Luonto-Liiton metsäryhmä sai Ruohonjuuri-palkinnon

Vuonna 2020 teemana oli luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja hiilineutraali tulevaisuus. Lahjoitimme yhteensä 21 000 euroa paremman maailman rakentamiseen. 
Luonto-Liiton metsäryhmä sai Ruohonjuuri-palkinnon

Tänä vuonna Ruohonjuuri-palkinnon (5000 euroa) sai Luonto-Liitto ry:n metsäryhmä, joka edistää luonnon monimuotoisuuden turvaamista sekä suoraan luonnonsuojelualueiden perustamisen myötä, että epäsuorasti kasvattamalla yhteiskuntaan toimijoita, jotka ymmärtävät luonnon monimuotoisuuden merkityksen sekä suojelun käytännön haasteet ja mahdollisuudet - sekä edistävät asiaa yhteiskunnan eri aloilla. Luonto-Liiton metsäryhmä kartoittaa vuosittain kymmeniä akuutisti hakkuiden uhkaamia metsäalueita ja dokumentoi luonnonsuojelun kannalta oleellista lajistoa ja metsäluonnon rakennepiirteitä.

Ruohonjuuri apurahoilla palkittiin vuonna 2020 ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry (3000 euroa), Julia Kemppinen (1000 euroa), Kierrätä ja Auta ry (3000 euroa), Tuuli Kinnunen (4000 euroa), Mohammad Karzarjeddi (2000 euroa) sekä Amir Sepehr ja Bahareh Nasiri (3000 euroa).

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry sai Ruohonjuuri-apurahan luonnon monimuotoisuudesta kertovan videosarjan tekemiseen päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille.

Julia Kemppiselle apuraha myönnettiin arktisen luonnon monimuotoisuudesta kertovan valokuvanäyttelyn järjestämiseen. 


Vaivatonta ja maksutonta huonekalujen, tekstiilien, sähkölaitteiden ja elektroniikan kierrätystä edistävä Kierrätä ja Auta ry sai Ruohonjuuri-apurahan toimintansa laajentamiseen.

Tuuli Kinnuselle Ruohonjuuri-apuraha myönnettiin probioottisten puhdistustuotteiden lanseeraukseen ja Mohammad Karzarjeddille tutkimusvälineiden hankkimiseen meriveden puhdistamiseen liittyvän hankkeen toteuttamiseksi.

Amir Sepehr ja Bahareh Nasiri saivat Ruohonjuuri-apurahan Nollaenergia-kesämökin ja talvikestoisen kasvihuoneen suunnitteluun.

Lisätietoja:

Arto Ranta-aho, toimitusjohtaja, Ruohonjuuri Oy, p. 050- 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

Tuulikki Markkula, hallituksen puheenjohtaja, Ruohonjuuri Oy, p. 040-516 5641, tuulikki.markkula@gmail.com