Lion´s mane eli siiliorakas, konttorirotan salainen ase

Tiesitkö, että siiliorakasta kutsutaan joskus ninjasieneksi, sillä se on suosittu kamppailulajien harrastajien keskuudessa. Lion´s manea kutsutaan toisaalta myös “onnensieneksi” ja sen sanotaan vahvistavan yhteyttä ihmisten välillä.
Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni, joka pitää sisällään hermokasvutekijöitä. Sen on tutkittu tuovan apua mm. muistiin.
Suomenkin metsiin on piiloutuneena kahmalokaupalla vaurautta ja terveyttä tukevia resursseja. Lääkinnällisistä sienistä puiden siimeksissä lymyilee pakuri-, koppelo- ja lakkakääpien lisäksi muun muassa leijonanharjaksikin kutsuttu siiliorakas eli lion´s mane.
Eliökuntana sienet tuottavat aivan erilaista kemiaa kuin kasvit ja juuri sienissä niiden rihmastoissa piileekin iso osa metsiemme viisaudesta. Sieniä on enemmän kuin kasvilajeja ja jokaisella on oma tuikitärkeä tehtävänsä ekosysteemissä. Miljoonien vuosien evoluution ansiosta sienistä on tullut selviytymisen mestareita, jotka tarjoavat oivallisia avujaan myös terveytemme tueksi.

Siiliorakas (Hericium erinaceus)

Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni ja konttorirotan salainen ase. Se on kasvattanut viime aikana suosiotaan etenkin keskittymistä ja tarkkuutta vaativaa työtä tekevien keskuudessa. Lion´s mane on oiva kaveri esimerkiksi opiskelijoille ja muille tietovirtojen pyörteissä seilaaville. Siiliorakas myös on hyvän mielen sieni, sitä popsiessa mieliala on korkealla! Leijonanharjanakin tunnettu lion´s mane eli siiliorakas on myös herkullinen ruokasieni. Viime vuosina siiliorakas on nostanut suosiotaan myös kulinaristien keskuudessa gourmet-ruokasienenä, josta hyvin kokattuna tulee esiin hivenen rapumaiseksikin kuvailtu makuvivahde. Siiliorakasta on hyödynnetty perinteisesti kiinalaisessa lääketieteessä mm. ruuansulatukseen liittyvissä asioissa.

Skarppina koko päivän siiliorakasta popsien

Lion´s mane on noussut suureen suosioon skarppiutta arvostavien keskuudessa. 
- Olen aina ollut kiinnostunut tavoista parantaa omaa olemistani. Sen vuoksi lions Mane käytänkin lion´s manea säännöllisesti. Personal trainer Samuli Tolvanen kertoo.
 
Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni, joka pitää sisällään hermokasvutekijöitä. Sen on tutkittu tuovan apua mm. muistiin.

Asiakkaamme suosittelee: FourSigmatic: Lion´s mane

”Loistava juoma-aines, jonka terävöittävät vaikutukset tosiaan pystyy tuntemaan. Helppokäyttöinen ja näppärä: kulkee ihan iisisti töissäkin mukana. Suosittelen muillekin toimistotyöläisille, jotka kaipaavat toisinaan lisää skarppiutta työskentelyynsä!" - Johanna


Work-biohakkerisuklaa: siiliorakasta maailman herkullisimmassa muodossa?

Work-nimellä paiskattu biohakkerisuklaa on funktionaalinen raakasuklaa, joka on kehitetty tuomaan lisätehoa työpäivään ja avuksi vaativiin tilanteisiin, kuten opiskeluun ja tietotyöhön. Tämä suklaa siis tekee muutakin kuin maistuu hyvälle.

Biohacker Centerin ja Foodinin yhteistyössä kehittelemän Work-suklaan tehoaineina temmeltää kotimaisen metsämustikan lisäksi Chocamine-uute (teobromiini) ja siiliorakasuute (lion's mane). Metsämustikka tuo mukavasti  flavonoideja. Suklaassa vaikuttava Chocamine-uute on kaakaosta tehty tiiviste, jonka avulla saat yhdestä suklaalevystä irti usean suklaalevyn vaikutukset mm. polyfenolien, anandamidin ja teobromiinin osalta. Teobromiini on suklaassa esiintyvä kofeiinin tapainen stimulantti, jonka vaikutus on kofeiinia tasaisempi ja pidempi.
Work-nimellä paiskattu biohakkerisuklaa on funktionaalinen raakasuklaa, joka on kehitetty tuomaan lisätehoa työpäivään ja avuksi vaativiin tilanteisiin, kuten opiskeluun ja tietotyöhön.