Ketomo Food: Ketoherkkuja helposti!

Ketomo Food on Ruohonjuuren uusimpia kumppaneita: Marja-Liisa Varila ja Juha Pahtamaa perustivat sen kesällä 2020. Ketomo ponnistaa pohjoisesta: pääkallopaikkansa sijaitsee Oulussa. Kyseessä on todellinen pien- ja perheyritys: Marja-LIisa ja Juha ovat yrityksen ainoat työntekijät.
Ketomo Food: Ketoherkkuja helposti!

- Idea uudesta ketoruokabrändistä syntyi salamannopeasti. Me olimme pariskuntana ketogeenisellä ruokavaliolla ja kaipasimme valmiita ketotuotteita, joita voisimme nauttia hyvällä omallatunnolla, Marja-Liisa ja Juha kertovat.

Aktiivinen elämäntapa, ketogeeninen ruokavalio ja treenaus ovat olennainen osa yrittäjäpariskunnan arkea. He kumpikin ovat lisäksi aidosti kiinnostuneet mahdollisimman puhtaasta ja luonnonmukaisesta ruuasta.

- Ruoka on merkinnyt meille aina todella paljon – se ei ole pelkästään polttoainetta keholle vaan myös arjen luksusta. Laadukas ravinto on kaiken hyvinvoinnin perusta: nautinto, johon panostamme päivittäin. Näistä lähtökohdista halusimme tehdä terveelliseen elämäntapaan sopivia uusia ketoruokatuotteita, joissa yhdistyy kolme asiaa: maku, terveellisyys ja helppous, Ketomo Foodin perustajat julistavat.

- Ketomon missiona on tarjota maailman cooleimpia ketoruokatuotteita. Ensimmäinen tuoteperheemme koostuu kolmesta tuotteesta: Suklaamuffinijauhoseos, Pizzajauhoseos ja Ohukaisjauhoseos. Tuotteidemme viesti on yksinkertainen: nyt on puhtaat jauhot pussissa, Ketomolta kerrotaan.

Kaikki Ketomo-tuotteet ovat gluteenittomia, sokerittomia ja hyvistä raaka-aineista valmistettuja herkullisen makuisia ja vatsaa mukavasti täyttäviä.

- Perinteisiin jauhoseoksiin verrattuna ne ovat myös todella helppo ja vaivaton valmistaa kotona. Esimerkiksi, pizzapohjaa ei tarvitse vaivata ollenkaan!

Ketomon ruokafilosofia perustuu puhtaisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin. Makeutusaineena toimii tavallisen sokerin sijasta erytritoli, joka on käytännössä aivan kaloriton makeuttaja. Ketomon ideologia pohjautuu ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, mutta kaikki tuotteet sopivat erinomaisen hyvin myös keliaakikoille sekä muuten terveellisesti herkutteleville.

- Olemme keskittyneet ketogeeniseen ruokavalioon soveltuviin tuotteisiin, koska olemme itse ketoilijoita ja haluamme jakaa siitä ilosanomaa, Marja-Liisa ja Juha toteavat.

Ensimmäinen tuotteemme oli suklaamuffinijauhoseos ja se sai alkunsa viime keväänä, kun Marja-Liisa leipoi niitä. Hän on pitkään ketokokkaillut kotona ja kun ensimmäisen kerran tarjosimme suklaamuffinsseja ystäville ja tuttaville, niin kaikki ihastuivat muffinsseihin ja niiden makuun sekä ajatukseen, että ne eivät sisällä ollenkaan valkoista sokeria. Lapsetkin tykkäsivät niistä, joten oli mahtavaa tarjoilla herkkuja hyvällä omallatunnolla. Siitä kaikki sitten lähti.

Suosituimpia Ketomon tuotteista ovat Pizzajauhot, koska kyseessä on arkituote, josta kuluttajat ovat kaivanneet uudenlaista, terveellistä versiota.

Ketomon Marja-Liisan oma suosikkituote on suklaamuffinijauhot ja Juhan lempituote puolestaan pizzajauhot.

- Suklaamuffinssien maku hurmaa kaikki ja pizzanpohjan teko ei ole koskaan tuntunut näin helpolta ja nopealta valmistaa, kun ei tarvitse vaivata ollenkaan taikinaa. Lisäksi pizzapohjan täyteläisyys yllättää, ketomolaiset kuhuvat.

Marja-Liisa ja Juha suosittelevat tuotteitaan erityisesti ketogeenistä ruokavaliota ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ihmisille sekä kaikille, jotka haluavat leipoa jotain terveellistä ja hyvää nopeasti ja helposti.

- Tuotteemme sopivat myös erityisen hyvin diabeetikoille, koska tuotteet eivät sisällä lainkaan sokeria vaan makeuttajana toimii erytritoli, jossa ei ole lainkaan energiaa, eikä se vaikuta verensokeriin. Kaikki tuotteemme ovat luontaisesti gluteenittomia ja sokerittomia.

- Me Ketomolla valmistamme tuotteet intohimolla, koska haluamme tarjota vain laadukkaita ja terveellisiä tuotteita. Sen lisäksi, että suhtaudumme yhdessä intohimoisesti ruokaan ja raaka-aineisiin, meillä on myös vahvaa ammattiosaamista taustalla. Marja-Liisalla on kokin ammattitutkinto ja omaa useamman vuoden omakohtaisen kokemuksen ketogeenisestä ruokavaliosta. Juhalla on taustaa ja kokemusta elintarvikealalta sekä ympäristöpalveluista.

Yhdessä aloitettu pienyritys tuntuu juuri nyt täyttävän pariskunnan pitkäaikaiset haaveet.

Yhdessä aloitettu pienyritys tuntuu juuri nyt täyttävän pariskunnan pitkäaikaiset haaveet.

- Arvoihimme kuuluvat olennaisessa osassa myös ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus. Tuotepakkauksemme ovat kartonki kierrätettävää ja pyrimme edistämään kiertotaloutta omissa valinnoissamme. Kaikissa hankinnoissamme kiinnitämme erityistä huomiota raaka-aineiden ja tuotteiden alkuperään sekä kestävään toimitusketjuun. Teemme yhteistyötä Luomuruokatukun ja Foodinin kanssa. Haluamme pussi kerrallaan tehdä maailmasta paremman paikan elää ja syödä.

- Haluamme kiittää Ruohonjuurta tästä mahdollisuudesta ja haastaa teidät kaikki suomalaiset kotikokit ja ketoilijat kokeilemaan uudenlaisia ketotuotteita. Nyt niitä saa kaikista Ruohonjuuren myymälöistä kautta maan.

Kuvat: Timo Heikkala