Lunette – kippis kuukupille!

Tiesitkö, että juupajokelainen Lunette on kuukautiskuppien markkinajohtaja koko maailmassa?
Lunette – kippis kuukupille!


Ehkä tiesit - mutta tiesitkö myös sen, että Ruohonjuuri oli ensimmäinen yritys koko maailmassa, joka alkoi myydä Lunette-kuukautiskuppeja?

Luneten ihka ensimmäisen asiakkaana onnittelemme suuresti valtaisasta menestyksestä - ja rinta rottingilla myymme edelleen näitä nerokkaita kuppeja, joiden avulla säästää näppärästi niin rahaa, luontoa kuin hermojakin.

 


Lunette <3 Ruohonjuuri - mten kaikki oikein alkoi?


Heli Kurjanen päätti aloittaa suomalaisen kuukautiskupin valmistuksen vuonna 2005. Kun nettisivut oli saatu auki, otettiin Ruohonjuuresta heti Heliin yhteyttä. Vaikka tuotteet eivät olleet vielä tuolloin tulleet tuotannosta, Ruohonjuuressa uskottiin kotimaiseen kuukautiskuppiin jo sillä sekunnilla.

Ruohonjuuri onkin ollut hyvin tärkeänä kumppani Lunetten alkuponnistuksissa maailman muuttamiseksi yhdessä - kuppi kerrallaan, menkka-mentori Mira Mäkelä Lunetelta kertoo.  Yhteistyö alkoi virallisesti 14.10.2005. Ruohonjuurella oli tuolloin liikkeet Tampereella, Turussa ja VR:n makasiineilla Helsingissä. Pyhäinpäivänä vuonna 2005 kaksi viikkoa olemassa olleet Lunette-kuukautiskupit pääsivät myyntiin messuille Ruohonjuuren osastolle, Mäkelä muistelee.

Yhteistyö on sujunut kaikki vuodet sutjakasti - kuinkas muuten!

"Kun luimme aikoineen uutisista VR:n makasiinien palosta, olimme hyvin huolissamme ensimmäisestä jälleenmyyjästämme. Onneksi uudet toimitilat löytyivät nopeasti ja Ruohonjuuri nousi entistä vahvempana ja parempana esiin. Nykyään Ruohonjuuren myymälöitä on jo 10 ja olemmekin olleet innoissamme mukana seuraamassa Ruohonjuuren mainiota kasvua!"

Lunette se vasta onkin kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella! Nyt Lunette-kuukautiskupit ovat maailman myydyimmät, eikä suotta: nämä kotimaiset kupit erottuvat monien mielestä muista kilpailijoista mm. parhaalla muotoilulla ja taatulla laadulla.

Nykyisin Lunetteja myydään yli 40 maassa ja Lune Group Oy Ltd työllistää Suomessa ja Yhdysvalloissa kaksitoista henkilöä.

 

Maailma paremmaksi - kuppi kerrallaan!


"Haluamme muuttaa maailmaa kuppi kerrallaan, koska uskomme sen olevan mahdollista – ihan joka puolella maailmaa", menkka-mentori Mäkelä julistaa.

Maailman muuttamiseksi Lune Group:illa on vireillä myös useita hyväntekeväisyysprojekteja. Vastuullinen yrittäminen on oleellinen osa Lunetten toimintaa - tavoitteenna on olla osa ratkaisua, luoda kestäviä ja pysyviä muutoksia positiivisempaan suuntaan. Lunette haluaa omalla esimerkillään olla suunnannäyttäjänä yksilöille ja yrityksille ja osoittaa sen, että muutos on mahdollinen.

Lunette haluaa auttaa elinolojen ja elämänlaadun parantamisessa ympäri maailmaa. Kyse ei ole vain lahjoituksista ja väliaikaisen avun tarjoamisesta, vaan jatkuvasta työstä, jolla on pitkäaikaisia vaikutuksia yksilöiden ja yhteisöjen elämänlaatuun. Tätä tehdään yhteistyössä eri järjestöjen ja paikallisten kanssa, jotta työ olisi mahdollisimman tehokasta ja hyödyllistä, Mäkelä summaa.

Huikeita tuloksia yhteistyöstä mm. The Cup –projektin kanssa:

    • The Cup on järjestö, jonka tavoitteena on kouluttaa ja voimaannuttaa tyttöjä, jotka elävät haastavissa oloissa. The Cup mahdollista ohjelmaan osallistuville tytöille luotettavan ja kattavan tiedon saannin terveyteen ja kuukautisiin liittyvistä aiheista. Tytöt saavat myös kuukupin, jonka käyttö opetetaan ohjelman aikana.

    • Lunette ja the Cup ovat tehneet yhteistyötä 2015 vuodesta lähtien ja yhteistyö jatkuu koko ajan. Yhteistyön aikana on saatu muutettua jo tuhansien tyttöjen elämää.

    • Ohjelmaa on toteutettu Keniassa, Nairobin Kibera slummissa (Afrikan toiseksi suurin slummi), jossa yksi yleisimpiä syitä tyttöjen poissaololle koulusta ovat kuukautiset. Ohjelman tavoitteena on lisätä tyttöjen tietämystä kuukautisiin, terveyteen ja seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista. Tavoitteena on myös kuukupin käytön opetteleminen, jotta poissaolot vähenisivät kuukautisten takia. samoin tavoitteena lisätä laajemmin tietämystä terveyteen liittyvistä asioista, hygienian/saniteettitilojen kehittäminen ja yhteisön olojen parantaminen.

    • Saavutukset: tyttöjen poissaolot kuukautisten takia vähenivät huomattavasti kuukupin saatuaan, tytöt saivat asiantuntevaa ja luotettavaa tietoa ja saivat puhua heitä mietityttäneistä asioista, ohjelman avulla myös vanhempien tietämys lisääntyi.


 

Kuukautiskuppi on taloudellinen ja ympäristöystävällinen valinta. Se kestää käytössä useita vuosia, joiden aikana ei synny lainkaan jätevuoria. Kuukautiskuppi on tulevaisuuden kuukautissuoja, jonka käyttäjällä menkatkin ovat kivemmat. 

Tutustu Ruohonjuuren Lunette-valikoimiin täältä!