Hormeettisia ravintolisiä liikkujan tueksi - lisäpuhtia kätevästi!

Kesän lähestyessä lenkkeilyn ja muun urheilun suosio kasvaa ja moni kaipaa myös ravinnebuustia harjoittelunsa tueksi. Haastattelussa fytonomi Tiina Isoniemelä.
Liikkuja hyötyy Nordiq Nutrition -ravintolisistä. Kaikkiin Nordiq Nutrition-sarjan tuotteisiin on lisätty joitain hormeettisia ainesosia jotka herättelevät kehoa ja tukevat eri raaka-aineiden imeytymistä.
Kesän lähestyessä lenkkeilyn ja muun urheilun suosio kasvaa ja moni kaipaa myös ravinnebuustia harjoittelunsa tueksi. Mistä urheiluravinteista olisi liikuntaa harrastaville erityisesti hyötyä ja millä tavoin hormeettiset lisäravinteet eroavat muista? Haastattelussa fytonomi Tiina Isoniemelä.

- Paljon urheillessa monien ravintoaineiden tarve kasvaa kuten perinteisesti proteiini, kivennäisaineet, ja magnesium. Palautuakseen keho tarvitsee kasviravinteista saatavia antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja. Urheiluravinteita ovat siksi mainioita, että auttavat paikkaamaan mahdolliset ravintoainevajaukset nopeasti, edesauttavat palautumista ja tehostavat treenin kulkua. Ja näistä ei hyödy ainoastaan kovaa treenaajat, vaan myös esimerkiksi he, jotka ovat aloittamassa uuden lajin tai aloittavat kuntoilun pitkän tauon jälkeen. Keho voi alkuun joutua erittäin koville ja siinä urheiluravinteet, joissa myös paljon antioksidantteja ja vitamiineja ovat erinomainen tapa auttaa kehoa palautumaan ja tukemaan kehon korjausprosesseja. Myös vastustuskyky säilyy parempana ja treenikin sujuu jouhevammin, kertoo Tiina Isoniemelä innoissaan. 

Nordiq Nutritionin urheiluravinnesarja on tullut kuuluisaksi puhtaista ja laadukkaista raaka-aineistaan ja hormeettisista vaikutuksistaan. Raaka-aineet käyvät jopa 70 eri testien läpi, ennen kuin ne hyväksytään käyttöön. Kyseessä on siis erittäin puhtaat ja toimivat tuotteet ilman säilöntäaineita, väriaineita, sokereita, maitoa, gluteenia taikka hiivaa. Tuotteet sisältävät ainoastaan alkuperäistä raaka-ainetta jauheena pussissa. Lisäksi tuotteet ovat täysin suunniteltu ilman minkäänlaisia makeutusaineita mikä erottaa Nordic Nutritionin muista markkinoilla olevista urheiluravinnesarjoista. Nordiq Nutritionin Pre and Post Workout-tuotteet ovat lisäksi 100 % luomua. 

Mikä ihmeen hormeesi?


Koko Nordiq Nutritionin lisäravinnesarja perustuu hormeesiin. Mitä tämä biohakkereiden ja muiden kuluttajien keskuudessa yleistyvä termi hormeesi sitten oikeastaan tarkoittaa?

- Hormeesia voi kuvailla vertauskuvan avulla. Esimerkiksi saunan tai avantouinnin jälkeen keho on sopivasti altistunut jollekin ärsykkeelle joka luo kehoon hyvän olon tunteen ja tehostaa vastustuskykyä. Eli hormeesi tarkoittaa sitä, että jokin sopivan kokoinen ulkoinen tai sisäinen ärsyke aktivoi kehossa positiivisen vasteen kuten parantuneen vastustuskyvyn tai elinvoiman lisääntymisen. Kaikkiin Nordiq Nutrition-sarjan tuotteisiin on lisätty joitain hormeettisia ainesosia jotka herättelevät kehoa ja tukevat eri raaka-aineiden imeytymistä, kuvaa Tiina Isoniemelä.

Naisille suunniteltu vähähiilihydraattinen ja lisäaineeton urheiluravinnesarja


Nordiq Nutritionin urheiluravinnesarja on suunniteltu erityisesti naisten tarpeisiin ilman suuria määriä kaloreita, makeutusaineita tai lisäaineita. Lisäaineiden välttely on ensisijaisen suosittua naisten keskuudessa, jotka haluavat pitää huolta omasta luontaisesta hormonitasapainosta. Nordic Nutrionin tuotteet sopivat kaiken lisäksi myös ketogeeniseen ruokavalioon ja ovat täysin vegaanisia. Vähähiilihydraattiset tuotteet ovat sikäli mainio tuki erilaisiin ruokavalioihin. 

- Naisten kannattaa nimenomaan valita lisäaineettomia urheiluravinteita, jotka tukevat naisen hormonitoimintaa, joissa on paljon ravintoaineita, antioksidantteja ja adaptogeenejä, jotka tukevat palautumista ja treenin kulkua. Tuotteet ovat suunniteltu ihan kaikille naisille treenin tueksi olipa sitten aloittamassa liikunnan tai tukemaan kovempaa treeniä, valoittaa Tiina. 

Nordic Nutrition-sarjan tuotteet eroavat käyttötarkoitukseltaan tavallisista proteiinijauheista siten, että niitä käytetään vain 1-3 teelusikallista kerralla, haluttuun nesteeseen sekoitettuna. Tuotteet sopivat näin ollen mainiosti lisänä myös muiden proteiinijauheiden kanssa käytettäväksi. Urheiluravinnesarja sisältää tällä hetkellä Pre- ja Post-Workout -tuotteet, Magnesium- sekä Endurance-jauheet.

- Pre-workout-tuotteet auttavat tehostamaan treenin kulkua kun taas Post-Workout-tuotteet auttaa treenin jälkeisessä palautumisessa. Näiden tuotteiden lisäksi sarjasta löytyy Hydration-tuote, eli kehon nesteytykseen kehitetty tuote, joka sisältää mm. vesimelonia ja kookosta. Herkullinen Hydration on mainio saunan kaveriksi, kesähelteillä ja treenin aikana. Sekoita juomapulloon ja nauti kesähelteillä vaikkapa rannalla. Endurance-jauhe, joka on erinomainen kestävyyttä tukeva kaveri sopii mainiosti esim. pitkän matkan juoksijoille. Nämä kyseiset sporttijauheet tehostavat muiden aminohappojen imeytymistä kehossa, joten ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi muiden proteiinijauheiden kanssa, kertoo Tiina.

Apua unihommiin, luonnollisesti


Palautumiseen ja treenin kulkuun vaikuttaa oleellisesti myös uni. Ja kesällä lisääntynyt valo voi myös vaikuttaa unihommiin merkittävästi. Nordic Nutritionin Night Complex on niittänyt vankkaa suosiota Höyhensaarille hamuavien keskuudessa. Mikä tässä tuotteessa on erityistä ja mihin sen teho perustuu? 

- Tuote sisältää monipuolisesti erilaisia luontaisia yrttejä ja ainesosia jotka rauhoittavat kehoa ja helpottavat unensaantia. Tuote sisältää mm. magnesiumbisglycinattia, joka on vatsaystävällinen ja hyvin imeytyvä ja joka tukee hermoston toimintaa. Lisäksi tuote sisältää hermoston rauhoittumista tukevat humalankukinnat ja lehmuksenkukka. Tuotteesta löytyy myös hapankirsikkaa, joka sisältää luontaista melatoniinia sekä L-teaniinia joka auttaa rauhoittumaan ja lievittämään stressiä, valaisee Tiina. 

Nainen voi saada apua uneen luonnonmukaisen ravintolisän avulla.

Ruoansulatushaasteet unholaan, hormeettisen lisäravinteen avulla


Kesällä kehon kuntoon vaikuttaa tietenkin myös erilainen ruokavalio, joka grillisesongin myötä voi muuttua astetta tuhdimmaksi ja siten myös aiheuttaa vatsanpuruja ja ruuansulatushaasteita.  Moni Ruohonjuuren asiakas hehkuttaa Nordiq Nutriotionin Digestive Complexia kesäsesongin ykkösvalintana. Mihin tuon tuotteet toiminta perustuu ja millaisiin pulmiin siitä on apua? Miten tuotetta pitäisi nauttia, jos ähkyn olon ummetuksineen päivineen tahtoo välttää?

- Digestive Complex on loistava apu kaikenlaisissa ruoansulatuksellisissa haasteissa.  Se sisältää entsyymejä, jotka auttaa pilkkomaan rasvoja, proteiineja ja hiilihydraatteja sekä erilaisia ruoansulatusta tukevia rohdoksia. Olemme saaneet erityisen hyvää palautetta tuotteesta Fodmap-ruokavaliota noudattavilta. Tuotetta voi käyttää kuuriluontoisesti tai sitten satunnaisesti tarpeen mukaan, kertoo Tiina. 

Tiinan omiin suosikkituotteisiin kuuluvat Post Workout-jauhe, Endurance-jauhe sekä myös Immune Complex ja Female Complex-tuotteet.

- Endurance-jauhe on ollut ihan mahtava esimerkiksi messupäivinä ja Post Workout-jauhe auttanut tehokkaasti palautumiseen liikunnan jälkeen. Seuraavana päivänä olen huomannut olevani virkeämpi, enkä yhtä väsynyt jos olen tehnyt jonkun kovemman treenin. Eron kyllä huomaa heti, vakuuttaa Tiina.

- Female Complex ollut aivan mahtava ihan kaikenlaisiin naisten vaivoihin, myös nuorille, ja tästä olemme saaneet myös tullut mahtavaa palautetta, hehkuttaa Tiina.

Nordiq Nutrition vegaaniset, lisäaineettomat ja ketoystävälliset lisäravinteet ja urheiluravinteet löytyvät Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta. 

Tutustu lisää ja osta omaksesi tästä >>