressa haluamme toki tietää, millaisena asiakkaamme brändimme näkevät ja olemmekin kysyneet asiaa asiakkailtamme, jotka vastauksissaan kuvailivat meitä muun muassa seuraavin sanoin:

“Ihana, inspiroiva hyvän mielen kauppa”

“Trendikäs, osaava, iloinen”

“Ihana, uniikki, sympaattinen”

“Värikäs, ekologinen, rento”

“Ystävällinen, ilahduttava, yllättävä”

“Positiivinen, ympäristöystävällinen, vastuullinen”

Asiakkaiden mielestä Ruohonjuuri on hyvän mielen kauppa

Digitaalisuus apuna asiakkailta oppimisessaMe Ruohonjuuressa tahdomme palvella asiakkaitamme aina entistäkin paremmin ja oppia heiltä kaikissa kanavissa. Myös digitaalisuus tarjoaa meille tähän monia työkaluja. Teknologian hyödyntäminen ei meille ole itseisarvo, vaan kyseessä on väline, joka auttaa meitä matkalla kohti parempaa asiakasymmärrystä ja asiakkailta oppimista.

Asiakastiedon avulla saamme palveltua jokaista asiakastamme entistäkin paremmin, tarjoten kullekin asiakkaalle asiakkaalle juuri häntä sillä hetkellä kiinnostavia sisältöjä, tuotteita ja tarjouksia, joista juuri hän on kiinnostunut ja jotka ovat hänelle ajankohtaisia.

Some-kanavat ovat Ruohonjuurelle tärkeässä roolissa asiakkaiden kuuntelemisessa ja osallistumisessa. Some-kanavien kautta kyselemmekin usein asiakkailta näkemyksiä tai esimerkiksi tuotetoiveita messuilla uusia tuotteita metsästäessämme.
Ruohonjuuri lahjoittaa kuukausittain hyvistuotteen tuoton asiakkaiden valitsemalla hyväntekeväisyyskohteelle.

Asiakkaat ja yhteiskunnallinen vaikuttaminenJo vuosien ajan Ruohonjuuri on lahjoittanut kuukausittain yhden kuukauden kampanjatuotteen tuoton johonkin asiakkaidemme valitsemaan lahjoituskohteeseen. 

Kiitos kanssamme hyvää tehneille asiakkaillemme – yhdessä valinnoillamme on vaikutusta!

Ruohonjuuri tekee kovaa bisnestä pehmeillä arvoilla. Haluamme näyttää mallia myös muille yrityksille, että bisneksellä voi oikeasti parantaa maailmaa. Ja mielestämme oikeastaan ei muunlaista bisnestä juuri tarvitakaan.

Ruohonjuurella on omia ihania Ruohisrakas-brändilähettiläitä.

Ruohisrakas-brändilähettiläät mukana menossaMukana menossamme on myös joukko ihania brändilähettiläitä Ruohisrakkaita, jotka ovat lifestyle-edelläkävijöitä ja aktiivisia vaikuttajia. Heidän ideoistaan olemme saaneet paljon apuja uuden ja ihanan innovoimisessa.

Ruohisrakas-lähettiläät vievät Ruohonjuuren tarinaa ympäri Suomen myös niille paikkakunnille, joissa ei Ruohonjuuren myymälää vielä ole. Heidän kauttaan saamme myös kuulumisia maakunnista, mikä on nyt in ja kiinnostaa asiakkaita vaikkapa Torniossa tai Lahdessa.

Ruohisrakkaamme antavat suuntaa myös Ruohonjuuren “minäkuvaan” ja siihen millainen brändi olemme nyt ja tulevaisuudessa. He ideoivat ja innovoivat juuri itse oman näköistään toimintaa - konsepti on kehittynyt heidän myötävaikutuksellaan.
Ruohonjuuren työntekijät ovat iloista porukkaa.

Työn imussa ilakoiva henkilöstöErinomaisesti voiva henkilöstö on meille kunnia-asia: luotamme henkilöstömme älyyn ja kyvykkyyteen kehittää toimintaamme eteenpäin. Työnsä merkitykselliseksi kokeva porukka, joka ylläpitää ainutlaatuista yrityskultuuriamme ja kertoo sekä jatkaa tarinaamme, on meille arvokas resurssi.

Me Ruohonjuuressa uskomme, että henkilöstömme on meille se levein laajakaista, jonka kautta asiakkailta saatu tieto menee suoraan kehitykseen asti. Myymälöidemme henkilökunnalla on paras tieto ja ymmärrys paikallisesta asiakaskunnasta ja sen tarpeista.

Ruohonjuuri pitää työntekijöistään ja asiakkaista hyvää huolta

Jatkuva strategiatyöstöprosessiRuohonjuuren myymälöissä toimintaa kehitetään itse ketterästi LEANin ja Kaizenin -menetelmin. Viimeisimpiä näissä työpajoissa hiottuja helmiä oli esimerkiksi Jumbon myymälätiimin kosmetiikkamyynnin innovaatio.

Ruohonjuuressa olemme ottaneet käyttöön myös coachingin ja tulokset ovat olleet todella hyviä. Uskomme kokeilun kantavaan voimaan –  siksi innostumme pelotta uusista asioista ja suhtaudumme haasteisiin hellyydellä. Ruohonjuuressa saa ilolla myös mokata.

Rohkea edelläkävijyys vaatii tätä!

Ruohonjuuressa yhdistyy perusturvallisuus ja punk-henki

Yrityskulttuuri: Perusturvallisuus ja punkMeillä Ruohonjuuressa haluamme löytää ja herättää työntekijän parhaat puolet sen sijaan, että yrittäisimme saada ihmisestä kaiken irti.

Ruohonjuuressa yhdistyy “perusturvallisuus ja punk”: sekahedelmäsoppa johon on lisätty parhaimmat ja maukkaimmat hedelmät. Perusasiat ovat kunnossa ja “hiekkalaatikot” joiden puitteissa toimia ohjaavat toimintaa, mutta niiden rajat on lupa myös ylittää.

Arvot motivoivat ja inspiroivat, antavat toiminnalle suuntaa, tuovat tukea ja turvaa ja tulevat näkyviksi jokapäiväisten tekojen kautta

Yhteisillä arvoilla ja asiakkaan aidolla kuuntelulla me Ruohonjuuressa teemme rinta rottingilla kestävää bisnestä.  Kehitämme toimintaamme alati voidaksemme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin ja auttaaksemme omalta osaltamme paremman maailman rakentamisessa. 

Uskomme että nykymaailmassa näkyvillä brändeillä on velvollisuus kuluttajia ja yhteisöä kohtaan toimia suunnannäyttäjinä, rohkaisten yksilöä kehittymään ja mieltä kulkemaan kohti hyveitä ja suurempaa sivistystä.

Näiden toimien tueksi olemme perustaneet myös Future Boardin, jonka tarkoituksena on tuoda villejäkin ideoita tulevaisuuden tekemiseemme. Haemme uusia näkökulmia ja innovatiivisia ajatuksia tueksi ponnisteluillemme. Future Boardin jäsenet voivat ottaa pellepelottoman asenteen tulevaisuuden haasteita kohtaan ja käyttää kaikkea luovuuttaan ja tietotaitoaan uusien tuulien tuomiseksi Ruohonjuuren liiketoimintaan.

 

Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho on helmikuussa 2020 keynote-puhujana CorporateSpirit -tapahtumassa, jossa palkitaan Suomen innostavimmat yritykset.