Aidosti hyvää uutta vuotta - pienin askelin parempaan päin

Uuden vuoden kunniaksi tehdään paljon hyviä lupauksia, jotka saattavan vaipua unholaan hyvinkin nopeasti. Uusi vuosi on oivallinen aika tuunata tapojaan entistäkin ehommaksi - lempeästi ja vähä vähältä parempaa kohti ponnistellen. Ei hampaat irvessä vaan armollisesti ja lempeästi.
Aidosti hyvää uutta vuotta - pienin askelin parempaan päin

Pysyviin muutoksiin edetään yleensä pienin askelin. Sen sijaan, että pyrkisit yhtäkkiä muuttamaan kaiken tekemisesi, voit keskittää voimasi pieniin muutoksiin ja parempiin rutiineihin, jotka säännöllisesti toistuessaan lisäävät hyvinvointiasi. Uusi vuosi on oivallinen aika tuunata tapojaan entistäkin ehommaksi - lempeästi ja vähä vähältä parempaa kohti ponnistellen. Ei hampaat irvessä vaan armollisesti ja lempeästi.

Syö värejä ja nauti ruuasta!

Korvaa huonot ainekset paremmilla ja panosta määrän sijasta laatuu. Kiinnitä huomiota riittävään proteiininsaantiin. Siten saat kylläisyyttä ja turha napostelukin jää pois. Jokaisella aterialla tulee olla joko kasvi- tai eläinproteiinia, hyviä rasvoja ja hyviä hiilihydraatteja. Höttöhiilarit hiiteen! Kerää lautasellesi paljon värikkäitä kasviksi ja nauti ateriasi kiitollisena, hyvillä mielin. Pureskele huolellisesti ja nauti ateriasta moniaistillisesti.

Aidosti hyvää yötä!

Petipuuhista tärkein on nukkuminen. Satsaa siis uneen rauhoittamalla illat ja nauttimalla lempeää iltateetä. Turvaudu tarvittaessa unta parantavaan rohdokseen kuten valeriaanaan tai reishiin eli lakkakääpään. Tiesitkö että väsyneenä ja stressaantuneena tekee huonompia ruokavalintoja?

Tulkoon tyyneys!

Pyri eroon stressaavasta oravanpyörästä ja raastavasta kiireestä yksinkertaistamalla elämääsi. Tee inventaario askareihisi ja karsi kuormittavia tekijöitä pois. Keskity oleelliseen eli siihen, mikä on sinulle aidosti merkityksellistä ja tärkeää. Suo itsellesi rauhoittumis- ja rentoutumisaikaa kiireen keskellä. Toisinaan jaksamisen tueksi voi ottaa jeesiä esimerkiksi ruusujuuresta tai ashwagadhasta.

Vaali iloa!

Muista ilahduttaa itseäsi pienellä asialla ihan joka päivä. Vaali iloa elämässäsi, herkuttele huumorilla ja muista hymy. Kerää positiivisia kokemuksia ja laita hyvä fiilis kiertämään.

Liike on lääke

Liiku sinulle mieleisellä tavalla, älä trendien mukaan. Oleellista on, että nautit liikkumisesta ja otat sen päivittäiseksi tavaksi. Liiku ulkona valoisaan aikaan, jos suinkin mahdollista. Joskus uuden lajin kokeilu voi olla tosi piristävää.

Vinkkejä painonhallinnan tueksi

Karsi turha napostelu ja herkut. Huolehdi sen sijaan ateriarytmistä eli syö kunnon ruokaa aamiaisella, lounaalla ja päivällisellä. Tarvittaessa pähkinät ovat mainio välipala tai naposteltava niiden sisältämän proteiinin ja hyvien rasvojen vuoksi. Muista tässäkin pysyä kohtuudessa, noin oma kourallinen päivässä on ok. Puhtipommisekoitus peittoaa monet herkkupussit mennen tullen.