Kurkumaa terveytesi tueksi!

Kurkuma on viime vuosina noussut suureen suosioon hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden keskuudessa.

turmeric powder & turmeric

Kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan voimakkaan keltaista, aromaattista maustejauhetta. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana. Intialaiset käyttävät kurkumaa jopa 1,5–2 grammaa päivässä. Euroopassa se on ollut lähinnä ruoan lisäaine ja mauste, mutta nykyään kurkuman terveyshyödyt tunnetaan paremmin ja kiinnostus on kasvanut huimaa vauhtia.

Kurkuma – keltaista kultaa

Intia on ylivoimaisesti kurkuman suurin tuottaja, mutta sitä viljellään myös Aasiassa ja Afrikassa.

Suomen talvea kurkuma ei kestä, mutta juurakon voi laittaa talvehtimaan vaikka viileään ja pimeään kellariin. Kurkuma on inkiväärin sukuinen monivuotinen ruohokasvi. Kurkuman juuresta saadaan voimakkaan keltaista maustejauhetta, jota käytetään curry-mausteessa ja muissa mausteseoksissa. Kurkumalla on hyvin aromaattinen maku. Ayurveda on perinteinen intialainen terveydenhoitojärjestelmä, jossa kurkumaa arvostetaan puhdistavana, ruoansulatusta parantavana, kuumetta laskevana, tulehduksia lievittävänä ja maksaa hoitavana kasvina.

Kiinalaisessa lääkinnässä kurkumaa on käytetty maksan ja sapen vaivoihin. Euroopassa kurkuman käyttö on aikaisemmin ollut melko vähäistä ja liittynyt pääosin vain erilaisiin
ruoansulatusvaivoihin. Viime vuosina kiinnostus on lähtenyt hurjaan nousuun, kun länsimaiset tutkijat ovat nostaneet kurkuman monet mahdolliset terveysvaikutukset esiin.

Kurkuma tutkimuksen kohteena

Kurkuma kiinnostaa nyt maailmalla. Kurkumalla tehtiin pelkästään vuosina 2000-2013 yli 5000 erilaista tieteellistä tutkimusta. Suurimman kiinnostuksen kohteena on ollut kurkuman mahdollinen apu nivelongelmissa mm. nivelrikossa ja nivelreumassa, erilaisissa tulehduksissa sekä ruoansulatuskanavan vaivoissa. Seuraaville kurkumaa koskeville terveysväittämille ollaan hakemassa hyväksyntää EFSAsta (Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto), käsittely on vielä kesken.

Auttaa vähentämään tulehdusta ja oksidatiivista stressiä
Auttaa ylläpitämään maksan terveyttä
Auttaa suojaamaan niveliä
Auttaa ylläpitämään nivelien joustavuutta
Edistää nivelten terveyttä
Käytetty helpottamaan ruoansulatusta
Auttaa tukemaan maksan normaalia toimintaa
Edistää ruuansulatusnesteiden erittymistä elimistössä
Tukee maksan toimintaa ja sapen eritystä
Edistää ruuansulatusta
Auttaa helpottamaan rasvojen pilkkoutumista
Tukee rasvojen parempaa pilkkoutumista
Auttaa tukemaan ruuansulatusta
On osallisena ruuansulatuksen tukemisessa

Kurkumaa raakana, jauheena vai uutteena

Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat kurkumakasvin aktiivisia ainesosia jotka sisältävät sen tärkeimmät terveys hyödyt. Kuitenkin tuoreessa tai jauhetussa kurkumassa kurkumiinin pitoisuus on varsin alhainen ja vaikutukset voivat jäädä melko vähäisiksi. Jos halutaan että keho saa kaikki antioksidantti ja tulehdusvastaiset vaikutukset, ei riitä, että syö raakaa kurkumaa tai käyttää sitä kuivattuna jauheena. Raaka tai jauhettu kurkuma sopii hyvin lievittämään tukkoista oloa mutta kurkumauutteilla voidaan sen sijaan maksimoida terveysvaikutukset.

Kurkuman vähäinen imeytyvyys suun kautta otettuna johtuu siitä, että kurkumiini metaboloituu nopeasti ja sen imeytyvyys verenkiertoon on heikkoa. Siksi markkinoilta löytyy erilaisilla menetelmillä käsiteltyjä uutteita, joilla pyritään saamaan mahdollisimman tehokas valmiste. Nämä menetelmät auttavat kehoa saamaan parhaan mahdollisen hyödyn kurkumasta. Imeytymisongelmaa on parannettu lisäämällä valmisteisiin mustapippurin piperiiniä, fosfatidyylikoliinia tai soijalesitiiniä. Yksi menetelmä on osoittautunut kuitenkin erityisen tehokkaaksi ja sitä kutsutaan nimellä BCM-95® uute. Patentoidulla BCM-95® kurkuma-uutteella on erittäin laaja tutkimustieto takana.

Biomedin Vahva Kurkumiini – nyt tarjoushintaan!
Huipputehokas, tutkittu ja dokumentoitu Vahva Kurkumiini sisältää kurkumauutteen lisäksi kurkuman omia eteerisiä öljyjä jotka parantavat ratkaisevasti sen bioaktiivisuutta, vahvuutta ja imeytyvyyttä. Tämä kurkuminoidien ja eteeristen öljyjen uutos on patentoitu BCM-95® uute. Uutos sisältää 86% kurkuminoideja joka on enemmän kuin missään muussa valmisteessa eikä siihen ole lisätty minkäänlaisia apuaineita tai lisä-aineita.

KURKUMALATTE on nyrkkeilijä Eva Wahlströmin suosikki!

”Olen kuukauden kahvilakolla, joka on erittäin haastavaa kahvin suurkuluttajalle. Aloin lakkoon, koska haluan tietää, miten kehoni voi ja mitä se kertoo – ilman jatkuvaa kofeiinibuustausta. Korvaan nyt kahvin kofeiinittomilla luomuteellä ja Ruohonjuuren kurkuma-latella. Kurkuma on ihmeellinen juuri – se parantaa tulehduksia, ja saattaa jopa auttaa ehkäisemään Alzheimeria.”

– Eva Wahlström, nyrkkeilijä ja Ruohonjuuren asiakas