Turvallinen rusketus käden käänteessä!

Suurin syy itseruskettavien tuotteiden suosioon on se, ettei niiden käyttö vanhenna ihoa lainkaan toisin kuin auringossa paistattelu.
Suurin syy itseruskettavien tuotteiden suosioon on se, ettei niiden käyttö vanhenna ihoa toisin kuin auringossa paistattelu. Hanki rusketus purkista, vaikkapa Zuiin itseruskettavilla tuotteilla.
Vaikka valosta ja lämmöstä onkin ihana nauttiaa, ruskettumiseen tähtäävää auringossa oleskelua kannattaisi välttää.  Aurinko armas tekee monipuolisesti hyvää - mutta sen paiste on toisaalta myös merkittävä ihoa vanhentava tekijä. luonnonkosmetiikka-asiantuntija Tiia Tyynysniemen mukaan itseruskettavien suosiminen auringonoton sijaan oikein oivallista anti aging -ajattelua. 

Kun iho ohenee elämänkokemuksen karttumisen myötä, se alkaa myös palaa herkemmin. 

- Ihon punoitus on jo merkki syntyneistä ihovaurioista. Itseruskettavat tuotteet eivät suojaa auringolta, mutta kauniin rusketuksen ne antavat helposti ja turvallisemmin. Iho näyttää sitä kautta paremmalta myös ikääntyessään, Tyynysniemi opastaa.

- Suosittelen käyttämään hyvää aurinkosuojaa kuten Alga Marista ja hoitamaan rusketuksen muutamassa tunnissa Zuiin itseruskettavilla tuotteilla. Silloin iho säilyy hehkuvana vuosien saatossa.

Tyynysniemen mukaan itseruskettavat tuotteet vapauttaa myös paljon aikaa: ei tarvitse mennä varta vasten grillaamaan ihoaan aurinkoon. 

- Rannallakaan ei tarvitse miettiä, mikä kylki ei vielä ole ollut kohti aurinkoa - eikä tule rusketusraitojakaan, Tiia iloitse.

- Voit sivellä ihollesi itseruskettavan voiteen illalla ja aamulla kaunis päivetys on valmis! 

Miten itseruskettavat tuotteet toimivat?


Zuii-sarjan itseruskettavissa tuotteissa on käytetty kahta erilaista itseruskettavaa ainesosaa mahdollisimman luonnollisen ja pitkäkestoisen rusketuksen aikaansaamiseksi. Väri kuluu pois pikkuhiljaa ihon uusiutuessa. Itseruskettavat ainesosoat ovat DHA (dihydroksiasetoni) ja erytruloosi. 

- Molemmat perustuvat sokerimolekyyleihin, jotka eivät ole haitallisia iholle ja joita löytyy luonnosta ja ihmisestä - DHA:ta käytetään jopa makeutusaineena. Nämä sokerimolekyylit reagoivat yhdessä ihon proteiinien ja aminohappojen kanssa ja muodostavat rusketuksen, Tyynysniemi kertoo.

Itseruskettavia voiteita käytettäessä väri kehittyy iholla ”valmiiksi” 2-6 tunnin kuluessa levityksestä. Itseruskettavat tuotteet sävyttävät siis ihon pintakerroksen. Tämä ihokerros uusiutuu hilseilemällä. Pysyvyyttä voidaan pidentää kuorimalla ja kosteuttamalla ihoa säännöllisesti.

Trendi-lehden raati antoi Zuiin Gradual Tan Body Lotion -kosteusvoiteelle "Paras itseruskettava" tittelin tämänvuotisissa Best Beauty Buy -valinnoissaan. 

 Zuii-sarjan tuotteilla aikaansaatu rusketus on hyvän näköinen ja kauniin sävyinen. Voiteet levittyvät iholle tasaisesti eikä pelkoa ole oranssista sävystä tai voimakkaista tuoksuista.

 - Zuiin itseruskettavat tuotteet auttavat parantamaan ihon kosteustasapainoa ja antavat iholle kauniin auringon suuteleman hehkun. Koko tuotelinja on virkistävä, elvyttävä, kosteuttava ja vegaaninen, Tyynysniemi suosittelee.

Zuii-sarjan itseruskettavat tuotteet levittyvät iholle tasaisesti ja valmis rusketus on takuulla kauniin sävyinen.

Vinkkejä itseruskettavien käyttöön


- Itseruskettava voide kannattaa levittää illalla, antaa imeytyä hyvin ennen nukkumaan menoa ja  ta-daa: aamulla iho on kauniin päivettyneen näköinen! Aamulla voit huuhtaista vartalon kevyesti vedellä, jos tuntuu, että ihossa on mietoa tuoksua. Kannattaa antaa itseruskettavien tuotteiden imeytyä kokonaan rauhassa iholle. Laita väljät vaatteet päälle ja ota hetki iisisti.

- Ihanteellinen perusta mahdollisimman pitkäkestoiselle rusketukselle on tasainen, kosteutettu iho. Tästä syystä ennen itseruskettavan levitystä on hyvä kuoria iholta kuolleet ihosolut ja kovettumat. Mitä tasaisempi iho sitä tasaisempi on myös lopputulos. Kuori erityisesti kyynärpäät, polvet ja kantapäät. 

- Säärien vahaus tai ihokarvanpoisto kannattaa tehdä päivää tai kahta ennen itseruskettavien käyttöä. Kuorinnan voi tehdä noin päivää ennen itseruskettavan käyttöä. Näin iholla on riittävästi aikaa rauhoittua.

- Riittävä kosteutus on kaiken avain. Mitä kosteutetumpi iho, sitä paremmin väriä iho pystyy vastaanottamaan. Kosteuta ihosi huolellisesti itseruskettavan levitystä edeltävänä päivänä.