Hampaat hohtamaan – aktiivihiilipohjaiset hampaidenvalkaisuaineet

Hampaiden valkaisu aktiivihiilipohjaisilla jauheilla on varmasti ollut yksi vuoden isoimmista trendeistä luonnonkosmetiikan saralla.
Hampaat hohtamaan – aktiivihiilipohjaiset hampaidenvalkaisuaineet

 Sekä pelkkää aktiivihiiltä sisältävä Black & White-hampaidenvalkaisujauhe että koko buumin aikaansaanut, Ruohonjuuren parhaaksi non food-tuotteeksi loppuvuodesta valittu Warpaint ovat löytäneet tiensä ihmisten kylpyhuoneisiin suorastaan ällistyttävällä volyymilla.

Sekä Black & Whitessä että Warpaintissä tehoaineena on kookoksen kuoresta valmistettu aktiivihiili, joka imee itseensä jopa tuhatkertaisesti oman massansa verran haitallisia aineita, myrkkyjä, kemikaaleja ja likaa. Esimerkiksi tee, kahvi, tupakointi ja punaviini värjäävät hampaita tummemmiksi ja aktiivihiili poistaakin tehokkaasti värjäymät hampaiden pinnalta.

Warpaint eroaa Black & White-hampaidenvalkaisujauheesta siten, että aktiivihiilen lisäksi tuote sisältää bentoniittisavea, appelsiinin kuorta, piparminttua ja sitruunamyrttiä.

Bentoniittisavi sisältää runsaasti hampaiden hyvinvoinnille tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia ja kaliumia. Se ei vahingoita hampaiden kiillettä vaan puhdistaa ja kiillottaa hampaan pinnan hellävaraisesti. Bentoniittisavi auttaa myls pitämään ikenet terveinä.

 

“Taikamudalla” hampaat valkoisiksi!

Synteettisiä kemikaaleja karttavalle hampaidenvalkaisijalle on pian luvassa myös uljaita uutuuksia: USA:ssa kulttimaineeseen kohonneen My Magic Mud-sarjan tuotteet löytyvät pian myös Ruohonjuurten hyllyiltä. Sarjaan kuuluu koostumukseltaan hyvin “warpaintmainen” hampaidenvalkaisujauhe sekä tummentumia hampuleista hellävaraisesti poistava tahna.

Hammaspeikoille huutia antaa myös Ecodenta-sarjan aktiivihiiltä sisältävä, pikimusta hammastahna.

Tahnamuotoisten hampaanvalkaisijoiden etu jauheisiin nähden on ehdottomasti helppokäyttöisyys. Itsekin kylppärini moneen kertaa aktiivihiilipölyllä vuoranneena arvostan tuota kätevää käyttöliittymää toden teolla - vaikkakin ehdottomasti paikkansa on myös jauhemaisilla ratkaisuilla.