Tänä vuonna minä riitän

Elämme haastavia ja kuormittavia aikoja, joina taistelunsa kannattaa huolella valita. Mitä jos uuden ja paremman hamuamisen sijaan keskittyisimme kaikkeen siihen hyvään, joka meillä jo on? Entä jos yksittäisten skarppaustoimenpiteiden sijaan päättäisimmekin tänä vuonna tehdä arjestamme kokonaisvaltaisesti parempaa? Voisiko tilanne olla se, että tänä vuonna minä riitän sellaisena kuin olen - omana ainutlaatuisena itsenäni?
Tänä vuonna minä riitän

Nykyhetken arvostaminen ja riittävän hyvään tyytyminen ei tarkoita sitä, ettei toivoa paremmasta saisi olla. Kiitollisuus ja itsensä arvostaminen ovat kuitenkin asioita, jotka puutteista huutavassa maailmassa jäävät usein liian vähälle huomioille. Asenteeksi kannattaakin ottaa armollisuus, jonka avulla kuormituskin kevenee.

Jokainen ihminen on laulun arvoinen - ja oma, erityislaatuinen olentonsa. Näin Minä riitän -teeman innoittamina asiaa pohdiskelivat ruohonjuurelaiset.

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut olla armollinen itseäni kohtaan: puhua itselleni kauniisti ja antaa itselleni virheet anteeksi. Nämä kaikki ovat tietysti hyviä lupauksia. Mutta tänä vuonna minä en lupaa olla se, jolle kaikki käy ja joka ehtii joka paikkaan. Kaikella on rajansa.”

- Essi, Tampereen Ruohonjuuri

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut syödä terveellisesti ja olla liikkuva, itseään kehittävä, tyylitietoinen ja hyvinvoiva ihmenainen vain aina vähän syyllisenä huomatakseni, etten pysty olemaan sellainen.

Tänä vuonna minä en lupaa olla ihmenainen. En siis lupaa elää blogikuvilta näyttävässä kodissa, en leipoa täydellisiä leipomuksia enkä keksiä joka päivälle uusia ruokalajeja. Silkkaa illuusiota!

Tänä vuonna heitän kaikki ulkoiset vaatimukset ja täydellisen elämäntavan mittarit romukoppaan. Tilalle otan sellaisen tekemisen, josta saan aidosti iloa ja joka edesauttaa läheisten kanssa yhdessäoloa hyväntuulisesti ja rennosti. Myös keittiössä saa olla rento - kahvinmurut pöydällä ja omannäköinen tekemisen meininki!”

- Riikka, Ruohonjuuren toimisto

Kaiken minkä teen, teen lempeydellä ja ilolla

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut kuntoilla enemmän, meditoida, elää ilman herkkuja, nukkua enemmän ja nähdä läheisiä useammin.

Tänä vuonna minä en lupaa suorittaa - en missään muodoissa. En siis suorita en syömisessä, en urheilussa, en meditoinnissa, enkä läheisten näkemisessä. En noudata terveysohjeita neuroottisesti vaan kaiken mitä teen, teen ilolla ja lempeydellä. En tee mistään itselleni pakkoa.

Tämä nykyinen hullunmyllyaika on antanut itselleni mitä arvokkaimman lahjan; pysähtymisen jalon aarteen. Olen ilokseni huomannut, että lapsuudesta tuttu metsään uppoutuminen (niin, että aika ja paikka unohtuu) on palannut. Ulkoillessa fokus on metsän aarteiden tutkimisessa ja “pelkässä” olemisessa - ei kilometrien mittaamisessa tai ulkoilun kellottamisessa. Olen vihdoin oppinut pysähtymään ja nauttimaan pienistä hetkistä. Hengitykseni on syventynyt, hartiajännitykset helpottaneet ja mieleni on aiempaa joustavampi. Olen huomannut, että pienimmät asiat ovat lopulta kaikkein suurimpia.Tästä kaikesta tunnen kiitollisuutta.”

- Jonna, Ruohonjuuren verkkokauppa

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut olla parempi ihminen ja muokata epäkohtia itsessäni, jotta kelpaisin muille sekä itselleni.

Tänä vuonna minä en lupaa muuttua yhtään, vaan saan luvan kelvata omana itsenäni jokaisessa ihmiskohtaamisessa. Alati ankarasti suorittaessamme unohdamme sen, mikä oikeasti tekee meidät onnelliseksi. Ei ole helppoa rakastaa itseään myllertävässä maailmassa, erilaisten ihmisten keskellä.”

- Hanna, Ruohonjuuren verkkokauppa

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut treenata pyykkilautavatsan!

Tänä vuonna minä en lupaa muuttaa itsestäni mitään! Muutos tulee silloin kun sen aika on. Se ei välttämättä ole aina tammikuu.  Jos haluat tehdä uudenvuoden lupauksen, niin pohdi aikomuksesi juurisyytä. Mitä aidosti haluat? Onko se pyykkilautavatsa vai aito itsensä hyväksyminen?”

- Maria, Jumbon Ruohonjuuri

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut jumpata tai syödä terveellisemmin.

Tänä vuonna minä en lupaa mitään muuta kuin pyrkiä tekemään enemmän asioita jotka tekevät minut aidosti onnelliseksi.”

- Johanna, Jumbon Ruohonjuuri

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut venytellä taikka meditoida säännöllisesti.

Tänä vuonna minä en lupaa tehdä tai tavoitella mitään orjallisella meiningillä. Olen luonteeltani aika järjestelmällinen ja määrätietoinen. Minulle tekeekin siis hyvää harjoitella itseni kuuntelemista, elää tiukemmin kiinni tässä hetkessä ja tehdä asioita sen hetkisten tarpeiden mukaan.”

- Jasmini, Raision Ruohonjuuri

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut lisätä liikuntaa ja vähentää herkkujen syömistä.

Tänä vuonna satsaan herkuissa laatuun niistä luopumisen sijaan!  Elämässä pitää olla iloa ja mielestäni herkuttelu kuuluu tärkeänä osana nautintoihin. Sillä miten herkkukaapin täyttää tai mitä nauttii onkin iso merkitys. Olen oivaltanut, että koska olen elämäni tärkein henkilö, ansaitsen parasta!

Ruohonjuuresta löytyy mainioita vaihtoehtoja perinteisille karkeille ja herkuille. Laadukkaat pähkinät ja muut hyvän elämän antimet mahdollistavat omat makoisat kokkailut ja makeishyllyltäkin löytyy mainioita vaihtoehtoja. On muuten hyvä muistaa että 40 grammaa laadukasta tummaa suklaata päivässä alentaa stressihormoni kortisolia.” 

- Eijaliisa, Ruohonjuuren toimisto

“Aiempina uusinavuosina olen luvannut vähentää tavoitteellisuutta ja keskittyä enemmän hetkessä elämiseen.

Tänä vuonna en lupaa, etten hae kilpailulisenssiä frisbeegolfiin enkä myöskään lupaa noudattaa ainuttakaan ruokavaliota pipo kireällä. Nautin siis jokaisesta hetkestä!

On todella tärkeää olla armollinen ja tarkastella haasteita myös positiivisessa valossa - ilman että syyttää itseään epäonnistumisesta.”

- Taru Sellon Ruohonjuuri