Vinkkejä ihosi parhaaksi

Ihonhoidosta puhuttaessa huomio kiinnittyy yleensä kasvoihin. Kasvojenhoitoon panostetaan usein uutterasti samalla kun isoin osa ihosta jää melkeinpä huomiotta. Kosteutusta, kuorintoja ja hemmottelua kaipaa myös vartalon iho - selvähän se! Juuri siksi tässä jutussa käsitellään ihanaa ihoa kaulasta alaspäin.
Kasvojenhoitoon panostetaan usein uutterasti samalla kun isoin osa ihosta jää melkeinpä huomiotta. Vartalon ihon hoito on yhtä tärkeää!

Kosteutus


Etenkin talvisaikaan vartalon iho kaipaa kosteutusta päivittäin - tai ainakin  jokaisen suihkukerran jälkeen. Kosteusvoiteet imeytyvät optimaalisimmin pyyhekuivaan eli hiukkasen kosteaan ihoon. Kuuma suihku tuntuu usein hyvältä, mutta liiasta lämpimässä lotraamisessa ei iho iloitse. Liika on aina liikaa: liika saippuamäärä, liian usein tai kauan peseytyminen ja liian kuumalla vedellä suihkuttelu ei ole ihoystävällistä touhua. Iho kuivaa ja saa moisesta myös turhia juonteita. Kun vuoden vierivät ja elämänkokemus karttuu, heikkenee myös ihon kyky sitoa kosteutta. Jokainen suihkutuokio huuhtoo ihon pinnalta sitä suojaavia rasvoja. Vartalovoiteille on siis toden totta käyttöä!
Kosteuttava suihkuvoide on pesutuote, joka miedosti pesten minimoi ihon pinnan suojaavien rasvojen hävikkiä. Hyvän valikoiman suihkuvoiteita löydät esimerkiksi Weleda-sarjasta.

Kuorinta


Vartalon iho on suositeltavaa kuoria viikon tai kahden välein, säännöllisesti. Kun iho koko ajan uusiutuu, syntyy uutta ihosolukkoa, jolloin vanha ihosolukko kertyy ihon pinnalle. Tämä kuollut ihosolukko saa ihon näyttämään samealta, epätasaiselta ja hilseilevältä – ja se estää myös voiteiden imeytymistä. Kun ihoa kuoritaan, lähtee kuollut ihosolukko pois ja tämän jälkeen myös iholle levitetyt hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kuoriminen auttaa siis saamaan ihonhoitotuotteista irti niiden täyden tehon ja potentiaalin! 

Kuorinta vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa, vähentää selluliitin muodostumista ja saa ihon näyttämään sileämmältä ja tasaisemmalta - ja tuntumaan ihanan pehmeältä. Kuorinta pitää myös näpyt ja mustapäät poissa ja auttaa siihen, että myös sääret ja bikinirajat säästyvät sisäänpäin kasvaneilta karvoilta. Myös itseruskettavat voiteet levittyvät tasaisemmin, kun ihoa kuoritaan säännöllisesti.
Kuorinta kannattaa tehdä ihon ollessa lämmin – sauna tai suihku ennen ihon kuorintaa on siis mitä mainioin idea! Kuorinta-aine hierotaan pyörivin liikkein kostealle iholle, jotta kuolleet ihosolut irtoaisivat tehokkaammin. 

Juoma ja ruoka


Sisäisesti voit voidella ihanaa ihoasi juomalla päivässä tarpeeksi (1-1,5 litraa) raikasta vettä. On itsestään selvää, että monipuolinen, kasvispainotteinen ja tasapainoinen ruokavalio on hyväksi myös ihosi terveydelle. Laadukkaista öljyistä esimerkiksi avokado-, manteli-, vehnänalkio- ja hamppuöljyt rasvaavat ihoa pintaa syvemmältä. Ihosi kuivuuteen voit siis vaikuttaa myös ravitsemuksellisin keinoin.

Ruohonjuuren kosmetologin Satu Kämäräisen suosikkituotteet vartalon ihon hellimiseen:

Zuii-sarjan vartalonkuorinta-aineessa on ihana koostumus! Se on geelimäinen levitettäessä mutta veteen yhdistyessään muuttuu maitomaiseksi, joka helpottaa pois huuhtelemista.

Tämän vartalokuorinnan käytön seurauksena ihosta tulee todella kosteutettu ja samettisen pehmeä.”

Weledan Tyrni -vartalovoiteessa on täydellinen kosteutus ja erinomainen imeytyvyys.

Kun alat huomata syksyn merkit ihollasi ja haluat pureutua niihin tehokkaasti, tämä on nappivalinta.”