Työt tutuksi Ruohonjuuressa!

Tänä syksynä Ruohonjuuren töihin tutustuu poikkeuksellisen suuri määrä yläkoululaisia TET-harjoittelijoita. Onnistunut työhön tututusmisjakso on oiva ensiaskel matkalla tulevaisuuden työelämään.
Työt tutuksi Ruohonjuuressa!

Kuulimme useammastakin koulusta, että tänä erikoisena vuonna monien oppilaiden on ollut erityisen hankalaa saada itselleen sopivaa työelämään tutustumis- eli TET-paikkaa. Poikkeuksellisen kevään vuoksi harjoittelut jäivät toteutumatta ja nyt syksylläkään moneen yritykseen ei oteta harjoittelijoita lainkaan. Joissakin kouluissa jopa puolet oppilaista on jäämässä ilman harjoittelupaikkaa.

Me Ruohonjuuressa tahdomme tukea nuoria ja tänä vuonna toivotimme ennätysmäärän yläkoululaisia tervetulleiksi myymälöihimme tutustumaan työelämään yhden tai kahden viikon ajaksi. Toivomme, että harjoittelujaksosta nuoret saivat monipuolisia kokemuksia sekä intoa ja näkemystä tulevaisuudensuunnitelmiensakin varalle.

Linnainmaan yläkoulun yhdeksättä luokkaa käyvä Heta valitsi TET-paikakseen Tampereen Ruohonjuuren, koska myymälä oli hänen mielestään jo aiemmin tuntunut kivalta paikalta. Heta asteli reippaasti Tampereen Ruohonjuureen, josta hän sai myymäläpäällikön puhelinnumeron. Puhelinkeskustelun ja juttutuokion tuloksena oli kahden viikon harjoittelujakso myymälässä. Harjoittelupaikkaa vielä hakeville Hetalla on hyvä vinkki:

- Kannattaa olla rohkea ja oma itsensä. Se auttaa paikan saamisessa.

Tampereen Ruohonjuuressa Heta on hyllyttänyt tuotteita ja tehnyt tietokonehommia. Hänen mielestään työt ovat olleet mukavia ja päivät kuluneet nopeasti.

- Yllättävää on se, kuinka paljon pahvia kertyy kierrätettäväksi ja kuinka mukavaa porukkaa täällä on töissä. Kaikki ehtivät auttaa aina, kun minulla on jotain kysyttävää, Heta kertoo.

Syvälahden koulua käyvä Lotta tutustui työelämään Turun Ruohonjuuressa. Lotta oli käynyt Ruohonjuuressa asiakkaana lukuisia kertoja ja siksi niin tuotteet kuin niiden sijainnit olivatkin hänelle entuudestaan melko tuttuja.

Syvälahden koulua käyvä Lotta tutustui työelämään Turun Ruohonjuuressa.

Lotta on päässyt tutustumaan työtehtäviin varsin monipuolisesti: hyllytyksen lisäksi hän on tehnyt yhdessä henkilökunnan kanssa esillepano- ja somistushommia aina näyteikkunoiden rakentamiseen saakka.

- Parasta ja palkitsevinta on se, kun näkee selkeästi työnsä jäljen, järjestelmälliseksi itseään kuvaava Lotta toteaa.

Muiden harjoittelijoiden tapaan Lotta on pannut merkille sen, kuinka paljon taustatyötä vaatii, että hyllyt pysyvät hyvässä järjestyksessä ja myymälätila saadaan muutenkin priimakuntoon asiakkaita varten. Hän kertoo oppineensa harjoittelussaan ainakin asiakaspalvelua, tuotetietoutta ja organisointia.

Vantaan Ylästön koulussa opiskeleva Minea vietti Jumbon Ruohonjuuressa Vantaalla TET-harjoittelussa kaksi viikkoa.

- Mukavinta on ollut hyllyjen täyttäminen, hän toteaa ja toivoo pääsevänsä vielä kassatyötäkin testaamaan. 

Varsinaisen hyllytyksen lisäksi Minea on tehnyt päivämääräseurantaa ja laittanut tuotehyllyjä kuntoon.

- Kaikki hommat kyllä käyvät minulle! Tykkään siitä, että töitä on paljon eikä aika käy pitkäksi, hän kertoo reippaasti.

Jos tahdot Ruohonjuureen TET-harjoitteluun (tai tunnet nuoren, joka tahtoo), ota reippaasti yhteyttä suoraan myymälöidemme myymäläpäälliköihin joko sähköpostitse tai soittamalla. Yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.