Kurkuman ja boswellia serratan hyödyt terveytesi tueksi

Niin kurkumaa kuin boswellia serrataa on hyödynnetty ayurvedassa eli intialaisessa lääketieteessä jo tuhansien vuosien ajan. Modernit kliiniset kaksoissokkotutkimukset vahvistavat ikiaikaisen viisauden ja pitkän perinnekäytön: kurkumasta ja boswelliasta on toden totta kosolti hyötyä hyvinvoinnillemme.
Kurkuman ja boswellia serratan hyödyt terveytesi tueksi

Vaikka niin boswellia serrata kuin kurkumakin ovat niittäneet kahmalokaupalla mainetta etenkin nivelterveyden edistäjinä, edistävät ne hyvinvointiamme monella muullakin tavalla mm. taistellen antioksidanttisina rinta rottingilla hapetusstressiä vastaan.

Kurkuman ansioiksi voi esimerkiksi lukea sen hyödyt sydämen, maksan, hengitysteiden, hermoston ja ihon terveyden tukijana.

Boswellia serrata tekee puolestaan hyvää nivelten lisäksi ruuansulatukselle ja keuhkojen toiminnalle. Se auttaa myös pitämään kolesteroliarvot kondiksessa, petraa naisellista hyvinvointia kuukautisten aikaan ja avittaa miehistä seksuaaliterveyttä. Sekä kurkumasta että boswelliasta on siis moneksi!

Vain imeytyvä kurkuma tehoaa

Ayurveda-lääkärit ovat perinteisesti suositelleet nauttimaan kapseleiden sijaan kurkumansa mausteena tunnetun kurkumajauheen muodossa, koska kehomme pystyy hyödyntämään tämän kokonaisen ruoka-aineen ongelmitta. Jos kurkumajauheesta tahtoo saada irti terveysvaikutuksia, voi pulmaksi kuitenkin kehkeytyä syötävä määrä: esimerkiksi niveltensä auttamiseksi kurkumajauhetta pitäisi popsia kymmenisen teelusikallista päivässä. On siinä tekemistä!

Kun kurkumanjuuresta uutetaan kurkumiinia, kurkuman eteeriset öljyt eli turmeronit häviävät uuttettaessa. Tällöin keho ei enää tunnistakaan kurkumauutetta ruuaksi vaan maksa yrittää poistaa sitä kehosta vimmatusti entsyymien avulla pilkkomalla.

Kehoa voi toki jossain määrin hämätä lisäämällä kurkumauutteeseen mustapippurista saatavaa piperiiniä, joka estää maksan pilkkojaentsyymien toimintaa. Piperiini parantaakin jonkin verran kurkumavalmisteiden imeytymistä, mutta ongelmaksi nousee se, että piperiini jää kehoon pidemmäksi aikaa. Silloin se estää maksaa pilkkomasta myös haitallisia yhdisteitä, joita voidaan saada esimerkiksi ruuan mukana kehoon pelmahtaneiden torjunta-ainejäämien muodossa. Siksi piperiini ei olekaan täysin kehoturvallinen ratkaisu kurkumiinin imeytymishaasteiden voittamiseen. Haittapuolena on myös se, että piperiini voi vaikuttaa lääkkeiden tehoon.

BCM95-nimellä tunnettua kurkumauutetta valmistava Arjuna on pitkällisen tutkimustyönsä tuloksena onneksi saanut kurkuman imeytymishaasteet ratkaistuksi. Intialaisen tiedeyliopiston tutkijat keksivät palauttaa uutettaessa haihtuvat kurkuman eteeriset öljyt takaisin kurkumavalmisteeseen, jolloin elimistö tunnistaa sen kokonaiseksi ruoka-aineeksi ja pystyy siksi käyttämään kurkumauutteen aktiiviaineet hyödykseen. Tämän, peräti 25:lla patentilla suojatun, keksinnön ansiosta curaMIN-nivelvalmisteessa taikojaan tekevä BCM95-kurkuma imeytyy elimistöön nopeasti ja vaikuttaa siellä vahvasti peräti kahdeksan tunnin ajan. Vielä jopa kahdentoista tunnin kuluttua BCM95-kurkuman nauttimisesta elimistössä on kurkuminoideja jäljellä.

Kurkuman pitkä vaikutusaika onkin oleellinen asia terveyshyötyjen saamiseksi: äkillisiä annostuspiikkejä merkittävästi tärkempää on se, että kurkumiinin ja muiden kurkuminoidien määrä pysyy kehossa hoitavalla tasolla vuorokauden ympäri. Siksi kurkumauutetta tuleekin nauttia aamuin illoin. BCM95-kurkumauutetta sisältävää curaMIN-valmistetta suositellaankin otettavan yksi kapseli aamulla ja toinen illalla.

Perustellusti voi ihmetellä kurkumatuotteita, joiden annostussuositus on vain kerran päivässä - etenkin, kun niiden kehossa pysyvyys on poikkeuksetta merkittävästi heiveröisempi kuin teholtaan ylivertaisen BCM95 kurkumauutteen.

Peräti 25:lla patentilla suojatun, keksinnön ansiosta curaMIN-nivelvalmisteessa taikojaan tekevä BCM95-kurkuma imeytyy elimistöön nopeasti ja vaikuttaa siellä vahvasti peräti kahdeksan tunnin ajan.

Perinne kohtaa tieteen

Niin kurkumaa kuin boswellia serrataakin on osattu hyödyntää intialaisessa lääketieteessä eli Ayurvedassa jo tuhansien vuosien ajan.

Modernit kliiniset kaksoissokkotutkimukset todistavat ikiaikaisen viisauden ja pitkän perinnekäytön tuloksena saadut kokemukset: CuraMINin sisältämillä BCM95-kurkumauutteella ja Bospure-nimisellä boswellia serrata -uutteella on tehty yhteensä 80 kliinistä kaksoissokkotutkimusta. Yksi toisensa jälkeen nämä modernit tutkimukset vahvistavat sen, että vuosituhansia vanha Ayurveda todella tietää, miten ihmistä hoidetaan ja että kurkumasta ja boswelliasta saa ammennetuksi kosolti terveyshyötyjä.

Boswellia serrata petraa nivelten hyvinvointia ja jeesaa kurkumaa toimimaan tehokkaammin

CuraMIN-nivelvalmisteen ylivertainen* teho perustuu BCM95-kurkumauutteen ja boswellia serrata -puun mahlamaisesta pihkasta valmistetun Bospure-uutteen ainutlaatuisiin yhteisvaikutuksiin. Salaiolibaaninakin tunnettu boswellia serrata vahvistaa kurkuman vaikutusta ja sillä on myös itsellään sekä nivelterveydelle että ruuansulatuksen ja keuhkojen toiminnalle suotuisia vaikutuksia.

Boswellia serrata eli intianfrankinsensi on Aasian ja Afrikan vuoristoalueilla villinä varttuva puu, jonka tärkein tehoaine on sen pihkan sisältämä AKBA (asetyyli-keto-beta-boswelliinihappo). Bospure-uute on tiivistä ainetta: sen AKBA-pitoisuus on 10%, kun tavallisessa boswelliauutteessa se on noin 2%. Huipputeho on saatu aikaan poistamalla beta-boswelliahappo, joka heikentää uutteen toimivuutta.

*CuraMIN on voittanut yli 30 terveystuotepalkintoa ja esimerkiksi “USA:n paras niveltuote” -palkinnon kolmena peräkkäisenä vuotena 2020, 2021 ja 2022. Sillä on maailmanlaajuisesti jo miljoonia tyytyväisiä käyttäjiä. Tutkimusten mukaan yhdeksän ihmistä kymmenestä saa curaMINistä apua niveltensä hyvinvointiin.

CuraMIN:in kurkuma ja boswellia tuotetaan vastuullisesti

CuraMIN ammentaa tehonsa suoraan luonnon parhaista antimista: vastuullisesti tuotetuista kurkuma- ja boswelliauutteista. Ravintolisässä ei ole lainkaan säilöntä-,väri- ja täyteaineita, jotka turhaan kuormittavat elimistöämme.

Teholtaan ylivertaiseen BCM95-uutteeseen käytetty kurkuma viljellään
Intiassa luonnonmukaisesti eli ilman lannoitteita ja torjunta-aineita. BosPure-uutteessa tehoaineena temmeltävä boswellia serrata -puun pihka kerätään talteen hellävaraisesti käsityönä - puita vahingoittamatta ja noita “kasvikunnan kruunuja” vaalien ja arvostaen.

BCM95-kurkumauute tuotetaan 100 % aurinkoenergialla kiertotalouden periaatteilla. Esimerkiksi kurkumavalmisteen tuotannossa syntyvät kuidut hyödynnetään lannoitteeksi ja monsuunisateiden aikana talteen kerätty vesi käytetään hyväksi tuotannossa.

—---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tässä jutussa temmeltävät terveysväitteet perustuvat kurkuman ja boswellian EFSAn sallimiin terveysväitteisiin: Kurkuma (BCM95®) auttaa suojaamaan niveliä ja tukemaan nivelten terveyttä. Se auttaa myös suojaamaan kehon soluja hapettumisstressiä vastaan ja ylläpitämään immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Lisäksi kurkuma auttaa pitämään ihon terveenä, tukee sydämen, hermoston ja maksan toimintaa.

Boswellia (BosPure®) tukee lisäksi nivelten mukavuutta sekä liikkuvuutta ja suojaa ruuansulatuskanavaa. Lisäksi se tukee keuhkojen terveyttä, auttaa pitämään kolesterolitasot normaaleina sekä tukee miesten seksuaaliterveyttä ja naisten hyvinvointia kuukautisten aikaan.