Gua sha on ylivertainen apuri kauneuden ja terveyden tukemiseen!

Tuotteettomankin ihonhoidon airueina suosiota niittävät nyt gua sha -hierontakivet, joiden avulla tehdään kotikonstein pieniä ihmeitä niin kasvojen, vartalon kuin päänahankin hoidon saroilla.
katja kokko ruohonjuuri gua sha

Gua sha ei ole mikään viime ajan villitys vaan sen juuret juontavat yli tuhannen vuoden taakse, kiinalaiseen lääketieteeseen. Gua sha -nimi juontuukin kiinankielisistä sanoista gua = kaapia, raaputtaa, hangata ja sha = punoittava jälki.

Gua sha vartalonhoidon apuvälineenä

Gua sha -hoidossa vartalon ihoa hangataan voimakkaasti lastalla, joka on yleensä valmistettu jadekivestä tai ruusukvartsista. Gua shan avulla tehty hoito vapauttaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa sekä parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoidettavalle alueelle ilmestyy punaisia jälkiä, joita ei kannata pelästyä; ne kuuluvat asiaan. Gua sha -käsittelyn jälkeen olo on elinvoimainen ja virkeä, sillä gua sha parantaa kiinalaisen lääketieteen vinkkelistä vilkuillen myös qin eli elämänenergian virtaamista meridiaanikanavissa.

Gua sha -hieronta rentouttaa hermostoa, jonka myötä kaikenlaiset jännityksetkin laukeavat. Gua sha -hommia suositellaankin esimerkiksi migreenistä, pääkivusta, niska- ja selkäkivuista sekä stressistä kärsiville. Gua sha -hieronta ei vaadi erikoisosaamista vaan kuka tahansa voi hoitaa itseään kotona gua shalla - käden käänteessä ja hyvin tuloksin!

Ruohonjuuren valikoimissa olevista vaihtoehdoista vartalonhoitoon soveltuu kaikkein parhaiten gua sha -kampa.

Gua sha kasvojenhoidon taikatuotteena

Gua sha on verrattoman tehokas hoitomuoto myös kasvoille. Moni guashaa käyttänyt on ollut varsin vaikuttuneet saatuaan sen avulla loihdituksi hoitolatasoisiksi kuvailemiaan tuloksia. Kasvojen iholle tehtävä gua sha -hoito on vartalohoitoa hellävaraisempaa eikä tarkoituksena tokikaan ole aiheuttaa punaisia jälkiä iholle - tosin pientä punoitusta saattaa hyvän hoitotehon huumassa hetkellisesti esiintyä.

Gua sha -kasvohieronnan hyväätekeviä vaikutuksia:

 • aktivoi ihon verenkiertoa –> hapettunut veri kulkeutuu ylöspäin ihon pintakerroksiin ravitsemaan kudoksia ja ihosoluja –> iho uusiutuu nopeammin

 • vilkastuttaa lymfanesteiden kiertoa –> kuona-aineiden kuljetus tehostuu

 • poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien alta

 • kirkastaa ja ”avaa silmiä”

 • voi vähentää epäpuhtauksia

 • voi vähentää pigmenttiläiskiä

 • tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa

 • silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa

 • poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille

 •  parantaa aineiden imeytymistä ihoon

Kasvojenhoidon kaveriksi sopii gua sha -repertuaaristamme parhaiten gua sha -lasta. Aivan erityisesti silmänympärysihon hellimiseen on tarkoitettu lusikanmallinen gua sha, joka toden totta on herkän silmänympärysihon ykköstyökalu!

Gua shaa ei suositella, jos:

 •  iho on vaurioitunut tai tulehtunut

 • iholla esintyy rosaceaa, aknea tai perioraalidermatiittiä (oireiden päältä ei tule käsitellä ihoa, mutta niiden alapuolelle ja ympärille voi silti tehdä hoidon ja esim. rosacealle ja aknelle kaulan alueen käsittely on hyödyllistä)

 • jos iholle laitettu täyteaineita tai pistoshoitoja viimeisen kolmen kuukauden aikana

 

Gua sha -käsittely sujuu öljytyllä iholla miellyttävästi

Gua sha -hoidossa käytetään liukastetta, jotta väline liukuu iholla miellyttävästi – laadukas ihoöljy on paras liukaste. Tee gua sha -käsittely normaalin ihonhoitorutiinisi päätteeksi. Kosteuta iho ensin kasvovedellä ja levitä sitten iholle öljyä. Voit myös käyttää seerumia ja kosteusvoidetta normaalisti ennen öljyn levittämistä. Vartalon iholle käytetään vartaloöljyä.

Gua sha -välineiden puhdistus

Puhdista gua sha -välineesi käytön jälkeen saippualla ja vedellä ja kuivaa se huolellisesti. Jos käytät välinettä toisten hoitamiseen, se tulee myös desinfioida.

Jadekiven hyväätekevät ominaisuudet

Yin your Skin: Gua sha by Katja Kokko -sarjan guashat on valmistettu kauniin vihreästä jadekivestä. Kiinalaisen lääketieteen mukaan jade kivenä parantaa munuaisenergiaa ja puhdistaaa toksiineja sekä kuona-aineita kehosta. Jadekiveä pidetään erityisen hyvänä vaihtoehtona etenkin stressaantuneelle mielelle ja keholle.

yin your skin gua sha

Gua sha -kampa on guasha-välineistä monipuolisin: se sopii kasvoille, vartalolle ja päänahalle

Jadekivestä valmistettu gua sha -kampa on monipuolinen elämänkumppani, koska se on tarkoitettu niin kasvojen, vartalon kuin hiuspohjan käsittelyyn.

Jadekivestä valmistettu kampa on monipuolisuutensa ansiosta gua sha -välineiden ykkönen. Mojova mahtikampa sopii koko vartalon käsittelyyn - ihan päästä varpaisiin saakka.

Gua sha -kamman U:n muotoinen pää istuu hyvin kasvojen leukalinjaan, poskiluille, niskaan ja kaulaan. Lastan pitkä sivu puolestaan on oivallinen apuri dekolteen, kasvojen ja vartalon käsittelyyn. Hiuspohjan kampaaminen tuntuu puolestaan taivaalliselta ja vapauttaa tehokkaasti jännityksiä sekä laukaisee stressiä!

Osta Yin Your Skin gua sha -kampa tästä >>

 

yin your skin gua shaGua sha - lusikka on silmänympärysihon paras kaveri

Jadekivestä valmistettu gua sha -lusikka on tarkoitettu aivan erityisesti silmänympärysihon käsittelyyn. Gua sha -lusikalla voit toki hoitaa myös kaulan ja kasvojen ihoa.  

Lusikan mallinen gua sha on erityisen hyvä työkalu lymfakierron aktivointiin ja turvotuksen häätämiseen! Se onkin silmänympärysihon ykköstyökalu.

Kun viilennät gua sha -lusikan kylmässä vedessä, saat silmänympärysiholle taivaallisen tuntuisen ja tehokkaan tuhkimohoidon, joka poistaa turvotuksen ja kirkastaa tummat silmänaluset. Näppäräksi muotoiltu gua sha -lusikka istuu myös erittäin hyvin kaulan, niskan ja dekolteen hoitoon ja lisäksi sillä voi käsitellä koko kasvot.

Käyttämällä lusikan sivua lappeeltaan, voit rapsutella ryppyjen pohjat ja tehostaa niiden silottumista. Lusikan toinen pää soveltuu täydellisesti akupisteiden käsittelyyn.

Osta Yin Your Skin gua sha-lusikka tästä >>

yin your skin gua sha

Gua sha -lasta on kasvojenhoidon monitaituri!

Jadekivestä valmistettu gua sha -lasta on taiten muotoiltu erityisesti kasvojen käsittelyyn sopivaksi.

Erikoismuotoiltu gua sha -lasta istuu todella hyvin kasvojen luustoon, leukalinjaan, purulihaksistoon, poskiluille ja silmien ympärille erilaisten kolojen ja aaltoilevan muodon ansiosta, joka on perinteistä gua sha kampaa sirompi.

Kapenevien reunojen ansiosta käyttämällä lastaa lappeeltaan, on helppo rapsutella ryppyjen pohjat ja tehostaa niiden silottumista.

Gua sha -lastalla tehty hoito toden totta silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa. Se poistaa myös turvotuksia ja antaa kasvoille kauniin hehkun!

Osta Yin Your Skin gua sha-lasta tästä >>

yin your skin gua sha

Jaderulla-kasvorolleri

Jadekivestä valmistettu gua sha -rulla on varustettu tehoa tuovilla nyppylöillä. Jaderolleri onkin mahtiapuri kasvojen, kaulan, niskan ja dekolteen käsittelyyn.

Kasvorollerilla eli -rullaimella herätät ihon kukoistukseen alle minuutissa! Rullaus vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa, tehostaa kollageenin tuotantoa ja parantaa aineiden imeytymistä ihoon, mutta se ei riko ihoa, kuten mikroneulaus ja on siksi hellävaraisempi ja hygienisempi. Rullaus kirkastaa ihoa ja poistaa turvotusta.

Voit rullata kasvot nyppylärullalla ennen ihonhoitotuotteiden levittämistä puhdistetulle iholle, ihonhoitotuotteiden levittämisen jälkeen tai tehdä rullauksen tavallisen gua sha hoitosi päätteeksi.

Rullausta ei tule tehdä tulehtuneelle ja herkälle iholle, couperosalle, rosacealle eikä iholle, jolla esiintyy epäpuhtauksia.

Osta Yin Your Skin jaderolleri tästä >>