Fermentoitu luonnonkosmetiikka kauneuden salaisuutena

Fermentoitu luonnonkosmetiikka kasvattaa koko ajan suosiotaan, sillä laadukkaimmat tuotteet ovat yksinkertaisesti niin tehokkaita, että puhuvat itse puolestaan! Lue blogistamme, mitä fermentoitu luonnonkosmetiikka oikeastaan tarkoittaa ja mikä tekee siitä niin tehokkaan. Ruohonjuuren kosmetologi Miia Rantonen pureutuu asiaan pintaa syvemmälle ja avaa meille fermentoidun luonnonkosmetiikan saloja.
Fermentoitu luonnonkosmetiikka kauneuden salaisuutena

Mitä tarkoittaa fermentoitu luonnonkosmetiikka?

“Fermentointi lienee monelle tuttua jo ruokapuolelta, mutta nerokkaat korealaiset ovat tuoneet sen myös ihonhoidon saralle. Se on ikivanha tapa säilöä ruokaa ja niin myös kosmetiikassa fermentoidut raaka-aineet auttavat parantamaan kosmetiikkatuotteiden säilyvyyttä. Fermentointi tarkoittaa lyhykäisyydessään maitohappokäymistä. Tuotteen raaka-aineet hapatetaan Lactobacillus-bakteerien avulla hapettomassa tilassa, ”  Ruohonjuuren oma kosmetologi Miia Rantonen kertoo. Tunnetuin esimerkki lienee huikean suosion saavuttanut Whamisa Deep Rich Toner, joka on valloittanut tyystin kauneudenhoidosta innostuneet tehollaan ja laadullaan.

Mitä hyötyä fermentoinnista on luonnonkosmetiikassa?

“Käymisprosessissa eli fermentoinnissa syntyy mm. maitohappoa, aminohappoja (esim. peptidejä), entsyymejä sekä omega-3 rasvahappoja. Fermentointi moninkertaistaa raaka-aineiden sisältämiä ravinnepitoisuuksia, kuten antioksidantteja - jotka tunnetaan erityisesti taistelustaan ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Maitohappokäymisessä syntyvien entsyymien ansiosta raaka-aineiden sisältämät kemialliset komponentit pilkkoutuvat pienemmiksi molekyyleiksi, jolloin ne imeytyvät helpommin. Fermentoinnin ansiosta iho pystyy ottamaan raaka-aineet paremmin vastaan tietenkin samalla hyötyen niistä kokonaisvaltaisemmin.

Liian suuri molekyylikoko onkin hyvin usein monien raaka-aineiden imeytymisen esteenä. Fermentoinnin synnyttämät aminohapot, (erityisesti peptidit) tukevat ihosolujen uusiutumista ja parantavat ihon kollageenisynteesiä. Kollageenisäikeet muodostavat ihon tukiverkon, joka estää ihoa repeytymästä. Kollageenin määrä ihossa alkaa vähentyä noin 30 vuoden iässä ja peptidit ovatkin loistava kollageenia tukeva aine. Samaan aikaan peptidit muodostavat kosmetiikassa haasteen, koska ne on normaalisti vaikea saada imeytymään ihoon. Fermentoinnin ansiosta iho pääsee kuitenkin hyötymään niinikään myös peptideistä

Maitohapot auttavat myös ihoa pysymään happamana (ph. 4,5), jolloin iho pystyy paremmin suojautumaan mm. bakteereilta. Maitohapot tunnetaan myös AHA-happoina ja mikäli niiden pitoisuus on yli 3 %, on niissä silloin myös ihoa kuorivia ominaisuuksia”,  kosmetologimme Miia avaa fermentoidun luonnonkosmetiikan hyötyjä.

Kenelle fermentoitu luonnonkosmetiikka sopivat?

Fermentoitu luonnonkosmetiikka sopii käytännössä kaikille, jotka haluavat pitää ihostaan oikein hyvää huolta. Fermentointi tekee tuotteista hyvin tehokkaita, monipuolisesti hoitavia ja erityisen aktivoivia. Kosmetologin kouluttamat Ruohonjuuren asiakaspalvelijat osaavat auttaa sinua niin verkossa, kuin myymälöissäkin, joten kannattaa rohkeasti kysäistä neuvoja oikean tuotteen valintaa. 

Ihon mikrobiomia hellivää luonnonkosmetiikkaa Ruohonjuuresta

Ruohonjuuresta löydät fermentoitua luonnonkosmetiikkaa mm. seuraavista huippulaadukkaista tuotesarjoista: kokonaisvaltaisesti, hitaasti fermentoidut Circulove ja Whamisa sekä yksittäisiä, valmiita fermentoituja raaka-aineita käyttävät Djusie ja Kinoko -sarjat. 

Lue lisää näistä ihon mikrobiomia tukevista luonnonkosmetiikkasarjoista blogistamme Ihon mikrobiomi, näin pidät siitä huolta >

Kinokolta on juuri ilmestynyt upouusi tuote: 

UUTUUS: Kinoko Miracle Balance Toner -kasvovesi

Kinoko Miracle Balance Toner -kasvovesi rauhoittaa ja tasapainottaa ihoasi kombuchan ja probioottien voimin samalla, kun maitohappo kuorii lempeästi ihoa saaden aikaan kirkkaan ja tasaisen lopputuloksen. Ihanasti kosteuttava koostumus sisältää myös koivunmahlaa, taikapähkinää sekä ksylitolia ja glyseriiniä. Odotettu Kinoko-uutuus saa ihosi hehkumaan elinvoimaa! Lue lisää Kinokon tuotteista blogistamme >

Meillä Ruohonjuuren myymälöissä pääset testaamaan tuotteita ennen ostamista ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa valitsemaan juuri sinun ihollesi sopivan tuotteen. 

Circulove tuotteet


Jos sinua askarruttaa, mikä näistä tuotteista sopii juuri sinun ihollesi, saapastele rohkeasti myymäläämme tai kysäise verkkokaupan asiakaspalvelusta - oman kosmetologimme Miian kouluttamat asiakaspalvelijamme auttavat ilolla. Lämpimästi tervetuloa hyvän olon ostoksille Ruohonjuuren myymälöihin ja verkkokauppaan!