A. Vogel: kasvien supervoimia terveyden tueksi

A. Vogelin tuotteet ovat tulleet tutuiksi suurelle osalle Ruohonjuuren asiakkaista. Kävimme tutustumassa kasvirohdosten klassikkotuotteiden syntysijoille Pohjois-Sveitsissä. Alussa oli pieni mies ja iso intohimo.
A. Vogel Ruohonjuuri

A. Vogelin tarina alkoi intohimosta kasvilääkintään

Alfred Vogel syntyi vuonna 1902 Baselissa Sveitsissä. Vogel oli vikkelä ja utelias lapsi, joka jo nuorena tunsi vahvana sydämessään kasvien kutsun. Kasvilääkintään intohimoisesti suhtautunut Vogel matkusti elämänsä aikana ympäri maailmaa oppiakseen uutta ja löytääkseen tepsivimmät kasvit terveyttä tukeviin rohdoksiin. Esimerkiksi sahapalmun Vogel löysi Floridasta ja punahatun puolestaan Pohjois-Amerikasta.

Kerrotaan, että eräällä matkallaan Vogel vieraili perheensä kanssa Etelä-Amerikassa Amazonian sademetsien siimeksessä rohtokasveja etsimässä. Hän oli pyytänyt perhettään jäämään kylään odottamaan sademetsissä samoilun ajaksi – ja palannutkin takaisin vasta viikkojen kuluttua. Perhe ei moniviikkoisesta piipahduksesta kuitenkaan turhia hätkähtänyt, sillä Alfredin tuntien he olivat tienneet odottaa seikkaperäistä ja pitkäkestoistakin visiittiä sademetsän kiehtovien kasvien pariin. Alfred Vogel oli kooltaan pieni mutta vaikutukseltaan suuri mies, joka oli periaatteellinen kasvissyöjä ja absolutisti. Auringon hyvää tekevistä säteistä täysin siemauksin nauttinut Vogel tapasi työskennellä puutarhassa ilman paitaa ja napsia rohdoskasveja suuhunsa muun tekemisen tiimellyksessä. Jokainen työpäivä päättyi punnerruksiin, koska fyysisen rasituksen jälkeen uni oli syvempää ja yöt siten
palauttavampia.

Jo 1950-luvulla Vogel oli syvästi huolestunut ihmisten stressintäyteisestä elämästä, johon hän tahtoi tarjota apua elämäntavallisin sekä kasvilääkinnällisin keinoin.

"Kasveissa on kaikki, mitä terveytemme tukemiseen tarvitsemme”

Ennen Vogelin tuotteita valmistavan Bioforce-yrityksen perustamista Vogel piti kasvirohdoksia kaupittelevia puoteja ja hyvinvointikeskusta, jonne ihmiset saivat tulla tervehdyttämään itseään puhtaan ruuan, raskaankin puutarhatyön ja raikkaan vuoristoilman syleilyyn.

Vogel itse arvosti fyysistä työtä ja puhdasta ruokaa, jotka kumpikin avittivat tasapainoista elämää syvine unineen.

Klassikkotuotteiden maine ei ole syntynyt hetkessä, vaan jo vuodesta 1923 saakka A. Vogelin tuotteet ovat petranneet porukan hyvinvointia. Yhden uraauurtavan ja uteliaan miehen syvällisen kasvikiinnostuksen pohjalta syntynyt yritys työllistää nyt 500 työntekijää eri puolilla maailmaa. Joka vuosi tuhat tonnia tuoreita kasveja kehkeytyy ravintolisän tai kasvirohdoksen muotoon A. Vogelin tuotantotilassa Sveitsissä. Nykyisin Vogelin henkisestä perinnöstä huolehtii säätiö, joka pitää huolen siitä, että rahamaailman melskeestä huolimatta alkuperäiset arvot ja periaatteet (kuten luomulaatuisuus, tuoreiden kasvien hyödyntäminen ja luonnon kanssa sopusoinnussa tapahtuva tuotanto) pysyvät turmeltumattomina.

A. Vogel patsas

Tutustumassa Vogelin tuotteiden alkulähteille

Kävimme tutustumassa A. Vogelin tuotteiden syntysijoille Sveitsin Roggwilissä juuri punahatun sadonkorjuun aikaan. Varsinaista tehdasta ympäröivät komeat ja sateella liki huumaavasti tuoksuvat yrttipellot – ja varsin hyvästä syystä: A. Vogelin tuotteisiin käytetään joko itse viljeltyjä tai tiukoin kriteerein valittujen sopimusviljelijöiden tuoreita yrttejä. 100 % A. Vogelin tuotteisiin käytetyistä kasveista on luomuviljeltyjä tai villeinä kasvaneita.

Juuri tuotteissa käytettävien yrttien tuoreus on yksi niistä asioista, jotka tekevät A. Vogelin tuotteista aivan erityisiä. Halpoihin hintoihin tähtäävät ravintolisämerkit käyttävät tuotteissaan kuivattuja kasveja, koska se on huokeampaa ja monin tavoin helpompaa. A. Vogelille tuoreet kasvit ovat kuitenkin kynnyskysymys ja periaateasia: vain tuoreita kasveja käytettäessä saadaan ravintolisissä hyödynnettyä kaikki kasvien sisältämät tehoaineet.

Mitä tuoreempi ja alkuperäisempi kasvi, sitä parempi rohdoksellinen koostumus. Kustakin kasvista tuotteisiin kelpuutetaan vain hoitavan tehon kannalta kaikkein pätevimmät osat:

vastustuskykyä tulevaan Echinaforceen käytetään 95 % kasvin muita osia ja 5 % juurta kun taas vaihdevuosien aaltoiluja helpottavaan Menoforce Strongiin hyödynnetään vain 15 cm:n pätkä salvia ylintä osaa. Kaikki uutoksiin kelpaamattomat kasvinosat luonnollisesti kompostoidaan ja käytetään myöhemmin multana A. Vogelin tuotantotilaa ympäröivissä puutarhoissa ja pelloilla.

Vogel käyttää (ja velvoittaa sopimusviljelijöitäänkin käyttämään) vain omia siemeniä, jotta tiedetään tarkalleen pelloilta punkevan kasvin laatu ja alkuperä. Koska pienessä siemenessä toden totta on jokaisen A. Vogelin tuotteen alku, on yritys tallettanut kaikkien tuotteissa käytettyjen kasvien siemeniä sveitsiläisten pankkien holveihin – varmuuden vuoksi.

A. Vogel tehdas

Korkealaatuisia tuotteita hyvinvoinnin tueksi

Laatu, laatu ja laatu. A. Vogelin henkilökunnan kanssa keskustellessa tuo sana sinkoaa ilmoille tuon tuosta. Se ei tietenkään ole sattumaa, koska juuri tinkimätön panostus tuotteiden laadun seurantaan ja siitä huolehtimiseen tekee A. Vogelin tuotteista ainutlaatuisia ja kuuluisia. Kun yrityksen tavoitteena on auttaa mahdollisimmin monen ihmisen terveyttä kasvien jymyvoimalla, on selvää, että jokaisen tuotteen tehoaineista tulee varmistua.

Jotta esimerkiksi jokaisen Echinaforce-putelin tiedetään todella olevan täyttä tavaraa, jokainen erä analysoidaan ja standardoidaan. Eri vuosien uutoksia sekoitetaan keskenään siten, että aktiiviaineita päätyy pulloihin aina sama määrä riippumatta satokauden kasvuolosuhteista, jotka luonnollisesti vaikuttavat kasvien ainesosien pitoisuuksiin.

Vogelille kokonaisvaltainen vastuullisuus ja tutkimustoiminta ovat aina olleet sydämen asioita. Tuoteideasta tuotteeksi matka on pitkä: seikkaperäisen tutkimustyöskentelyn vuoksi kestää peräti 5-6 vuotta, että uusi tuote saadaan kauppojen hyllyille saakka. Siksipä A. Vogelin tuotteet eivät kekkaloi viimeisimpien villitysten mukana vaan ajatusmaailma tuotteiden taustalla on tyystin toisenlainen.

On sanomattakin selvää, että A. Vogelilla tutkimustyötä tehdään intohimoisesti, jotta rohdoskasvien vaikutuksista saataisiin selville koko kattava kirjo ja ihmisiä pystyttäisiin tutkitun tiedon valossa auttamaan mahdollisimman hyvin. Vogelilla tutkimusta ei siis tehdä siksi, että markkinointiväitteiden tueksi saataisiin kättä pidempää vaan taustalla on isompi ajatus ihmisten auttamisesta ja terveyden vaalimisesta luonnonantimien avulla.

A. Vogel Echinaforce

Tiesitkö tämän Echinaforcesta?

Echinaforcessa tehoaineena temmeltelevä punahattu (Echinacea purpurea) on mojova mahtikukka, jota entisaikoina intiaanit tapasivat syödä tuoreena suoraan niityiltä. A. Vogelin klassikkotuotteen sankarinviittaa leyhyttelevä Echinaforce sai itse asiassa alkunsa lakota-inkitaaneihin kuuluvan oglala- intiaaniheimon päällikön Ben Black Elkin ja Alfred Vogelin kohtaamisesta. Arvostettu intiaanipäällikkö antoi Vogelille lahjaksi kourallisen Echinacea purpuraen siemeniä, jotka olivat alku eurooppalaiselle punahattukannalle. Vielä tänäkin päivänä A. Vogelin ja sopimusviljelijöidensä tiluksilla rempseästi rehottavat punahatut ovat tätä samaa kasvikantaa.

Intiaaneilla punahatun käyttö oli jo muinoin hallussa. Echinacea purpuraesta saatiin jo ammoisina aikoina mitä moninaisempiin vaivoihin. ”Opimme elämän viisaudet Äiti Maalta”, muinaiset intiaanit tapasivat sanoa – ja sitä oikeammassa he tuskin olisivat voineetkaan olla.


Echinaforce on punahattuvalmisteiden aatelia

Punahattutuotteista A. Vogelin Ecfinaforce on kaikkein tutkituin – ja niitä harvoja, jotka todella tehdään aina tuoreesta Echinacea purpurea -kasvista – ja nimenomaan koko kasvista. 90 % maailman punahattuvalmisteista väsätään kuivatuista kasveista, jolloin aktiiviaineiden määrä jää huomattavasti pienemmäksi ja teho sitä kautta heiveröisemmäksi. - Echinaforce tukee vastustuskykyä niin kokonaisvaltaisesti, että sitä pitäisi melkein lisätä kaikkien maailman ihmisten juomaveteen, A. Vogelin Echinaforce-tutkija Roland Schoop toteaa naureskellen.

Immuunijärjestelmää tukeva Echinaforce sopii loistavasti sekä kylmän kauden haasteiden ennaltaehkäisyyn että myös hoitoon. Suurimmat hyödyt valmisteen käytöstä on tutkimuksissa todettu olevan tupakoitsijoille, stressaajilla ja huonosti nukkuneilla, joilla immuunijärjestelmä on haasteiden vuoksi ylikierroksilla. Echinaforce ei siis buustaa immuunijärjestelmää vaan hienoin on sen tasapainottamanisessa ja tukemisessa, jolloin kroppa pystyy taistelemaan tehokkaasti kaikenkarvaisia taudinaiheuttajia vastaan.

A. Vogel Echinaforce

Echinaforce-purutabletit: parasta paaperoille

Echinaforce-purutabletit on suunniteltu varta vasten perheen pikkuväen terveyden tueksi. Lapsiperheille tuttuakin tutumpaa on taaperoiden loistava kyky "imuroida itseensä" kaikenkarvaisia terveyshaasteita päiväkodista – eikä kouluikäänkään kypsyttyä meno vielä paljoa helpota.

Echinaforce-purutabletit ovat loistava apuri lapsosten terveyden tueksi. A. Vogelin tutkimusten mukaan 90 % lapsista vastustuskyky parani merkittävästi tablettien nauttimisen seurauksena ja poissaolopäivien määrä kutistui 67 %.

Menoforce strong – aikuisen naisen paras kaveri

Kuumilla aalloilla surffaaminen ei ole lasten leikkiä eikä hirveä hikoilu paljon naurata. Vaihdevuosioireet (joita 90 % 48-60 -vuotiaista eurooppalaisista naisista kokee) heikentävät eittämättä elämänlaatua – mutta onneksi niihin saa luonnollista apua.

Vaihdevuodet alkavat noin 50 ikävuoden kiepakkeilla – elämänvaiheessa, joka usein on velvollisuuksientäyteinen: perheestä, urasta ja iäkkäistä vanhemmista huolehtiminen vie voimia ja samalla vielä keho sekä mieli ovat melkoisessa myllerryksessä. Salviasta valmistettu Menoforce auttaa kroppaa ja mieltä etenemään vaikeuksista voittoon ja menemään vaikka läpi harmaan kiven! Menoforcen sisältämä salvia vaikuttaa sekä kehoon että mieleen tasapainottavasti ja hikoilua hillitsevästi. Menoforcea säännöllisesti nauttineet kokivat myös elämänvoimansa lisääntyneen.

Menoforce on valmistettu tuoreesta salviasta, josta on poistettu salviakasvin sisältämä haitallinen eteerinenöljy tujoni. Myös siksi sitä on turvallista käyttää.

Ampaise A. Vogel -tuotteiden apajillemme tästä >>