Foodin: Parempaa ruokaa, paremmalle huomiselle

Jyväskyläläinen perheyritys Foodin maahantuo ja valmistaa laajan valikoiman eettisesti tuotettuja luomuelintarvikkeita ja superfoodeja - mahtituotteita, joita Ruohonjuurenkin hyllyt pursuilevat.
Foodinin Lasse ja Maria Jalkanen

Foodinin tuotteita ei voi varmastikaan olla huomaamatta kukaan, joka Ruohonjuuren myymälän ovesta on sisään astellut. Foodin maahantuo ja valmistaa laajan valikoiman eettisesti tuotettuja luomuelintarvikkeita ja superfoodeja - mahtituotteita, joita Ruohonjuurenkin hyllyt pursuilevat.

Lasse Jalkanen perusti Rawmance Oy:n vuonna 2009, mutta Foodin-brändi sai virallisesti alkunsa vuonna 2013, jolloin jälleenmyynti kivijalkakauppoihin myös alkoi. Idea yritykseen lähti puhtaasti suuresta innostuksesta ja mielenkiinnosta terveellistä ja kestävästi tuotettua ruokaa kohtaan. Tästä juontaakin juurensa Foodinkin slogan “Parempaa ruokaa paremmalle huomiselle.” Eli kuinka voit syödä maailmasta paremman paikan. Foodinin toinen yrittäjä Maria Jalkanen aloittin uransa alalla toisessa yrityksessä ja alkuvuodesta 2015 on ollut osana Foodinin tarinaa samalla kun pisti hynttyyt yhteen Lassen kanssa.

- Koko toimintamme on meidän molempien synnyin- ja kotikaupungissa Jyväskylässä ja meillä työskentelee tällä hetkellä 35 henkilöä kokopäiväisesti.

- Ensimmäisiä tuotteitamme olivat raakakaakaotuotteet. Lasse innostui alkujaan raakasuklaasta, kaakaon terveysvaikutuksista ja siitä miten voi herkutella paremmin.

- Ruohonjuuressa Foodinin tuotteita on myyty heti alusta alkaen ja yhteistyö on sujunut loistavasti! Ruohonjuuri on alan pioneeri ja suunnannäyttäjä, joten me Foodinilla olemme kiitollisia siitä, että saamme olla isolla valikoimalla ja näyttävästi Ruohonjuuren liikkeissä, yrittäjäpariskunta kehuu.

Foodinin tehtävä on tuoda jokaista kuluttajaa lähemmäksi ja saataville raaka-aineita ja tuotteita, jotka tekevät paitsi hyvää käyttäjälleen, myös viljelijälleen sekä koko maapallolle. Foodinilla haluraan, että tuotteiden ketju on ehjä viljelijästä kuluttajalle, jolloin tuotteensa ovat paitsi puhtaita ja laadukkaita, myös eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja.

- Kotimaiset proteiinimme ovat kaseiinittomia ja vähälaktoosisia puhtaita proteiinilisiä, jotka on maustettu ainoastaan luonnon aidoilla mauilla. Proteiinimme sopivat hyvin osaksi pirtelöitä tai leivontaan: esimerkiksi maailman parhaaseen pannukakkuun!

Heraproteiini on helppo ja hyvä tapa turvata riittävä proteiinin saanti iässä kuin iässä. Proteiinilisä on oiva keino lisätä myös välipalojen ruokaisuutta ja näin vähentää lihan käyttöä muilla aterioilla. Hellävaraisesti valmistettu, puhdas kotimainen proteiinimme pitää sisällään myös terveyttä edistäviä mikrofraktioita, jotka tukevat esimerkiksi immuunijärjestelmän toimintaa.

Osta Foodin-tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>