Aidosti hyvää uutta vuotta!

Uuden vuoden kunniaksi tehdään paljon hyviä lupauksia, joista suurin osa kohdistuu itseen. Kilojen karkotus, tupakoinnin lopettaminen ja lenkkeilyn lisääminen ovat monelle tuttuja ja varmasti hyviä tavoitteita. Mutta entä jos tänä vuonna laajentaisimme katsantaamme?
Aidosti hyvää uutta vuotta!

Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan ja maailman muutostyöt voi mainiosti aloittaa itsestään. Entä, jos vuoden vaihtumisen kunniaksi päättäisitkin, että tänä vuonna et osallistuisi riistoon valinnoillasi? Pysyviin muutoksiin edetään yleensä pienin askelin. Sen sijaan, että pyrkisit yhtäkkiä muuttamaan kaiken tekemisesi, voit esimerkiksi päättää, että tämä vuonna hankit ainoastaan kahvia tai suklaata, jotka on tuotettu reiluilla pelisäännöillä - ihmistä ja luontoa kunnioittaen.

Fiksua on siis keskittää voimansa pieniin muutoksiin ja parempiin rutiineihin, jotka säännöllisesti toistuessaan sekä parantavat maailmaa että lisäävät hyvinvointiamme. Uusi vuosi on oivallinen aika tuunata tapojaan entistäkin ehommaksi!

Vain hyviä tuotteita

Aidosti hyvään uuteen vuoteen kuuluvat siis vastuulliset valinnat - sellaiset, joiden takia ketään ei ole riistetty tai halpuutettu hengiltä. Halvalla on hintansa, joka usein maksetaan kaukana meistä. Esimerkiksi kahvin, suklaan tai kaakaon taustalta saattaa löytyä paljon kärsimystä ja epäoikeudenmukaisuutta - näitä asioita kukaan tuskin arkeensa toivoisi. Me Ruohonjuuressa pyrimme pontevasti siihen, ettei mikään tuotteistamme asiakkaillemme koituva hyvä ole muilta pois. Siksi valikoimissamme onkin vain hyviä tuotteita.

Viimeinen vuosi on ollut erityisesti monelle pienyritykselle todella hankalaa aikaa. Suosimalla kotimaisten pienyritysten tuotteita autat omalta osaltasi heitä ponnistelemaan parempaan päin. Valinnat vaikuttavat ja pienistä puroista muodostuvat vuolaimmatkin virrat.

Selvää on, että määrän sijasta kannattaakin hankkia laatua.

Hyvässä suklaassa ei ole mitään pahaa

Keskivertosuomalainen popsii vuodessa kuutisen kiloa suklaata ja vain valitettavan pieni osa siitä on tuotettu ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Suklaantuotannossa käytetään valitettavasti edelleen paljon lapsi- ja pakkotyötä. Kaikessa suklaassa ei ole siis hyvä jälkimaku.

Ruohonjuuressa myydään vain suklaita, jotka on tuotettu asiallisesti - luontoa tai ihmisiä riistämättä.

Esimerkiksi Ruohonjuuressa myytävän Goodio-sarjaa valmistetaan artesaanihengessä käsityönä Helsingin Sörnäisissä. Suklaiden raaka-aineet ovat puhtaita, ravinnerikkaita ja luomulaatuisia. Pääaineksena komeileva kaakao ostetaan reilulla hinnalla suoraan kaakaontuottajilta ja Goodiolla pidetään muutenkin visusti huolta siitä, että yrityksen arvot toteutuvat kaikissa tuotantovaiheissa.  Suklaata tehdään kestävän kehityksen ajatuksella, aito läpinäkyvyys johtotähtenä kimmeltäen.

Tiedätkö muuten, miksi osa Goodio-suklaista ei ole raakasuklaita? Syy siihen on kokonaisvaltainen vastuullisuus sekä kaakaopapujen pientuottajien tukeminen. Goodio on nimittäin sitoutunut ostamaan kaakaopapujen pientuottajayhteisöjensä KOKO SADON, joka tuo pienviljelijöille taloudellista turvaa (koska he tietävät, että koko sadolleen löytyy ostaja, joka maksaa kaakaopavuista kunnollisen hinnan).

Koska osa kaakaopavuista tuotetaan (länsimaisesta vilkkelista vilkuillen) varsin alkeellisissa olosuhteissa, saattaa osa pavuista olla makuprofiililtaan kakkosluokkaa. Koska raakasuklaat tietysti tehdään paahtamattomista kaakaopavuista, käytettyjen raakaopapujen maku vaikuttaa olennaisesti suklaan makuun.

Goodio joutuu siis lajittelemaan ostamansa pavut siten, että vain makuprofiilikriteerinsä täyttävät kaakaopavut päätyvät raakasuklaidensa aineksiksi. Muut pavut paahdetaan (jolloin paahtamalla saadaan makua säädettyä haluttuun suuntaan) ja näistä pavuista tehdään ne Goodion suklaat, jotka eivät ole raakasuklaita. 

Goodion suklaat ovat siis vastuullisia myös pintaa syvemmältä. Kurkkaa lisää täältä!

KAHVI

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Lipittelemme, särvimme ja siemailemme kahvia kymmenisen kiloa henkeä kohden vuodessa. Kaikissa kupillisissa ei ole hyvä jälkimaku: kahvintuotantoon liittyy yhä paljon vakavia epäkohtia, joiden korjaamiseen voimme jokainen osallistua. Suosikaamme siis reiluin pelisäännöin tuotettua luomukahvia: se on valinta oikeudenmukaisemman maailman ja monimuotoisemman luonnon puolesta.

Ruohonjuuren reiluista Gran Palomar -kahveista voit lukea lisää blogistamme!