Villiinny viikunoista!

Jumalten hedelmäksikin kutsuttu viikuna on ravintorikas nautinto, joka vie makeannälän mennessään terveellisemmällä tavalla.
Viikunat

Mukavalla makeudellaan villitsevät viikunat antavat ruokavalioon luonnollisen lisän terveellisiä kuituja ja kivennäisaineita. Viikunaa on usein tituleerattu yhdeksi maailman makeimmista hedelmistä - ja juurkin siksi se on todella toimiva valinta makeanhimoa helpottamaan! Kuitu-, kalsium- ja magnesiumrikkaana muikean makoisa viikuna on terveellisempi valinta herkkuhetkien ratoksi - vinkeä viikuna auttaa herkullisesti pysymään kaukana karkkipurkilta.

Tämä hehkeä hedelmä ei ole mikään uusi juttu: tiettävästi ensimmäiset havainnot viikunoiden olemassaolosta on tehty liki 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Viikunat ovat ravitsemuksellisesti täyttä tavaraa. Kerrotaan, että juurikin viikunoiden voimalla beduiinit vaelsivat aavikoilla päivätolkulla muuta syömättä! Ravinteikkaista luomuviikunoista tarmoa saa taatusti taipaleelleen myös nykyihminen, joka betoniviidakossa vaeltaa.

Tiesitkö, että viikuna sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin maito?

Kuivatut luomuviikunat ovat mitä mainioin magnesiumin lähde. Näitä mainiota makunautintoja popsiskelemalla saat myös ropautettua kroppaasi karotenoideja, seleeniä ja K-vitamiinia.

Viikunat sisältävät myös kahmalokaupalla kalsiumia: lasillisessa viikunoita on yhtä paljon kalsiumia kun samassa määrässä lehmänmaitoa.  Viikunoiden iloista mainittakoon vielä vahvat fytokemikaalinsa, jotka vahvistavat vastustuskykyä ja auttavat siten kroppaa laittamaan pöpöt pinteeseen.

Terveyttä tulvivissa viikunoissa piilee myös proteiinien sulamista avittavia entsyymejä. Ne sparraavat ruoansulatuksen toimintaa ja helpottavat ähkyistä oloa raskaan aterian jälkimainingeissa. Viikuna jälkiruokana ei ole siis mikään täysin turha juttu!

Viikunoita voi tottakai pistellä poskeensa sellaisenaan. Monet kuutioivat viikunan pieniksi palasiksi ja tuikkaavat aamupuuron, -myslin, -viilin tai -jogurtin sekaan nautittavaksi. Viikuna sopii myös erinomaisesti lisukkeeksi esimerkiksi juustotarjottimelle ja monipuolisesti käytettäväksi myös leivonnassa. Koska viikunat säilyttävät hyvin kosteutensa, niillä voi korvata leivonnassa osan rasvasta.

Ruohonjuuresta löydät luomulaatuiset, kuivatut  viikunat monessa koossa. Testaa ja tykästy toden teolla! >>

Maista myös maanmainoita miniviikunoita >>