Maailma paremmaksi tuote kerrallaan - vastuullisten valintojen tekeminen on nyt entistä helpompaa

Unelma maailmasta, jossa kaikki tuotteet olisi tuotettu ihmistä ja luontoa kunnioittaen, siintää vielä kaukana. Parempaan päin mennään kuitenkin, pienin askelin. Vastuulliset valinnat kiinnostavat ihmisiä nyt ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin; pandemia-aika on saanut monet meistä pohtimaan syvällisestikin perimmäisiä arvojaan.
Maailma paremmaksi tuote kerrallaan - vastuullisten valintojen tekeminen on nyt entistä helpompaa

Entistä useampi haluaa siis valita vastuullisesti ja Ruohonjuuri onkin oiva paikka ostosten tekoon. Ruohonjuuressa myydään vain hyviä tuotteita - jokainen Ruohonjuuren  7000:sta tuotteesta on parempi valinta ihmisen ja ympäristön kannalta. Ekologiset ja eettiset arvot ohjaavat tuotevalintoja ja päästäkseen myyntiin Ruohonjuureen tuotteen on oltava laadukas ja eettisesti kestävä. Tunnemme siis tuotteidemme taustat ja osaamme auttaa asiakkaitamme aktiivisesti palvellen.

Teemme läheistä yhteistyötä tuotteitamme valmistavien ja maahantuovien pienyritysten kanssa. Me emme halpuuta hengiltä kumppaneitamme vaan panostamme kauaskantoiseen yhteistyöhön.

Ruokatuotteiden kohdalla arvostamme luomulaatuisuutta, lisäaineettomuutta ja ravinnetiheyttä. Kosmetiikkatuotteilta edellytämme luonnonkosmetiikkasertifikaattia. Ymmärrämme, ettei kotimaisilla pienyrityksillä ole välttämättä varaa sertifiointeihin ja siksi voimme hyväksyä valikoimaamme poikkeustapauksissa myös sertifioimattomia tuotteita, jos niiden ainesosat täyttävät luonnonkosmetiikkasertifikaattien edellytykset. Uskomme myös reiluun kauppaan, jota tehdään ihmistä ja luontoa kunnioittaen. 


Haluamme tehdä asiakkaille paremmin näkyväksi asioita, joiden perusteella he voivat tehdä tietoisempia valintoja. Verkkokaupan tuotetiedot auttavat myös myymälöissä asioivia, sillä moni aloittaa tuotteisiin tutustumisen verkkokaupassa. 

Mojovasti lisää tuotetietoa - myös videolla 


Moni kaipaa yhä enemmän tietoa valintojensa tueksi. Ruohonjuuren verkkokaupassa tuotteita voi etsiä ja suodattaa eri kriteerien perusteella. Esimerkiksi vegaaniset, luomut, biohajoavat tai zero waste -tuotteet löytyvät helposti. Tuotteilta löytyy myös tietoa niiden sertifikaateista ja alkuperämaasta. Näin vastuullisten ja omaan elämäntyyliin sopivien valintojen tekeminen on entistäkin helpompaa. Tieto tuotteen ominaisuuksista ja ruokavaliosta löytyy helposti tuotekortilta. 

Ominaisuudet-kohdan alla olevat painikkeet vievät selaamaan kaikkia tuotteita, joilla kyseinen ominaisuus on. Kesällä 2021 Ruohonjuuren valikoimasta löytyy mm. lähes 4700 vegaanista tuotetta, yli 1800 luomutuotetta ja yli 1500 kotimaista tuotetta. Tuotteita voi edelleen rajata esimerkiksi klikkamalla Rajaa-valikon auki vasempaan reunaan. Sieltä tuotteita voi rajata ominaisuuksien, ruokavalion ja tuoteryhmien lisäksi monella eri kriteerillä, esim.

  • Tuotemerkki 
  • Tuotetyyppi - vaikkapa pussiteet ja irtoteet
  • Alkuperämaa
  • Sertifikaatit
  • Ihotyyppi
  • Hiustyyppi

Samat rajausmahdollisuudet ovat tarjolla myös hakutulosten suodattamiseen. 

Lisätietoa ja käytännöllisiä vinkkejä tuotteiden valintaan ja käyttöön löytyy myös videolta. Jo yli 2500 tuotteen tuotesivulta löytyy yksi tai useampi video, joka auttaa ostopäätöksen tekemisessä mm. Näyttämällä miten tuotetta käytetään tai kertomalla lisää tuotteesta tai sen valmistajasta. 

Luonnollisesti Ruohonjuuren kuratoitu, vain hyviä tuotteita sisältävä valikoima tekee jo alkujaan valinnan tavallista helpommaksi - jokainen Ruohonjuuressa myytävä tuote on aidosti hyvä tuote. Tutustu tuotteisiin vaikkapa tästä


Ominaisuudet & Ruokavaliot


Ayurveda

Elävä ravinto

Biohajoava

Gluteeniton

Hajusteeton

Ketogeeninen

Hiilineutraali

Kofeiiniton

Luomu

Laktoositon

Luonnonkosmetiikka

Lisäaineeton

Kotimainen

Maidoton

Reilu

Paasto

Vegaaninen

Rawfood

Zero Waste

Soijaton

Sokeriton

Vegaaninen

VilliSertifikaatit


EU-BIO-Siegel

EU-Ympäristömerkki

EU:n lehtimerkki (Luomu)

Fi-Natura

FSC (Mix board)

Gluteeniton tuote (Crossed grain Symbol)

ICADA

ICEA

Joutsenlippu

Joutsenmerkki

Krav

Leaping Bunny

Leppäkerttumerkki

Made Safe

NASAA

NaTrue

NSF

Not tested on animals

OFC

Organic Farmers & Growers

Original excellent dermatest guarantee

OK-Compost EN13432

Rainforest alliance

Real Beauty Manifesto

Reilu kauppa

Soil Association

The Vegan Society

USDA

UTZ

Vegetarian Society

Wessling controlled quality

Cruelty Free Internatiomal