Kofeiinittomat luomukahvit erityisesittelyssä

Kofeiinittomia kahveja kulauteltaessa ei mausta todellakaan tarvitse enää tinkiä! Tästä jutusta saat jeesiä kofeiniittomien kahvien valintaan - sillä valikoimaahan Ruohonjuuressa piisaa!
Kofeiinittomat kahvit ovat saavuttaneet suuren suosion viimeisen parin vuoden aikana. Tästä jutusta saat jeesiä kofeiniittomien kahvien valintaan!

Kofeiinittomien kahvien suosio on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana kohisten alkoholittomien oluiden trendin vanavedessä. Kasvaneen kiinnostuksen myötä myös Ruohonjuuren kofeiinittomien luomukahvien valikoima on paisunut niin kattavaksi, että vaativinkin kahvikissa alkaa taatusti kehrätä!

Kofeiinittomat luomukahvit ovat sydämen asia

Ruohonjuuren luottopaahtimo Cafetoria nousi parisen vuotta sitten tukevasti barrikadeille laadukkaan ja hyvänmakuisen kofeiinittoman kahvin puolesta. Uraa uurtavan pienpaahtimon #resistcaffeine-kampanjassa korostetaan sitä, että ammattitaidolla paahdettu, parhaista pavuista valmistettu kofeiiniton kahvi maistuu yhtä mainiolta kuin kofeiinilliset variantit. Kofeiinitonta kahvia siemaillessa ei tarvitse siis tyytyä yhtään vähempään.

– Kofeiinittomien kahvien kysyntä on viimeisen vuoden aikana kasvanut valtavasti. Asiakkaat ovat tulleet myös niiden suhteen entistä laatutietoisemmiksi, Mia Nikander Cafetorialta taustoittaa.

Laatuun kannattaakin kiinnittää aivan erityistä huomiota kofeiinittomia kahveja metsästäessään. Ei-luomuversioissa kofeiini poistetaan kovilla kemikaaleilla, joiden käyttö on luomukahvin käsittelyssä kielletty. Kofeiinittomissa luomukahveissa kofeiini saadaat pavuista irti vesihöyryn avulla – siis lempeämmin, ihan ilman kemikaaleja.

- Kofeiinittomien kahvien vesihöyrytysmenetelmä on kehittynyt paremmaksi. Kun aikaisemmin kofeiini liotettiin vedessä raakapavuista vaikutti se hieman myös makuun, kun aromeja tuppasi liukenemaan kahvista. Nykyisin kahvipapujemme kofeiinin poistamisessa käytetään uudenaikaista höyrytysmenetelmää, jolloin kofeiini poistuu yhtä hyvin kuin ennenkin, mutta maku säilyy huomattavasti paremmin, Cafetorian Mia kertoo ylpeänä.

Kofeiinittomien kahvien hyödyt

Kofeiinittomien kahvien ehdottomana etuna kofeiinillisiin on se, etteivät piristeettömät siemailtavat viritä ihmistä ylikierroksille tai haittaa yöunta. Kofeiinittomien kahvien iloista voi siis nautiskella huoletta myös päivällisen päätteeksi ilman pelkoa höyhensaarimatkan takkuamisesta.

– Vuosia sitten kofeiiniton kahvi valittiin vain pakon edessä, esimerkiksi raskauden aikana. Nyt kofeiiniton kahvi on ehkä se kaikkein ajanmukaisin valinta, joka osaltaan kertoo kahvitrendin huipulla kiipeämisestä, Cafetorian Mia sanailee.

Hänen mukaansa vielä jokunen vuosi sitten kahviammattilaisten keskuudessa oli kerrassaan noloa tunnustaa juovansa kofeiinitonta kahvia – nyt tilanne on kääntynyt tyystin toiseksi.

Cafetorian valikoimassa on useita kofeiinittomia luomukahveja, joilla jokaisella on ihan oma luonteensa ja makuarominsa. Cafetorialle on pienpaahtimona tärkeää, että kofeiiniton kahvi on yhtä herkullista kuin kofeiinillinenkin – ja myös valinnanvaraa on olta tummasta vaaleaan paahtoon.

Cafetorian valikoimassa on useita kofeiinittomia luomukahveja

Kofeiinittomien kahvien erot - Miten löydän oman suosikkini?

Decafe - vanhin ja trendikkäin

Decafe on Ruohonjuuren kofeiinittomista kahveista kaikkein vaaleapaahtoisin. Koska pienpaahtimokahveissa kofeiinittomuuden lisäksi trendaavat juuti nyt vaaleapaahtoiset versiot, on juuri tämä kahvilaatu kaikkein eniten hip ja pop - ja kovimmassa kasvussa! Decafe on myös Cafetoria-paahtimon vanhin kofeiiniton kahvi ja myös siksi, se on ehtinyt kerätä puolelleen vahvan fanittajakunnan. 

- Olemme myyneet Decafe-kahviamme jo yli 10 vuotta. Kyseessä on aromikas sekoitus perulaista ja meksikolaista luomukahvia. Vaaleapaahtoisena Decafe natsaa hyvin suomalaiseen makuun. Decafe sopii mainiosti niin suodatin-  kuin pannukahviksikin mutta esimerkiksi espressoksi sitä emme suosittele. Decafe-kahvin makumaailma on mehukas ja kukkainen - aistittavissa on myös kevyt, sitruunainen hapokkuus, kahvieksperttimme kertoo.

Etiopia Sidamo - keskivaalea kulauteltava

Etiopia Sidamo on keskivaalea herkkukahvi, joka nimensä mukaisesti on peräisin Etiopian Sidamon alueella. Tämä kofeiiniton hörpiskeltävä on aromiltaan maitosuklaisen kukkainen ja jälkimaultaan hyvin kevyt - herkäksikin luonnehdittu. Etiopia Sidamo sopii mainiosti suodatin- ja pannukahviksi ja aivan erityisen hyvin käsin suodattamiseen. Etiopia Sidamo on kaikkein uusin Cafetorian kofeiinittomista kahveista.

Mexico Altura - tummapaahtoinen mahtikahvi

Mexico Altura on tummapaahtoinen tuttavuus, joka makumaailmaltaan on maltainen, makea ja tumman suklainen.

- Itse käytämme Mexico Alturaa paljon kaikenlaisiin kofeiinittomiin kahveihin. Se sopii hyvin juuri kofeiinittomaksi espressopavuksi ja on erityisen upea maitokahveissa.  Mexico Altura on ollut valikoimassamme jo kahdeksan vuoden ajan, Nikander kertoo.

Honduras - tummapaahtoinen ja vahva valinta

Kofeiiniton Honduras on  tummapaahtoinen, aromeiltaan tumman suklaiseksi, rusinaiseksi ja luumuiseksikin luonnehdittu hyvin vahva kahvi, joka on peräisin nimensä mukaisesti Hondurasista. 

- Honduras sopii kaikenlaisiin kahveihin. Honduras on kaikista voimakkain ja vahvin kofeiinittomista kahveistamme. Se on todella täyteläinen valinta, jota suosittelemme lämpimästi tumman, vahvan kahvin ystäville, Cafetoriasta opastetaan.