Fermentoidut ravintolisät hyvinvoinnin apureina

Fermentaatio eli hapattaminen on kovassa huudossa ja nyt myös vitamiinien ja muiden ravintolisien valmistajat ovat kuulleet fermentoinnin ilosanoman. Blogissamme käymme läpi niitä etuja, joita fermentointi tuo on ravintolisiin ja vitamiineihin.
Fermentoidut ravintolisät hyvinvoinnin apureina

Fermentaatio eli hapattaminen on kovassa huudossa, koko ajan tulee lisää tuotteita markkinoille, joissa tätä mahtavaa luonnollista käymisprosessia on käytetty hyödyksi. Myös vitamiinien ja muiden ravintolisien valmistajat ovat kuulleet fermentoinnin ilosanoman ja kantavat kortensa hyvinvoinnin kekoon. Ravintolisissä ja vitamiineissa fermentaatio tarkoittaa sitä, että tuotteet sopivat monille herkkävatsaisille sekä imeytyvät varmemmin sillä tehoaineet ovat näissä ravintolisissä aktiivisessa muodossa.

Fermentoidut ravintolisät blogi, kuvassa vitamiineja lehdellä


Uusia fermentoituja ravintolisiä 

Solgarilta ja Terranovalta on tullut mielenkiintoisia uutuuksia, joissa fermentoinnin avulla kehosi saa tehoaineet paremmin käyttöönsä tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Esimerkiksi raudan tehotankkaus purkista voi olla haastavaa, sillä vahvat valmisteet saattavat saada vatsan voikertelemaan ja nostavat kehon hapetusstressiä. Nyt tähänkin on vaihtoehtoja!

Fermentoidut ravintolisät blogi, kuvassa hyvinvoiva nainen


Fermentoimalla hyvästä vieläkin parempi

Brittiläisen Living Nutrition Your Flora sarjan ravintolisissä hyödynnetään kefiiri-kombucha- fermentaation laajaa mikrobikantaa. Valmisteet sisältävät hyvää tekevää fermentoitua luomusoijaa ja lääkinnälliset yrtit tuorepakastekuivataan, jolloin niiden bioaktiivisuus säilyy parhaiten. Esimerkiksi Your Flora Tranquil sisältää ilmavaivoja lievittävää ja limaneritystä edistävää fenkolia (Foeniculum vulgare), ruuansulatusta edistävää sekä vastustuskykyä tukevaa sekä rentouttavista ominaisuuksistaan tunnettua kamomillaa (Matricaria recutita) sekä fermentoitua soijamaitoa. On myös todistettu, että Living nutritionin fermentoitu kurkuma imeytyy neljä kertaa tehokkaammin kuin tuore kurkuma. Kaiken kukkuraksi Living Nutrition tuotteet ovat täysin luomuja sekä pakkaukset ovat muovittomia, joten hyvyyttä piisaa myös ympäristölle!

Kokeile ja anna kehosi hyötyä fermentoinnin eduista!

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:
- M-2008-1061 2692 - Fennel (Foeniculum vulgare) - Spasmolytic and carminative effect.
- M-2008-1061 3941 - Fennel (Foeniculum vulgare) - Supports secretion of mucus.
- M-2008-1061 2088 - Matricaria recutita (Common Name : Chamomile) - Relaxation
- M-2008-1061 2089 - Matricaria recutita (Common Name : Chamomile) - Immune health
- M-2008-1061 3928 - Matricaria recutita (Common Name : Chamomile Camomile) - Digestive health