Nyt rasvakahvistakin tuli entistä ehompi!

Aika moni päräyttää jo päivänsä käyntiin kupillisella luomulaatuista kahvia, jota on terästänyt hyvälaatuisella rasvalla.
Nyt rasvakahvistakin tuli entistä ehompi!
Aamukahvinsa päivittäminen terhakoittavampaan suuntaan on suositeltavaa etenkin silloin, jos unenrippeiden karistelu tuntuu työläältä. Jos siis moottorisi ei meinaa käynnistyä aamuisin, tee kahvistasi entistä ehompi!

”Rasvakahvirintamalle” kuuluu nyt uutta! Aamujuomansa upgreidaajien suuren suosion on saavuttanut kookoksesta valmistettava kapryylihappo, jonka kehutaan päivittävän rasvakahvin aivan uuteen uloittuvuuteen.

Ruohonjuuressakin myytävä, Foodin-sarjan kapryylihappo saadaan kookoksesta - ja se on tietysti valmistettu ilman kemiallisia aineita. Kapryylihappo on koostumukseltaan keskipitkä rasvahappo, ja toimii hieman toisin kuin muut perinteiset öljyt tai rasvat: se imeytyy välittömästi vapauttaen energiaa elimistön käyttöön.

Kapryylihappo on kerrassaan erinomainen energialähde sekä oikein oivallinen puhtibuusteri esimerkiksi ennen liikuntasuoritusta. Kapryylihappo toimii kropassa termogeenina eli se lämmittää elimistöä sisältäpäin. 

Voit käyttää kapryylihappoa tavoitteestasi riippuen 1-3 ruokalusikallista päivässä ruoanlaitossa. Arvokkaan koostumuksensa vuoksi kapryylihappo ei kestä kovia lämpötiloja - sen sijaan se sopii salaatteihin erinomaisesti. Kapryylihapolla viet rasvakahvin korkeammalle tasolle - tästä ei nimittäin voimajuoma enää paljoa parane!

Kapryylihapon vaikutukset ovat siis pitkälti samat kuin MCT-öljyn - kapryylihappo on vaan vaikutuksiltaan moninkerroin tehokkaampi!

Päivitetty luomukahvi

2-3 dl laadukasta luomukahvia
1 rkl gheetä
1 rkl kapryylihappoa

Sekoita ainekset blenderissä ja nauti voimiasi vahvistaen!

Rasvakahvien klassikko on Tomi Kokon kehittämä Five am - kahvi, jota kupillisen nautittuasi tunnet taatusti energiabuustin kropassasi! Five am on päräyttävä puhtipaukku, jonka kitaasi kietaistuasi suorastaan ampaiset arjen haasteiden kimppuun. Nappaa varsinaisen voimakahvin resepti
ja sen auvoisat ainekset (pakurikahvi, ghee, lucuma ja MCT-öljy) nyt helmikuussa tarjoushintaan mukaasi!

Five am -kahvi

2 dl ohjeen mukaan keitettyä Puhdistamon pakurikahvia
1 rkl gheetä eli kirkastettua voita
1 rkl MCT-öljyä
1 rkl kookosöljyä
1 tl maca-jauhetta
1 tl lucumaa
1 tl tocotrienols-jauhetta
ripaus cayennepippuria

Tee näin: Blendaa kaikki aineksetkeskenään ja nauti heti aamutuimaan.

Resepti: Tomi Kokko, elämänmuutosekspertti

Tiesitkö, että...
Foodin-sarjan ghee eli kirkastettu voi, on “grass fed” eli valmistettu ruoholla ruokittujen lehmien maidosta?  Testaa ja voimista vartaloasi!

PS: Ayurvedassa gheetä on perinteisesti käytetty doshien (erityisesti pitan) tasapainottajana. Kehoa lämmittävän vaikutuksensa vuoksi gheen käyttö on erityisen suositeltavaa talvisin.