Voelkel - Kulauta maailma paremmaksi!

Ruohonjuuren parhaiksi juomiksi valitut maitohapatetut vihannesmehut on valmistanut saksalainen Voelkel, joka on valmistanut biodynaamisia mehuja melkein sadan vuoden ajan! Mutta millainen yritys Voelkel oikein on? Siitä otimme selvää!
Voelkel tuotteet

Alussa oli ajatus takaisin luontoon palaamisesta. 1920-luvulla Karl ja Margaret Voelkel muuttivat maalle,  hippiyhteisöön, jossa lapsoset juoksentelivat alasti - ja jossa tarkoituksena oli elää mahdollisimman luonnonmukaisesti ja omavaraisesti. Pian huomattiin, ettei luonnonmukainen viljely ollut helppoa, eikä maa tarpeeksi hyvää kaiken kasvattamiseen. Mutta yrityksen ja erehdyksen tekniikalla viljelykset saatiin tuottamaan satoa.

Vuonna 1936 koitti suuri hetki: ensimmäisen mehupuristimen hankinta. Tämän seurauksena aloitettiin omenamehun puristaminen. Mehuun tarvittavat, biodynaamisesti viljellyt  omenat käytiin hakemassa pienellä autolla paikallisilta viljelijöiltä.

- Alku ei ollut ollenkaan helppo, mutta nyt perheyrityksemme työllistää jo yli 200 ihmistä, huoahtaa Grita Voelkel, joka tällä hetkellä vastaa yrityksensä ulkomaankauppa-asioista.

Grita Voelkel vieraili lokakuussa Suomessa ja maistatteöi Ruohonjuuren messuosastolla maitohapatettuja vihannesmehuja, joista hänen oma suosikkinsa on punajuurimehu.

- Punajuurimehussa on rautaa ja muista vitaaliaineita. Jos joskus olen väsynyt, punajuuri auttaa minua voimistumaan välittömästi, pitkän uran biodynaamisten mehujen kanssa taituroinut Grita kertoo.

Isompi idea takana

Voelkelin mehut eivät ole mitä tahansa kulauteltavia.

- Meille on tärkeää, että kaikissa mehuissamme on sisällä elinvoimaa ja että ne ovat kokonaisvaltaisesti ravitsevia, Grita kertoo. Se, nauttiiko eläviä ainesosia sisältävää ravintoa vai “kuollutta”, vaikuttaa suuresti hyvinvointiimme aina ajattelua myöten.

Jo ihan alusta alkaen biodynaamiset, todella korkealaatuiset raaka-aineet ja pitkäaikaiset yhteistyösuhteet viljelijöiden kanssa ovat olleet Voelkelille kunnia-asia.

- Autamme viljelijöitä alkuun biodynaamisessa viljelyssä ja opastamme heitä matkan varrella. Autamme viljelijöitä jopa ostamaan maata, Voelkelin Grita taustoittaa.

Voelkelin tarkoituksena on muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi ja taistella ilmastonmuutosta vastaan muokkaamalla maata ravinteikkaammaksi biodynaamisen viljelyn menetelmien, esimerkiksi kompostoinnin avulla.

- Meillä on meneillään kompostointiin  liittyen monta isoa projektia ympäri maailmaa. Opetamme viljelijöille sitä, miten luonnonmukaisen viljelyn keinoin maaperä saadaan pidettyä hedelmällisenä - ja kuinka myös kasvit saadaan pidettyä hedelmällisenä.

Iso osa Voelkelin tuotoista ohjataan säätiölle, josta ne ohjataan biodynaamista viljelyä tukeviin projekteihin ja monenlaiseen hyväntekeväisyyteen.

- Olemme onnellisia saadessamme antaa myös mehujamme hyvään tarkoitukseen, Grita toteaa.

Maailmaa parantavia projekteja on säätiön ansiosta vireillä lukuisia. Voelkel on mukana myös saksalaisessa SCC-sertifioinnissa, jonka tarkoituksena on taistella ilmastonmuutosta vastaan. Voelkelin mehuista lahjoitetaankin kaksi senttiä pullolta tuulivoiman rakentamiseen Maharashtaan Intiaan - paikkaan, jossa Voelkelin mehujen makoisat mangot kasvatetaan.

Osta Voelkel-tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>