Metsämurkina on retken kohokohta!

Vaikka luonto tarjoaakin yllin kyllin silmänruokaa ja sekä yrttistä ja marjaista puputettavaa, ovat kunnon eväät paikallaan - ainakin pidemmillä vaelluksilla.
Metsämurkina on retken kohokohta!

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt! Etenkin, jos meininkisi on kiireetön ja läsnäoleva. Metsästä voi kiireinenkin nykyihminen ammentaa monipuolista tukea hyvinvoinnilleen.

Luonnon hyvinvointivaikutukset jaetaan yleensä kolmeen kategoriaan: psyykkisiin, fyysisiin ja kognitiivisiin. Henkisen hyvinvoinnin lisääntyminen näkyy kasvaneena elämänmyönteisyytenä, murehtimisen ja märehtimisen vähenemisenä ja stressin lievittymisenä. Metsässä samoilleen yhteistyöhalukkuus kasvaa ja ihminen kokee usein elpyneensä rasituksista ja tulleensa elinvoimaisemmaksi.

Luonnossa lekottelun fyysisiin hyvinvointivaikutuksiin puolestaan kuuluvat sykkeen rauhoittuminen sekä kortisolitason ja verenpaineen laskeminen. Kognitiivisten kykyjen vinkkelistä vilkuiltuna metsä saa tarkkaavaisuustaidot elpymään.

Metsässä möyriskelyn tiedetään tekevän hyvää myös suolistomme bakteerikannalle. Etenkin havupuurikkaassa metsässä hengittely hoitaa myös keuhkoja - ja terveyttä kokonaisvaltaisemminkin. Etenkin männyllä on entisaikojen Suomessa ollut parantajapuun maine: keuhkotautisairaaloitakin rakennettiin ennen mäntymetsien siimeksiin.

Metsäretken kruunaavat tietysti hyvät eväät. Koska asiakkaamme ovat toivoneet hyllyillemme “lisää vain kuuma vesi” -henkisiä retkiruokia, kehittelimme kaksi erilaista Metsämurkinaa. Nämä “pöheikköpöperöt” ovat luomuaineksista loihdittuja, vegaanisia, ja gluteenittomia tarmontuojia, jotka tuuppaavat tarmoa pidemmällekin taipaleelle.

Metsämurkina valmistuu huisin helposti: lisää vain kuuma vesi, odota 5 minuuttia ja nauti hyvillä mielin! Kahden hengen annoksina myytävät murkinat ovat vähäsuolaisia valintoja, joiden joukkoon voi itse sujauttaa suolaa niin halutessaan. Makuja on kaksi: punajuuri-curry ja linssi-perunamuhennos.

Luontoretkeilyn suosion kasvu ei ole ihme: koettavaa ja ihmeteltävää metsissämme riittää yltäkylläisyyteen saakka. Moni on myös kokenut, että metsässä “mieli lepää”, kireys ja ahdistus helpottavat ja kiitollisuuden tunne sisimmässä kasvaa. Metsä on ihmisen lajityypillinen ympäristö ja ehkä siksi monella meistä on siellä niin hyvä olla. Metsäretkien kuningaslaji on metsässä yöpyminen, jolloin ravitsevat eväät ovat etenkin arvossaan. Otetaan siis murkinat mukaan ja mennään metsään!