Mahla Forest - kotimaisten terveysjuomien mestari!

Mahla Forest valmistaa suurella sydämellä hyvinvointia tukevia mahtijuomia, joista kuuluisimmaksi lienee ponnistanut Ruohonjuurenkin asiakkaiden vatsoja ja makuhermoja jo vuosien ajan hellinyt Boris-juoma.
Mahla Forest Boris
Mahla Forestin jymyjuomat loihditaan kotimaisia luonnonantimia lempeästi hyödyntäen Etelä-Savon Naarajärvellä, puhtaiden metsien ja järvien kainalossa. Kyseessä on pieni suomalainen juomavalmistaja, joka loihtii kukkeita kulauteltavia suurella sydämellä, vahvoilla arvoilla, valtavirrasta poiketen.

- Olemme tavanneet välillä kutsua itseämme elintarvikealan jokapaikanhöyliksi, koska teemme hyvin moniulotteisia tuotteita - arjen askareisiin kuin juhlien jumputuksiin, Mahla Forestia yhdessä miehensä Juhan kanssa luotsaava Aino Tarkiainen toteaa hymy suupielillään karehtien.

Mahla Forest perustettiin toiminimeksi vuonna 2014, kun yrittäjäperheissä maaseudulla kasvaneet Juha ja Aino löivät hynttyyt yhteen ja alkoivat rohkeasti tavoitella unelmiaan. 

- Me molemmat arvostamme suomalaista luontoa ja tiedostamme sen huikeat mahdollisuudet. Kyllästyimme ajatukseen siitä, että pienessä maalaiskaupungissa ja maaseudulla ei voisi yrittää ja tehdä mitään, jos ei ole karjaa tai metsää. Maaseutu kaipasi kyllin vahvoja ja rohkeita yrittäjiä, joten otimme ilolla tämän viestikapulan vastaan, Aino valottaa yritystoimintansa alkutaipaleita.

Mahla Forestin ensimmäinen tuote oli mahla

- Olemme kasvaneet perinteitä kunnioittavien vanhempien lapsina, ja oma äitinikin (Airi Rekilä) tunnetaan mm. suomalaisen ruuan puolestapuhujana, Boris-juoman kehittäjänä, maitohappobakteeritietoutta ensimmäisten joukossa Suomeen  tuoneena. Vaikka mahla onkin ihan liian aliarvostettua Suomessa, sen potentiaali on melkoinen! Tuo kevään ja suomalaisen luonnon jaloin juhlajuoma kätkee  sisälleen auringon kultaaman, kuun hopeoiman ja maa-aineksen kasvattaman terveyspommin, Aino runoilee.
Mahla Forest boris Ruohonjuuri

Boris-juoma tekee melkein ihmeitä!

Boris-juoma luotiin aikoinaan kokonaisvaltaista terveyttä tukevaksi harmoniseksi juomaksi. Vaikka se esittäytyykin suurelle yleisölle maitohappobakteerijuomana ja probioottien luonnollisena lähteenä, on se ennenkaikkea kokonaisharmoninen juoma. 

Boris-juoman hyväätekevä vaikutus perustuu eläviin, kiinnittymiskykyisiin maitohappobakteereihin, jotka tarttuvat suolen limakalvolle alkaen muodostamaan siellä happea - tasapainottaen bakteeriflooraa. Tämän lisäksi Boris-juoma sisältää eläviä entsyymejä, joita ilman ihminen ei tule toimeen. Entsyymit ovat elimistön työrukkaset, jotka vievät, tuovat, pilkkovat, rakentavat,  nopeuttavat aineenvaihduntareaktioita. Nykyajan suurimpia vitsauksia on ravintoaineiden huono imeytyminen, johon Boris-juoma tuo jeesiä.

Flavonoidit eli antioksidantteihin verrattavissa olevat solusoturit taistelevat taudinaiheuttajia ja vapaita radikaaleja vastaan nostaen vastustuskykyä. Happea aineenvaihdunnallisesti tuottavana tuotteena, Boris-juoma viimeistelee  "jackpotin". Probioottien sekä prebioottien kiinnittyessä suolen seinämään, alkaa siellä muodostua nestemäistä happea. Neljä muuta fyysistä peruselementtiä hapen lisäksi ovat hiili, rikki, typpi ja vety. Näistä vain hapella on erityinen taipumus sitoutua muihin molekyyleihin kemiallisesti, mikä selittää sen laajan leviämisen, ja sitä kautta elintärkeyden kaikissa toiminnoissa niin ihmisillä kuin tällä telluksellakin.

Uudistavana tuotteena Boris-juoma on vertaansa vailla. Ihmisen kehossa tervehdyttävät ominaisuudet luodaan nimen omaan silloin, kun solut ovat hapellisessa ohjauksessa.

Boris-juoman sokeriksi pilkkoutunut hiilihydraatti toimii myös yhdessä hapen kanssa polttoaineena, joka paitsi potkaisee energiaboostauksen lailla aamun käyntiin.

Boris-juomalle kauniin värin antava punajuuri voimakkaana juureksena ei ole paitsi mahtava flavonoidien lähde vaan hapattuessaan hyvinvointia buustavaa terveyspommi. Mm. folaattia runsaasti sisältävänä juureksena sillä on äärimmäisen hyvä kyky osallistua verisolujen muodostukseen.

- Boris-juoma sisältää vesiliukoisia vitamiineja, joten veden elävyys tulee olla taattu. Kun tehdään tällaisia eläviä tuotteita, toimii vesi niille kasvualustana - se on kaiken A ja O. Siksi kehittäjälle kuin meillekin on aina ollut tärkeää korkealaatuinen vesi - meillä on oma kaivo, Tarkiainen kertoo.

- Elävä tuote siis tarvitsee elävän veden. Ei ole sama minkälaiseen veteen sitä hapattaa tuotteensa, jos haetaan harmonista lopputulosta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, Aino lisää.

- Boris sisältää myös juureksien ja marjojen vuoksi aimoannoksen vesiliukoisia vitamiineja, joita elävä vesi pystyy liikuttelemaan paremmin.

Iloisena ilmoitamme, että Boris-juoma on nykyään luomulaatuinen kulauteltava. Luomuviljely tukee bakteeririkkaampaa maaperää, kasvien monimuotoisuutta, ekologisuutta sekä kestävää kehitystä. Boris-juomaa nauttimalla pidät siis huolta sekä itsestäsi että ympäristöstä!

Boris-juoman keskeisimmät ominaisuudet:

- Elävä kaivovesipohja

- Vuorisuola

- Kuitukoti probioottien pohjana

- Luonnollisuus

- Lisäaineettomuus

- Elävyys

- Kotimaisuus 

- Luomulaatu

- Muuttuvat bakteerikannat joka erässä (pitkässä juoksussa 

monimuotoisempaa ihmiselle)

- Nestemäinen tehokkaampaa

Mahla Forest boris Ruohonjuuri

 

- Olemme saaneet myös paljon palautetta siitä, kuinka Boris on auttanut hevosia ja koiriakin voimaan paremmin, Tarkiainen lisää. 

Syyksi Boris-juoman huimaan suosioon Ainoa uumoilee tinkimätöntä asennetta hyväntekemiseen.

- Äitini tiivisti periaatteemme aikoinaan näin: Mitä ikinä teetkin tai tuotetta luotkin,  älä koskaan ajattele ensin rahaa, vaan ajattele sitä, mitä hyötyä voivat ihmiset tuotteesta terveydelleen saada, Aino pohjustaa.

Vaikka Boriksen alku oli vaatimaton ja askeleet haparoivia, usko tuotteen hyväätekevään voimaan ajoi valmistajiaan pontevasti eteenpäin. Boris-juoma sai siis alkunsa vahvasta palosta ja halusta muuttaa suomalaisten hyvinvointia paremmaksi. Me Ruohonjuuressa viemme rinta rottingilla Boriksen ilosanomaa eteenpäin! Olethan Sinäkin mukana menossa?