Vaihda parempaan kaneliin!

“Tavallisissa kaupoissa” yleisimmin myytävä kaneli on cassia-lajiketta, joka sisältää maksalle haitallista (maksatoksista) kumariinia huomattavia määriä. Ruohonjuuressa myytävä ceyloninkaneli on antioksidanttirikas mauste - ja vähäkumariinisena turvallinen tuttavuusi.
Vaihda parempaan kaneliin!
Kaneleista paras on siis ceyloninkaneli (Cinnamomum zeylanicum), joka kanelipuusukuun kuuluva trooppinen puu. Ruohonjuuressa myytävä ceyloninkaneli valmistetaan tämän kanelipuun nuorten versojen kuivatusta kuoresta. Ceyloninkaneli on kotoisin Sri Lankan saarelta.

VINKKI - kanelitankojen käyttö:
Huippukokit toisensa jälkeen suosittelevat kaneliasioissa kanelitankojen käyttöä, koska kanelitangossa kaneli pysyy taatusti tuoreena ja sen maku vapautuu ruokiin tankoa raastettaessa tai keitettäessä.

Kanelitangot ovat kanelia "aidoimmillaan". Ne valmistetaan hellävaraisesti kuivaamalla kanelipuun sisäkaarnasta. Mainion makuiset kanelitangot sopivat kiisseleiden, juomien ja jälkiruokien maustamiseen.

Turvallinen ja terveellinen ceyloninkaneli on lempeän makuinen nautinto 

Minimaalisen kumariinipitoisuutensa asiosta maksaystävällinen ceyloninkaneli on "tavallisen kaupan" kassiakanelia lempeämmän ja miedomman makuista. Tämä johtuu siitä, että kanelien kumariinipitoisuus korreloi maun voimakkuuden kanssa: mitä enemmän kumariinia, sitä vahvempi maku.

Esiintyvyydeltään yleisempi kassiakaneli on hinnaltaan huomattavasti halvempaa kuin aito ceylon-kaneli.
Kaneli tukee myös terveyttäsi: se lämmittää kehoa ja mieltä sekä on hyväksi ruuansulatukselle ja verensokeritasapainolle.

Nyt kannattaa vaihtaa parempaan kaneliin!
Luomulaatuinen ceyloninkaneli on herkuttelijoiden, terveystietoisten ja lapsiperheiden valinta. Maista ja ihastu itsekin!