Puhtaat hampaat ja raikas suu

Nyt laitetaan pöpöt pinteeseen ja hammaspeikot kauhistumaan! Lue blogistamme vinkit hampaidenhoitoon luonnollisin keinoin.
puhtaat hampaat ja raikas suu

Hammashuolto on kehittynyt vuosien saatossa ja suomalaisten hampaat ovat nykyään todella hyvässä kunnossa. Niin hammaslääkäripelot kuin tummat amalgaamipaikatkin ovat pitkälti menneisyyttä.

Säihkyvän valkoiset hampaat ovat ahnaasti tavoiteltu ihanne, johon pyritään toisinaan rankoinkin menetelmin. Onneksi luonnonkosmetiikassa on tarjolla paljon vaihtoehtoja hampaiden lempeään valkaisuun.  Luonnolliset vaihtoehdot eivät valkaise itse hammasluuta vaan poistavat esim. kahvista, teestä, punaviinistä ja tupakoinnista aiheutuneet tummentumat hampaista ja ylläpitävät hampaiden valkeutta ehkäisten samalla uusien tummentumien syntymistä.

Ruohonjuuren asiakkaiden suursuosikiksi kivunneet, luonnonmukaiset Ecodenta- hammastahnat hoitavat suun hygieniaa ja hampaita kokonaisvaltaisesti. Sarjan hammastahnojen eri vaihtoehdot on kehitetty painottaen aina jotakin tiettyä suunhoidon osa-aluetta.

Ecodenta

Toimivia tahnoja moneen menoon!

Hampaiden luonnollisen valkaisun railakkaan raikas superhitti on väriltään musta, Ruohonjuuren parhaaksi hygieniatuotteeksikin taannoin valittu Valkaiseva hammastahna (Black Whitening-tahna).

Kyseessä on varsin helppokäyttöinen, hammastahnojen kulttituote, joka sopii mitä mainioimmin plakin, tummentumien sekä hammaskiven ehkäisyyn. Sysimustan ja raikkaan makuisen hammastahnan tähtiainesosana komeileva tammihiili poistaa plakkia ja tummentumia. Hiili kerää voimakkaasti itseensä värimolekyylejä, jotka värjäävät hampaita. Vihreään teehen perustuva Teavigo -uute puolestaan poistaa hellästi tummentumia vahingoittamatta kiillettä ja ehkäisee hammaskiven muodostumista. Perinteisessä tuubissa tuleva musta Black Whitening -hammastahna hätkähdyttää ensikertalaisia värillään mutta käyttäytyy kuten normaali hammastahna tehden harjaamisesta helppoa.

Musta Black Whitening-hammastahna on fluoriton, joten sen rinnalla on hyvä käyttää esimerkiksi yöksi fluoripitoista hammastahnaa, mikäli karies on hampaiston ongelma ja ruokavaliossa on paljon happamia ruokia. Suun hygieniaa ja terveyttä täydentämään sopii mainiosti pariksi musta valkaiseva ja raikastava suuvesi. Toinen Ecodenta-sarjan kirkkaan valkeaa hymyä edistävä hammastahnavaihtoehto on Ecodentan luomusertifioitu Papaija-hammastahna. Papaija -hammastahna sisältää entsymaattista, valkaisevaa papaiinia sekä fluorin ja ksylitolin kariesta ehkäisevää ainesyhdistelmää, joka auttaa tehokkaasti taistelussa hampaiden reikiintymistä vastaan.

Extra Tripple Effect tai toiselta nimeltään Triple Force hammastahna on nimensä mukaisesti kolmivaikutteinen tehohammastahna joka pitää plakin kurissa, vahvistaa hammaskiillettä ja ehkäisee hampaiden vihlomista. Ei sisällä fluoria.

Vihloville hampaille Ecodenta suosittelee luomu suolahammastahnaa. Fluoriton suolahammastahna sisältää kaliumsitraattia, joka suojaa hampaiden hermopäätteitä ja ehkäisee siten hampaiden vihlomista.

Taistelussa plakkia vastaan on luomuhammastahnojen superhitti, Coconut -kookoshammastahna oiva valinta. Sen mieto maku raikastaa hengitystä ja sisältää kookosöljyn ja sinkin lisäksi myös xylitolia. Coconut-hammastahnan kanssa on erityisen kätevä käyttää sarjan uutuutta Minty Coconut -kookossuuvettä, jonka kookosuutteen, piparmintun ja aloe veran yhdistelmä hoitaa ikenistöä, hampaita ja raikastaa hengityksen miellyttävän tehokkaasti.

Lapsille hieno ensihammastahna on miellyttävä aloe veraa ja ksylitolia sisältävä hyvän makuinen, fluoriton Juicy Fruit luomuhammastahna. Hampaitten puhdistaminen on hauska aloittaa hyvänmakuisilla harjauksilla.

Tämän vuoden uutuus on aamun ja illan tarpeisiin omat tuotteensa erottava kelta-sininen hammastahnasetti, jonka piristävän keltainen Pineapple Mornings -tuubi herättää aamuun. Pineapple Mornings sisältää raikasta ananasta ja kiillettä remineralisoivaa kalidenttiä ja raikastaa hengityksen valmistaen päivän haasteisiin. Setin sininen vaihtoehto, mustikkainen Bilberry Nights valmistaa hampaat yön paastoa varten ja sisältää fluoria.  Viimeisimpänä uutuutena sarjaan tullut Xylitol -hammastahna on mainio vaihtoehto niille, jotka haluavat hammastahnan, joka ehkäisee kariesta luonnollisesti ja fluorittomasti.

Fluori jakaa mielipiteitä

Fluori on hammastahnoissa käytetty raaka-aine, joka jakaa vahvasti mielipiteitä. Tästä syystä Ecodentan valikoimista löytyy sekä fluorillisia että fluorittomia hammastahnoja hampaiden ja suun hoitoon.

Ecodentan tuotteissa yhdistyvät  luonnon tehokkaat ja puhtaat raaka-aineet sekä moderni tiede. Ecodenta haluaa uudistaa suunhoidon maailman oivaltavilla tuotteillaan ja tuotekoostumuksillaan.

Hammastahnojen raaka-aineet ovat valittu tuotteisiin huolella ja niiden suun terveyttä edistävien vaikutuksien ansiosta. Tässä muutama esimerkki:

-          Kalident korjaa kiillevaurioita ja auttaa rakentamaan kiillettä uudestaan, vähentää herkkyyttä, poistaa plakkia

-          Teavigolla on tärkeä osa terveiden hampaiden säilyttämisessä ja ikenissä, ja suusairauksien sekä reikien ja ientulehduksien ehkäisemisessä

-          Xylitol ehkäisee kariesta. Suomen Hammaslääkäriliitto suosittelee ksylitolin käyttöä hampaiden hoidossa.

Suuvesiä kannattaa käyttää sillä ne raikastavat suun ja hengityksen, sekä suojaavat hampaita pitkäkestoisesti plakin muodostumiselta. Suuvedet puhdistavat suun ja hampaat niistä paikoista, jonne hammasharjalla on vaikea yltää. Tätä voi vielä tehostaa hammasvälien puhdistuksella joko hammaslangalla tai miniharjalla.  Ecodentan alkoholittomia suuvesiä on turvallista käyttää aamuin illoin.

Osta Ecodenta-tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>