Kehäkukan avulla sinisen valon haittoja vastaan!

Ihoa lempeästi hellivän kehäkukan on havaittu tuovan ihottumien ja kutiavan ihon lisäksi apua myös taistelussa sinisen valon aiheuttamia ihovaurioita vastaan.
Kehäkukan avulla sinisen valon haittoja vastaan!

Ihonhoidon monitaituriksi kutsuttu kehäkukka sisältää runsaasti luteiinia, joka yhdessä antioksidanttien kanssa suojaa ihoa HEV-valon haitoilta.

Ravintolisäpuolella suureen suosioon kivunnut luteiini on tietokonetyöläisen ja kännykännäprääjän ylin ystävä. Sinisen valon aiheuttamia haittoja vastaan taisteleva luteiini suojaa myös ihoa.

Mikä ihmeen luteiini?

Luteiini on rasvaliukoinen karotenoidi, joka edistää aivan erityisesti silmien terveyttä taistellen rinta rottingilla sinisen valon aiheuttamia terveyshaittoja vastaan. Ravintolisänä luteiinia on saatavilla mm. Valioravinnon Omega7 eye-tyrniöljykapseleina sekä Terranovan että Solgarin kapseleina.

Ravinnossa hyviä luteiinin lähteitä ovat mm. lehtikaali, avokado, pinaatti, vihreät pavut, selleri, parsakaali, pistaasipähkinät, porkkanat ja kiivi.

kehäkukkavoide provida

Kehäkukkavoide suojaa ihoa sinisen valon haitoilta

Provida-sarjan Kehäkukkavoiteen aktiiviaineet, kehäkukkaöljyuute ja kehäkukkauute sisältävät luteiinia, joka on antioksidanttina ja karotenoidina yksi merkittävimmistä kehäkukan ihonhoidollisista komponenteista. Luteiini suojaa ihoa sinisen valon haitoilta (luonnollinen auringonvalo + keinotekoinen valo) absorboimalla sinisen ja vihreän valon aallonpituuksia. Yhdessä antioksidanttien kanssa se ehkäisee ja hidastaa ulkoisista tekijöistä johtuvia ihon ikääntymismuutoksia ja vaurioita.

Mitä sininen valo on?

Digitaalisista vempeleistä kehollemme lankeava HEV-valo (High Energy Visible) eli niin sanottu sininen valo on silmien lisäksi vahingollista myös iholle. Sininen valo on erityisen lyhytaaltoista näkyvää valoa.

Sininen valo voi aiheuttaa ihovaurioita vapaiden radikaalien syntymisen kautta. Säteily saattaa päästä dermikseen saakka. Orvaskeden alla olevassa dermiksessä sijaitsevat ihon kollageenin ja elastiinin lähteet, joita sininen valo voi vaurioittaa.

Nykyihminen puuhastelee puhelimensa kimpussa pahimmillaan jopa sata kertaa päivässä. Kun tämän päälle lisätään vielä tietokoneen, television ja muiden laitteiden kautta tuleva altistus, sinisestä valosta onkin tulossa melkoinen pulma. Apua siniseltä valolta suojautumiseen saa luteiini- ja antiokdisanttirikkaista ihonhoitotuotteista - sekä toki myös ravinnon luteiinista ja antioksidanteista.  

kehäkukkavoide frantsila

Kehäkukan muita hyötyjä ihonhoidossa

Kehäkukkaa käytetään luonnonkosmetiikassa monipuolisesti sen monipuolisesti hoitavien ominaisuuksien vuoksi.

Kehäkukka tunnetaan laajalti ihoa elvyttävänä, uudistavana ja tulehduksia hoitavana herkän ihon yrttinä. Kauneudenhoidon lisäksi sitä on arvostettu myös iho-ongelmien, ihottumien (esim. atooppinen taiveihottuma), kutiavan ihon ja auringonpolttaman ihon hoidossa, sillä se edistää ihosolukon uudistumista ja rauhoittaa tulehduksia.

Esimerkiksi suureen suosioon noussut Frantsilan yrttitilan Kehäkukkavoide hoitaa palanutta ihoa tehokkaasti auttaen ihoa uudistumaan ja elpymään sitä kohdanneista rasituksista. Lempeästi ihoa hellivä Kehäkukkavoide sopii päivä- ja hoitovoiteeksi kasvoille ja koko keholle. Sitä voi mainiosti käyttää niin vauvan ihon kuin koko perheen ihon hoitoon, ihottumiin sekä kutiavalle ja herkälle iholle.

Kehäkukkavoide on tehokas hilseen hoidossa seuraavasti: Hiero voidetta päänahkaan ja anna vaikuttaa pari tuntia tai saunassa ½ tuntia. Tämän jälkeen hiukset pestään miedolla luonnonshampoolla (esimerkiksi Frantsilan shampoolla).

Kehäkukkavoidetta on käytetty menestyksekkäästi apuna myös vaginahiivan hoidossa, jolloin voidetta pursotetaan illalla emättimeen ja asetetaan pikkuhousuihin suojaside. Hoito toistetaan tarvittaessa. Myös peräpukamien hoidossa Kehäkukkavoiteesta on saatu hyviä kokemuksia.