Tuorepuristetuissa mehuissa on eroa!

On olemassa “tuorepuristettuja” mehuja - ja sitten sellaisia mehuja, jotka ovat aidon tuorepuristuksen tulosta. Opi eroista tästä jutusta!
Tuorepuristetuissa mehuissa on eroa!

Vaikka selvää suomea onkin, on “tuorepuristettu” terminä melkoisen harhaanjohtava. Mehumaailmassa “tuorepuristettu” tarkoittaa sitä, että hedelmä on puristettu sen jälkeen, kun hedelmä on poimittu. Aikaa puristuksesta mehuksi saattaa vierähtää enimmillään muutamia kuukausia tai jopa yli vuoden verran. Kuluttajan on käytännössä mahdotonta tietää, milloin tuote on puristettu.
Puristuksesta syntyvä mehu pastöroidaan eli kuumennetaan, jonka jälkeen mehua säilötään tankeissa kontrolloiduissa (hapettomissa) olosuhteissa. Silti pitkän varastoinnin aikana tuotteista katoaa esimerkiksi appelsiinimehun luonnollinen maku.

Kun mehu sitten vihdoin pakataan, se usein pastöroidaan uudelleen. Selvää on, etttä jokainen pastörointi vähentää mehun ravinteikkuutta ja muokkaa tuotteen makua kauemmaksi alkuperäisestä. Tuorepuristettuinakin myytäviin mehuihin lisätään aromeja ja hajusteita, jotta juomiin saadaan kuluttajille sopivia ominaisuuksia - kuten riittävän makeaa makua.

Parempia mehuja saa hakea - Ruohonjuuresta!

Onneksi aitojakin vaihtoehtoja on olemassa. Ruohonjuuren hyllyille hetki sitten tupsahtaneet Humble Raikas -tuoremehut valmistetaan suoraan tuoreista hedelmistä mekaanisesti kylmäpuristamalla. Siksipä mehujen maku vaihtelee kausittain ja tuotantoerittäin. Esimerkiksi juuri nyt purkeissa on hieman kirpeämpää erää, koska hedelmäsato sellaista tällä kertaa tarjosi. Humble Raikas -tuoremehut maistuvatkin aidosti raikkailta - ja samaan aikaan sekä hapokkailta että makeilta (vähän niin kuin elämäkin!).

Paremman maailman jymyjuomia ei koskaan kuumenneta tai pastöroida, jotta ravintoaineet pysyvät visusti tallella ja maut sellaisina, millaisiksi luonto on ne tarkoittanut. Säilyvyyden takaamiseksi mehut altistetaan paineelle, joka ei muuta mehun oivallisia ominaisuuksia. Humble Raikas - tuoremehuihin ei luonnollisestikaan lisätä yhtään mitään - ne maistuvat mainioilta omin avuinensa.