Vinkit atooppisen ihon hellään hoitoon

Lue tästä Kampin Ruohonjuuren kosmetologin ja Ruohonjuuren fyto- ja ravintoterapeutin vinkit atooppisen ihon hellään hoitoon.
Ruohonjuuren kauneushoitola sijaitsee Kampin myymälässä

Atooppisen ihon hoitoon Vaikka atooppinen iho onkin kuiva, on sen puhdistus tärkeää - lika on saatava ihosta pois, jottei se ärry lisää. Jos iho ei ole rikki, se kannattaa toisinaan kuoria hellävaraisesti esimerkiksi Cattier Paris -sarjan kasvojen kuorinta-aineella. Puhdistuksen (ja kuorinnan) jälkeen kasvoille laitetaan kosteutukseksi kasvovettä.


Koska atooppiselta iholta puuttuu oma "suojavaippa", täytyy suojaa saada muualta. Esimerkiksi muutama tippa Mádara -sarjan Superseed-kasvoöjysarjan Soothing Hydration -kasvoöljyä antaa voimaa ja vitamiineja koviakin kokeneelle iholle. Kasvoöljysuojan jälkeen iholle levitetään vielä hellävarainen ja ravitseva kosteusvoide - esimerkiksi Mádara -sarjan Syväkosteuttava voide. Jos iho on pahasti ärtynyt, voi helpotusta hakea kuuriluontoisesti Mádara:n SOS-voiteesta.

Atooppista ihoa voi rauhoittaa 1-2 kertaa tehtävän naamion avulla. Esimerkiksi Dr. Hauschka -sarjan Rauhoittava naamio on hyvä valinta herkälle iholle.

Talvi tuo atooppisen ihon omaaville erityisiä haasteita. Viiman viuhuessa ja pakkasten paukahdellessa iho on muistettava suojata huolellisesti. Hyviä valintoja kasvojen herkän ihon suojaksi ovat mm. Dr. Hauschkan Ruusuvoide, Mádaran Pihlaja DD-voide tai karitevoi. Saunoessakin iho on hyvä suojata voiteella, esimerkiksi karitevoilla.

Vartalon atooppinen iho tarvitsee ravitsevan ja täyteläisen voiteen voidakseen hyvin. Esimerkiksi Mádaran Pihlaja -vartalovoi tai karitevoi ovat hyviä valintoja. Halutessaan voiteen alle voi laittaa vielä ohuelti manteliöljyä lisäsuojaa ja -hoitavuutta tuomaan.

Atooppista ihoa pestessä on tärkeää valita hellävaraiset ja miedot pesuaineet, joita esimerkiksi Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkasarjat ovat pullollaan.
Atooppisen ihon hankaamista ja hoitotuotesarjojen liian tiuhaa vaihtelua on syytä välttää, ettei herkistynyt iho rasitu entisestään.

Ravintolisistä ja öljyistä apua atooppiselle iholle


Sisäistä suojaa atooppiselle iholle tuovat öljyt - ylipäätään on tärkeää huolehtia siitä, että ravinto pitää sisällään tarpeeksi hyvää rasvaa.

Erityisesti omega-3:sta saatavia EPA ja DHA rasvahappoja sekä helokkiöljyn GLA:ta. Parhaita valintoja atooppisen ihon tueksi ovat omega-rikkaat tyrni-, helokki- ja hamppuöljy.


Muita atooppisen ihon sisäisiä hoitajia ovat iho- ja kauneusvitamiinin titteliä kantava biotiini, sinkki, A-vitamiini, opti msm -jauhe ja tocotrienols-riisilesejauhe. Näitä kannattaa nauttia päivittäin.

Atooppinen iho johtuu joskus stressivatsasta, jolloin probiootit, kuidut, l-glutamiini ja entsyymit voivat tuoda apua myös ihon kuntoon suoliston kautta vaikuttamalla.

Ruokavalintoja atooppisen ihon tueksi


Atooppinen iho voi oireilla myös allergioiden ja yliherkkyyksien vuoksi. On hyvä pitää ruokavalio vehnättömänä, mutta halutessaan voi kokeilla myös täysin gluteenitonta ruokailua - siitä saattaa olla vieläkin tehokkaampi apu.

Ruokavaliossa kannattaa pitää silmällä erityisesti maitotuotteiden, kananmunan, soijan ja maissin käyttöä, sillä ne saattavat altistaa atooppisen ihon ärsytykselle. Atoopikoilla kyseisten ruoka-aineiden runsas käyttö voi myös näkyä mm. astman, nuhan ja allergioiden pahentumisena.


Ruokavaliosta on luonnollisesti hyvä karsia lisäaineet, väriaineet, torjunta- aineet sekä natriumglutamaatti.


Luomuaineksista koostuva ruokavalio kannattaa koostaa kasvisvoittoisesti - ja houkuttelevasti eri värisiä kasviksia runsain mitoin suosien. Antioksidantti pycnogenol sekä D- ja C-vitamiinit tukevat myös loistavasti elimistöä ja avittavat siten sisäisesti atooppista ihoa voimaan hyvin.

Vinkit atooppisen ihon hellään hoitoon antoi Kampin Ruohonjuuren kosmetologi ja Ruohonjuuren fyto- ja ravintoterapeutti.