Kookosmannaa massuun!

Reilun kaupan kookosmanna on raakaleipurin salainen ase!
Lempeän kermaiselta maistuva kookosmanna on täyteläisen herkullista kookossosetta, joka on valmistettu 100% kookoksen hedelmälihasta.

Jyväskyläläisen Foodinin kivimyllyissä rakkaudella jauhautunut kookosmanna on uniikki herkku, joka muotoutuu moneksi. Lempeän kermaiselta maistuvat kookosmanna on täyteläisen herkullista kookossosetta, joka on valmistettu 100% kookoksen hedelmälihasta. Kookosmanna on siis kookosta ylväimmillään, eikä siihen ole lisätty yhtään mitään - ei edes vettä! Kookosmanna on siis täyttä tavaraa: siihen on sulloutunut kaikki kookoksen tärkeät ravinteet ja arvokkaan kookosöljyn lisäksi myös proteiinit, kuidut ja kookoksen luontainen makeus.

Reilun kaupan pelisäännöillä, ihmistä ja luontoa kunnioittaen viljellyistä luomukookoksista loihdittu kookosmanna on siis hyvän mielen herkku, joka muuttaa maailmaa paremmaksi. Monikäyttöisyydessään kookosmanna on oivallinen valinta helppoon ja terveelliseen nautiskeluun - ja monenmoisten makuelämysten värkkäilemiseen.

Henkilökuntamme suosittelee:

“Kookosmanna on ehdottomasti yksi lempituotteistani. Ihanan makoisaa kookosmannaa voi käyttää vaikka mihin: terveellisempiin herkkuihin, smoothieihin ja suklaan teossa. Lisäämällä vettä kookosmannaan saa siitä tehdyksi joko kookoskermaa tai kookosmaitoa. “ - Jeni

Monen mielestä kookosmanna on niin ainutlaatuisen herkullista, että on vaikeaa keksiä, mihin sitä EI VOISI käyttää! Oikeastaan hyödyntämisen rajat sanelee vain mielikuvitus!

Näin käytät kookosmannaa - muutamia käyttövinkkejä ensituntuman saamiseksi:

KOOKOSMANNAA PUUROON - ja päivä alkaa paremmin! Unten mailta uuteen päivää herätessä lempeät keinot ovat arvossaan. Niin vatsaa kuin mieltäkin hellii hoivaten puuro, jossa “silmänä” komeilee reilu lusikallinen kermaisen täyteläistä kookosmannaa. Nauti kaverinaan marjoja! 

KOOKOSMANNAA LETTUJEN PÄÄLLE! Juuri pannusta lautaselle lennähtäneet lettuset saavat niiden päälle sulavasta kookosmannasta arvoisensa seuralaisen. Kruunaa vielä komeus lempihillollasi, jos niin tahdot - ja nauti hymyssä suin!

KOOKOSMANNA SMOOTHIEISSA JA CHIA-VANUKKAISSA - toimii todella! Sekoita kookosmannaa ja vettä pohjaksi smoothieesi tai chia-vanukkaasi ja ryyditä koko komeus marjoilla ja hedelmillä.  Jos käytät pakastettuja marjoja tai hedelmiä, kannattaa kookosmanna ja vesi sekoittaa ensin tasaiseksi, jottei kylmässä hyytymään pyrkivä kookosmanna paakkuunnu.

KOOKOSMANNAA RAAKAKAKKUIHIN JA -LEIVOKSIIN! Kookosmannasta loihtiintuu kermaisen täyteläinen pohja monenmoisille raakakakuille ja ylevimmillekin leivoksille. 

KOOKOSMANNAA RAAKASUKLAITA RIKASTAMAAN. Mojova mahtimanna taikoo kermaista pehmeyttä raakasuklaaseen. Vinkki: Sulattamalla ja maustamalla kookosmannaa saat  herkullisen täytteen kotitekoisille konvehdeille. Kookosmannasta valmistuu näppärästi myös suussasulavaa toffeeta, joka maistuu myös vegaaneille.

KOOKOSMANNAA PATUKOIHIN JA PALLEROIHIN. Voimapallona luokses pompin taas! Sulatettuna tai morttelissa pehmitettymä kookosmannasta kehkeytyy mitä mainoin raaka-aine puhtipatukoihin ja -palleroihin. Kookosmanna pitää muita aineksia ryhdikkäästi kasassa ja tuo puhtipalasten lempeää pehmeyttä koostumukseen, ilman rasvaisuuden tuntumaa.

KOOKOSMANNAA KULAUTELTAVIIN. Kookosmanna kelpaa ketterästi myös kuumien juomien pohjaksi. Kurkumalatte ja luksuskaakao suorastaan ilahtuvat kookosmannan täyteläisestä tuntumasta!

KOOKOSMANNAA SUORAAN SUUHUN - lusikoi siis ääntä kohti! Äkillinen makeanhimo talttuu hetkellä lusikallisella kookosmannaa - terveellisemmin ja hyvillä mielin. Äkkiherkku syntyy myös pyörittelemällä jähmeää kookosmannapalluraa raakakaakaopalasissa eli kaakaonibseissä - ja sitten vaan suuhun! 

VÄSÄÄ KOOKOSMANNASTA -KERMAA TAI -MAITOA! Kookosmannasta valmistuu kätevästi  täysin lisä- ja säilöntäaineeton kookoskerma tai -maito, kun laimennat sitä. 

SUURUSTA KEITOT JA KASTIKKEET KOOKOSMANNALLA. Kookosmanna on siis varsin pätevä keittojen ja kastikkeiden suurustaja, joka tuo mukanaan kahmalokaupalla täyteläistä kermaisuutta. Kokeile kookosmannaa esmerkiksi linssikeiton joukossa tai curry-maustetuissa kastikkeissa.  Sopii loistavasti esimerkiksi bataatti-linssikeittoon tuomaan kermaisuutta ja currykastikkeisiin tuomaan pehmeyttä.

KOOKOSMANNASTA KOOKOSRIISIÄ. Kun sekoitat kookosmannaa kypsäksi keitettyyn basmatiriisiin, lopputuloksena on mykistävän maukasta kookosriisiä! Testaa toki kookosmannaa myös risottojen ja kvinottojen ryydittäjänä.

KOOKOSMANNAA KASVISWOKKIIN! Kookosmanna solmii mausteiden kanssa lempeän liiton, joka saa makunystyrät iloisiksi. Kookosmanna tuo wokkeihin vain hyvin vienon häivähdyksen kookosmaista makua - ei ei siis puske muiden makujen ylitse vaan korottaa tasapainoisen makusinfonian uusiin ulottuvuuksiin.