Inner beauty – kauneutta pintaa syvemmältä

Sisäinen kauneus on aitoa kauneutta – ja kauneus kumpuaakin pintaa syvemmältä. Sen tietää toki jokainen!
sisäinen kauneus

Sisäisesti kaunis ihminen arvostaa niin itseään kuin muitakin ja elää sopusoinnussa itsensä ja ympäröivän maailman kanssa.  Sisäistä kauneutta julistava Inner beauty -sana tarkoittaakin yleensä ihmisen luonteen kauneutta. Sanan uudeksi merkitykseksi ovat kosmetiikkamaailmassa nousseet sisäistä kauneudenhoitoa edistävät ravintoaineet kauneudenhoidon apuna. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, voidaan toki myös ajatella, että saadessamme kehomme hyödynnettäväksi riittävästi hyödyllisiä ravintoaineita, myös ajatuksemme ovat usein kirkkaampia ja se toki näyttäytyy myös luonteen kauneutena ulospäin.

Ravintoaineet vaikuttavat eittämättä mielen lisäksi myös kehoon: esimerkiksi ihon hyvinvointia edistävät hipiälle siveltävien tuotteiden lisäksi mm. ruokavalio ja ravitsemustottumukset, liikunnan määrä - ja myös vaikkapa mieliala. Stressaantuneen iho ei yleensä puhku elinvoimaa tai mättömurkinalla pörräävän hipiä hehku kuulaan kauniina. "Inner beauty" -termi onkin viime aikoina noussut monen hipiänsäkin kauneudesta kiinnostuneen huulille.

Kysyimme lisää luonnonkosmetiikka-alan monitaitaja Maria Varonilta ravintoaineiden merkityksestä ihon kauneuden tukemisessa.

Kauneutta edistävät ravintolisät nostavat suosiotaan

Ruohonjuuren valikoimiin asteli jonkin aikaa sitten Fushi-niminen sarja, joka on tullut kuuluisaksi kauneutta tukevista ravintolisistään ja laadukkaista ihoöljyistään. Ayurvedastakin ammentavan Fushi-sarjan tuotteiden tarkoituksena on tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ruokkia kauneutta pintaa syvemmältä.  

Fushi-sarja sai alkunsa Ranesh Jansarin ja Ria Pattnin toimesta vuonna 2008. Ranesh ja Ria halusivat vaalia sukunsa perinnetietoa intialaisista yrteistä ja yhdistää sen länsimaiseen ravintolisätietämykseen. Ria on viettänyt osan lapsuudestaan myös Afrikassa ja hän halusi Fushin myötä antaa jotain takaisin yhteisöille Afrikassa ja Intiassa. Reilun kaupan periaatteet ja korkea laatu on ollut FushIn perustamisesta saakka yrityksen ensisijainen arvo, eikä niinkään lisäarvo.

Fushi itse kiteyttää  ideologiansa seuraavin sanoin:

“At Fushi, we combine the purest organic, freshly cold-pressed oils and infused herbs from this season’s harvest, sourced from the world’s most ethical producers, and hand blend them in our London workshop to create award-winning health and beauty products.”

Inner beauty -  vitamiineja kauneuden tueksi

Miten vitamiinit sitten vaikuttavat ihon kuntoon ja miten? Mikä on siis jujuna esimerkiksi Fushi-sarjan Kauneusvitamiinikimarassa?

- Kuten kaikkien solujen, niin myös myös ihosolujen toiminta on riippuvainen ravinteista. Jos syömme yksipuolisesti tai ruokamme on ravinneköyhää, voidaan vitamiinilisillä varmistella ravinteiden saantia, Maria Varon pohjustaa.

- Esimerkiksi B-vitamiini suojaa ihoa stressin vaikutuksilta ja estää ennenaikaista ikääntymistä, A-vitamiini ja betakaroteeni voivat stimuloida ihon uusiutumista ja ehkäistä UV-valon ihoa vaurioittavia vaikutuksia ja C-vitamiinia iho tarvitsee kollageenin tuottamiseen.

Fushi-sarjan Beauty Totale- kauneusvitamiini sisältääkin kaikkia edellämainittuja vitamiineja helposti imeytyvässä muodossa. Niiden lisäksi kauneusvitamiinikimarassa on muitakin ravinteita, jotka toimivat synergisesti näiden vitamiinien kanssa. Tuotteen yhtenä tehoaineena temmeltävä MSM- jauhe tukee ihon toimintoja yhdessä C-vitamiinin kanssa. Koentsyymi Q10 puolestaan tehostaa kollageenin ja elastiinin uusiutumista ja reservatroli lievittää ihon hapetusstressiä. Männynkuoriuute itsessään on tehokas antioksidantti, joka myös ehkäisee happiradikaalien vaikutuksia ihossa. Spirulinasta puolestaan saadaan rasvahappoja, jotka ovat tärkeää ravintoa myös ihosoluille. Voisikin siis lyhyesti tiivistää, että Kauneusvitamiini suojaa ihoa hapetustressiltä ja ennenaikaiselta ikääntymiseltä sekä tukee ihon normaaleja toimintoja ja estää tulehduksia.

fushi
Inner beauty -  laadukkaita rasvoja kauneuden tueksi

Myös rasvoilla on (sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettynä) kosolti merkitystä silloin, kun puhutaan ihon kauneudesta.  Fushin Kauneusomegaöljy onkin hetkessä kivunnut yhdeksi sarjan suosituimmista ja kehutuimmista tuotteista. Mitä hyötyä tästä öljykimarasta onkaan ihon hyvinvoinnille ja kauneudelle?

- Rasvahapot vaikuttavat hyvin moniin prosesseihin kehossa. Esimerkiksi atooppisesta ihottumista kärsivien kohdalla on huomattu, että sisäistä omega-rasvahappojen saantia lisäämällä voidaan saada monenlaisetkin ihottumat rauhoittumaan, Maria Varon opastaa.

- Kehomme ei itse pysty tuottamaan omega-rasvahappoja, joten niitä on saatava ravinnosta. Kaikissa soluissamme - myös ihosoluissa - on niinsanotut reseptoripaikat rasvahapoille ja ravintomme rasvan laatu vaikuttaa myös ihosoluihin, vaikka ei kärsisi ihottumistakaan.

Saamme ravinnosta yleensä helposti omega-6 -rasvahappoja mutta muita omegoita emme niinkään. Fushin Kauneusomega on täyden spektrin omega-koostumus; optimaalisessa suhteessa omega-3,-5, -6, -7 ja -9 -rasvahappoja. Omegaöljy on täysin vegaaninen seos erilaisia kasviöljyjä, kuten esimerkiksi granaattiomenansiemenöljyä ja leväöljyä.

Siveydenpuusta apua hormonitoimintaan

Fushin Siveydenpuukapselit ovat nousseet sarjan suosituimmaksi  tuotteeksi Ruohonjuuren laatu- ja terveystietoisten asiakkaiden keskuudessa. Miten Siveydenpuukapselit sitten edistävät naisellista hyvinvointia ja ulkoistakin kauneutta?

- Siveydenpuukapselit ovat myös Britanniassa yksi Fushin suosituimmista tuotteista ja siellä sitä käytetään mm. kuukautiskramppien ja vaihdevuosioireiden (esim. yöheräily, -hikoilu ja kuumat aallot, limakalvojen kuivuus) hoitoon, sillä ajatellaan, että siveydenpuu on kaikista hellävaraisin tunnettu aine, joka tasapainottaa naisen hormonitoimintaa ilman sivuvaikutuksia, Maria Varon kertoo.

Siveydenpuukapselit auttavat kuitenkin myös ihoa ja monet ammattilaiset suosittelevatkin näitä kapseleita ihon tasapainottamiseen silloin, kun kyseessä on vaikkapa erilaiset näppylät ja tulehduksenomaiset tilat ihossa. Mm. akne ja rosacea saattavat rauhoittua, sillä molemmat iho-ongelmat linkittyvät myös hormonaaliseen epätasapainoon.

Ulkoisestikin öljyjä ihanalle ihollesi!

Ihoöljyillä on tärkeä rooli Fushin kauneusajattelussa. Mitkä ovat kunkin Kauneusöljykimaran sisältämän öljyn tärkeimmät vaikutukset ja kauneushyödyt?

- Voisi todella sanoa, että erilaiset kasviöljyt ovat Fushin taidonnäyteitä, sillä Fushi on maailmalla tunnettu juuri korkealaatuisista öljyistään, Maria Varon hehkuttaa.

Kauneusöljykimaran öljyjä on perinteisesti käytetty eri puolilla maailmaa osana ihoa ja hiuksia helliviä kauneusrutiineja: polynesialaista tamanuöljyä kutsutaan myös jumalten öljyksi sen ihoa uudistavien ominaisuuksien vuoksi ja sillä on hoidettu kaikkia mahdollisia iho-ongelmia aknesta ikääntymismuutoksiin, öljyssä on voimakas hieman lakritsainen tuoksu ja se kannattaa laittaa yöksi kasvoille naamioksi.

Afrikkalainen moringaöljy puolestaan taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan, hoitaa myös arpikudokisa ja tuoksuu ihanalta. Moringa soveltuu loistavasti erilaisiin kasvohierontoihin. Trooppinen passionöljy ravitsee kuivimmankin ihon ja sitä on perinteisesti käytetty vartalonhoitoon, kun taas aavikon tuntumasta saatava granaattiomenaöljy rauhoittaa ja tasapainottaa herkkää ihoa omegarasvahappojen avulla.

Japanilainen kameliaöljy kosteuttaa tehokkaasti ja tekee karheasta ihosta sileän, kun taas brasilialainen buritiöljy soveltuu parhaiten hiusten hoitoon se nimittäin tekee hiuksista silkkisen pehmeät ja kiiltävät.

Tehokas valinta kiinteytymisen tueksi

Fushi-sarjassa komeilee myös Kiinteyttävä vartaloöljy, jota myös selluliittiöljyksi kutsutaan. Mitkä ovat sen vaikutukset ja mihin nämä hyödyt perustuvat?

- Selluliittiöljy auttaa vähentämään turvotusta ja silottamaan ihoa ongelma-alueilla. Sen sisältämät gotu kola sekä vihreä kahvipapu stimuloivat nestekiertoa ja poistavat turvotusta samalla, kun vehnänalkioöljy ja jojobaöljy hoitavat ja pehmentävät ihoa. Lisäksi öljy sisältää detox-vaikutteista koivun eteeristä öljyä sekä virkistävää greipin eteeristä öljyä, jotka antavat tuotteelle ihanan tuoksun, Maria Varon opastaa.

Selluliittia esimerkiksi esiintyy yleensä alueilla, joilla on huono verenkierto, kuten esimerkiksi reisissä pakaroissa ja vatsassa. Selluliittia on jonkin verran lähes kaikilla mutta esimerkiksi istuma- ja seisomatyö edesauttavat sen muodostumista. Kun mikroverenkierto ongelma-alueilla aktivoituu, se auttaa kudoksia poistamaan kuonaa. Greipinkuoriöljyllä on tutkitusti turvonneita rasvasoluja tyhjentävä vaikutus ulkoisesti käytettynä. Tehokkaimman kiinteytyksen keholle saa käyttämällä kiinteyttävää vartaloöljyä ja Fushin Cellufirm-kapseleita samanaikaisesti.

Kauneusalan asiantuntija suosittelee:

“Itselleni Fushin Beauty Totale -kauneusvitamiini on sarjan tärkein tuote. Sitä käyttämällä tiedän, että saan varmasti kaikki tarpeelliset ravinteet ja ne imeytyvät hyvin. Aikaisemmin jouduin ottamaan erikseen monia eri vitamiini- ja hivenainelisiä ja se oli vähän hankalaa, enkä ollut aina ihan varma, että imeytyvätkö ne kunnolla. Olen kohta 40-vuotias ja haluan estää sisäisellä kauneudenhoidolla myös ikääntymismuutoksia ihossa mutta lisäksi Beauty Totalessa on esimerkiksi L-tyrosiinia ja seleeniä, joita tarvitsen myös kilpirauhaseni tukemiseen. Olen huomannut, että myös kokonaisuudessaan oloni on virkeämpi, kun käytän tätä Kauneusvitamiinia” - Maria Varon

Osta Fushi-tuotteita Ruohonjuuren verkkokaupasta >>