Curly Girl -buumi villitsee ja voimistaa!

Ruohonjuurenkin luonnonkosmeriikkaosastolla käy innokas kuhina, kun Curly Girl -metodista hullaantuneet tekevät hankintoja kiharoidensa kaunistamiseksi. Meillä Ruohonjuuressa Curly Girl -liekkiä ruokitaan isolla innolla, koska kyseessä on paljon muutakin kuin pinnallinen kimara tukkataikoja.
curly girl metodi

Curly Girl -metodin avituksella saattavat hyvinkin voimaantua nekin ihmiset, joiden hiuspäivät ovat aiemmin olleet huonohkoja!

Sillä näinhän se on: kun lopettaa kertomasta itselleen tarinaa hankalasta tukasta (ja sen sijaan alkaa tykätä hiuksistaan), uudenlaisen asennoituminen myötä tulee tuupanneeksi tyytyväisyystasoaan ainakin rahtusen verran isommaksi. Hyvinvoinnin hippusten ja onnellistuttavien oivallusten jakamisessa Ruohonjuuri tahtoo nimenomaan olla vahvasti mukana! Rohkeasti siis parempaan päin - myös tukka-asioissa temmellellen!

Jenkeistä maailmalle ponnahtanut Curly Girl -metodi alkoi aikoinaan voimaannuttavana vastalauseena suoratukkaisuutta ylistäneelle hiusmuodille. Tukan suoristuspyristelyjen sijasta kiharatatukkaiset alkoivat korostaa käkkäräisten hiusten kauneutta ja hoitaa niitä siten, että mahtipehko näyttäisi entistäkin uljaammalta.

Homman jujuna oli kääntää tukka-uhat mahdollisuuksiksi ja hyväksyä pehkonsa kaikkine ominaisuuksineen - ja buustata sen erityisyyttä entistäkin ehommaksi!

Nimestään huolimatta jymysuosittu supermetodi ei tokikaan ole mikään "tyttöjen juttu" - tukastaan tykkääminen on varteenotettava vaihtoehto ihan kaikille pallontallaajille sukupuolesta tai hiuslaadusta huolimatta!

Perusjutut Curly Girl -metodista tuotesuosituksineen voit lukea aiemmasta blogistamme >>  

Miten pellavansiemenet ja omenaviinietikka liittyvät Curly Girl -metodiin?

Koska suurin osa perinteisistä hiustuotteista on pannassa, osa CG-metodin mukaan menijöistä on innostunut tekemään pellavansiemenistä geeliä, jolla tukan saa muotoiltua kuosiin sitä rasittamatta. Pellavansiemengeeli (PSG) valmistetaan kokonaisista pellavansiemenistä tähän tyyliin:

- 2 rkl pellavansiemeniä kiehautetaan kymmenisen minuutin ajan 2,5 desilitrassa vettä

- geeli puristetaan harson, siivilän tai vaikkapa harsokankaisen kestohedelmäpussin läpi

- geeli säilyy jääkaapissa reilun viikon, mutta sitä voi suuremman satsin tehtyään vaikka pakastaa jääpalakuutioksi ja sulatella sitten käyttöön tarpeen mukaan

Pellavansiemenistä väsätty hiusgeeli levitellään puristellen kosteaan tai märkään tukkaan. Geelin annetaan kuivua ja kuivuneen pellavansiemengeelin aiheuttama “kuori” (cast) puristellaan hellästi pois käsin (tai vaikkapa t-paitaa apuna käyttäen). Pellavansiemenet ostat kätevästi tästä >>

Omenaviini- tai -siiderietikka (apple cider vinegar eli ACV) puolestaan on Curly Girl -metodissa hyödynnetty hiushuuhteluapuri, jolla poistetaan hiustuotteiden jäämät kutreista edullisesti ja lempeästi. Varsin simppeli omenaviinietikka (veteen sekoitettuna) silottaa hiuksen pinnan ja sulkee hiussuomut. Omenasiiderietikkahuuhtelu tehdään pesun jälkeen - ja homman päälle tukkaan levitellään vielä (hiuksiin jätettävää) hoitoainetta.

Sekoitussuhde: 1-2 rkl omenaviini- tai -siiderietikkaa sekoitettuna kahteen desilitraan vettä.

Omenasiiderietikka-apajillemme pääset tästä >>

No-poo: CO-Wash (tukka puhtaaksi hoitoaineella pesten)

Curly Girl -metodin menetelmissä ehkä jännintä on, että tukka tulisi sen mukaan pestä pelkästään hoitoaineella –  ja vieläpä melkoisen harvoin! Hoitoainepesu (CO-Wash eli conditioner wash) suositellaan tehtäväksi korkeintaan kerran viikossa.

Pointtina on se, että jotta kiharan saa kauniisti korostumaan, tukan pitää saada runsaasti kosteutusta osakseen. Shampoopesu vie tukasta kosteutta pois ja siksi putsauspuuhat tehdäänkin ravitsevia hoitoaineita hyödyntäen. Hoitoainepesu tehdään antaumuksellisesti: homman ensimmäisessä vaiheessa hoitoaine hierotaan hiuspohjaan ja lika “nostellaan” sormien avulla hieroskellen ihosta irti.

Hoitoainepesun jälkimainingeissa tukkaan levitellään vielä hiusnaamio, jotta kutrit tehokosteutuisivat optimaalisesti. Jymykosteuttavasta hiusnaamiohoidoista käytetetään Curly Girl -metodissa myös nimitystä Deep condition eli syvähoitaminen.  Hiusnaamion asemasta hoitoainepesun jälkeen kutreille voi levittää hiuksiin jätettävän hoitoaineen. Tämä metodissa Leave in -tuotteeksi nimetty hoitoaine jää tukkaa kosteuttamaan eikä sitä siis pestä pois.

Final Wash putsaa muotoilutuotteiden jäämät kutreista

Ennen Curly Girl -metodin aloittamista tehdään Final Wash, jossa kaikki kutreihin kertyneet hiustuotejäämät karkotetaan tukasta. Erityisen hyvin tähän tarkoitukseen soveltuu Unique Beauty -sarjan Syväpuhdistava shampoo.

Vaikka periaatteessa Final Wash tehdäänkin vain kerran metodiin menemisen alkuriittinä, voidaan se suorittaa myös silloin, kun ote tukkatouhuissa on lipsunut ja “kovia” muotoilutuotteita on tullut käytetyksi.

Final Washin jälkeen tukkaa vaalitaan superkosteuttavalla hoitoaineella ja kutreille levitellään vielä ravitseva hiusnaamio kosteutustehoa maksimoimaan.

Lempeät tukkarutiinit kunniaan!

Curly Girl -metodin kantavana ajatuksena on välttää kaikkea hiuksia rasittavaa ja kuluttavaa toimintaa – aina rankoista aineista kovakouraiseen käsittelyyn saakka. Hiustenhoitotuotteiden valinnassa korostuu niiden kosteuttavuus ja ravitsevuus, jotka ominaisuuksina saavatkin kiharan kukoistamaan kauniisti ja näyttämään aiempaakin runsaammalla ja muhkeammalta.

Tukan kuivaamisessa lempeys näkyy “ploppaamisena”; kutreja ei siis hangata pyyhkeellä kuivaksi vaan homma hoidetaan hellävaraisemmin. Suihkun jälkeen märät hiukset kasataan pään päälle “ananakseksi” ja kiedotaan t-paitaan, jonka syleilyssä kutrit kuivuvat hitaammin mutta ihanasti kihartuen.

Praying Hands -tekniikka kuuluu myös hiuksia rasittamattomaan CG-hiustenhoitoon. Praying Hands eli rukoilevat kädet -tekniikassa geelii levitetään ensin käsiin ja sitten hierotaan kutreihin niin, että hiukset jäävät (rukoilevien) käsien väliin. Juuresta latvaan suunnistavan tekniikan avulla tuote levittyy tukkaan tasaisesti ilman kiharoiden vahingoittamista.

Finger Coiling eli sormilla kieputtaminen on rutiini, jossa märkiä tai kosteuta kutreja kieputellaan sormilla onnellisen kihartuvuuden saavuttamiseksi.

Lue myös:

Curly Girl Method - kiharat kutrit kukoistamaan! >>

Osta Curly Girl-tuotteet verkkokaupastamme >>