Hävikkiviikko: vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Mitä Ruohonjuuressa tehdään ruokahävikin vähentämiseksi ja mitä sinä voit tehdä kotona? Lue vinkit.
Hävikkiviikko: vinkit ruokahävikin vähentämiseenTällä viikolla on käynnissä Hävikkiviikko ja Ruohonjuuri on jälleen myös mukana – tottakai!

Ruokahävikki ei ole mikään pikkujuttu: 1,3 mrd tonnia  ruokaa heitetään vuosittain maailmanlaajuisesti pois. Määrällä voisi ruokkia noin 2 miljardia ihmistä. Ruokahävikin vähentämishommiin tarvitaan siis ihan meitä kaikkia! Meillä Ruohonjuuressa taistellaankin ruokahävikkiä vastaan varsin monipuolisin keinoin.Mitä Ruohonjuuri tekee ruokahävikin vähentämiseksi?  • Myymme päiväystuotteita asiakkaille alennetuin hinnoin.

  • Lahjoitamme päiväystuotteita hyväntekeväisyyteen.

  • Toisinaan jaamme myös kassalta asiakkaillemme ihan ilmaiseksi juuri päiväytyneitä, mutta laadultaan täysin kunnollisia tuotteita. Ilmaisjaon tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta siitä, että parasta ennen -päiväys ei välttämättä lopeta ruokatuotteen syötävyyttä. 


 Mitä sinä voit tehdä kotona ruokahävikin vähentämiseksi? Lue vinkit tästä!  • Suunnittele useamman päivän ruokalista etukäteen ennen kauppaan lähtemistä. Tarkista kaappiesi sisältö, niin vältyt turhilta ostoksilta.

  • Parasta ennen -päivä ei ole viimeinen käyttöpäivä! Muista siis aistinvarainen arviointi: katso ja nuuhki! Jos päiväyksen ylittänyt ruoka ei vaikuta pilaantuneelta, maista pieni pala.

  • Hyödynnä tähteet. Valmista kuivuneista leivistä rapeita krutonkeja tai hurauta ylikypsästä banaanista vaikkapa täyteläinen smoothie.

  • Googlaile reseptejä ja yhdistele luovasti eri ruoka-aineita. Uusia resepti-ideoita voit bongailla ruokakirjoista tai vaikkapa Ruohonjuuren blogista.

  • Suosi verkkokauppaa, niin säästät aikaa ja voit suunnitella ostoksiasi paremmin. Ruohonjuuren verkkokaupasta tilaat kätevästi sekä luomuruokaa, luonnonkosmetiikkaa että kodin tuotteita samasta paikasta - lähes 6 000 tuotteen laaja valikoima takaa sen, että löydät varmasti tarvitsemasi!


 

Lisää tietoa ruokahävikistä ja vinkkejä sen vähentämiseen löydät Hävikkiviikon www-sivuilta.


Svenska Yle Nyheter haastattelussa markkinointipäällikkömme Johanna Koskinen kertoo lisää, mitä kaikkea me Ruohonjuuressa teemme hävikin estämiseksi.