Tarmoa tatamille Ruohonjuuren eväistä!

Joensuulainen kamppailu-urheilija Onni Kauppinen löysi tiensä Ruohonjuuren asiakkaaksi viitisen vuotta sitten Helsingissä pistäytyessään.
Tarmoa tatamille Ruohonjuuren eväistä!

- Mie huomasin sattumalta mielenkiintoisen näyteikkunan, johon oli pakko päästä tutustumaan lähemmin. Ruohonjuuressa eteeni avautui maailma, joka on auttanut edistämään urheilu-uraani sekä päivittäistä hyvinvointiani, Onni toteaa.

Tähän mennessä Kauppisen kisataipaleen hienoimpia hetkiä ovat olleet sijoittuminen neljänneksi lukkopainin EM-kilpailuissa, hopea espanjanmestaruuskilpailuissa sekä tusina SM- ja Finnish Open -mitaleja. Saattaa hyvinkin olla, että suurimmat menestykset ovat vasta tulossa.

Kamppailu-urheilussa nivelet ja jänteet joutuvat kovalle kuritukselle, etenkin erilaisissa paini- ja lukotustilanteissa. Ottelun tuoksinassa kamppailija saattaa löytää itsensä löytää itseni mitä ihmeellisimmistä solmuista, joissa pientä ja vähän isompaa rutinaa kuuluu milloin mistäkin.

- Lisäksi kilpaileminen korkealla tasolla vaatii, että harjoittelu on etenkin kilpailuihin valmistautuessa intensiivistä niin volyymin kuin rasituksen puolesta. Vastaan tulee hetkiä jolloin ei yksinkertaisesti jaksaisi lähteä tatamille, mutta ne ovat usein juuri niitä hedelmällisimpiä harjoituksia, Onni kertoo ja lisää:

- Siksi onkin äärimmäisen tärkeää pitää huolta kehon palautumisesta ja siitä, että niveletkin kestävät niihin kohdistuvan rasituksen. Olen yrityksen ja erehdyksen kautta onnistunut löytämään omaan elämänrytmiini sopivan sekoituksen ruokavaliomuutoksia, lisäravinteita ja elämänhallintataitoja, jotka tuovat tasapainoa arkeen.

Käytännössä Onni Kauppinen seuraa herkeämättä kehonsa muuttuvia tarpeita ja muovaa toimintaansa niiden mukaan. Myöhään venyvien harjoitusten jälkeen Kauppisen on esimerkiksi vaikeaa rauhoittaa kehoaan unille. Siksi hän onkin ottanut päivittäiset meditaatiot mukaan arkirutiineihinsa.

- Meditaatio yhdessä reishin kanssa laskee kierroksia ja valmistaa kehoni levolle, Kauppinen toteaa.

Ottelun tuoksinassa kamppailija saattaa löytää itsensä löytää itseni mitä ihmeellisimmistä solmuista, joissa pientä ja vähän isompaa rutinaa kuuluu milloin mistäkin.

Ruohonjuuren pähkinöistä puhtia otteluihin

Kamppailu-urheilijan kisapäivät usein erittäin pitkiä - etenkin jos Onnin tapaan kisaa +99 kilon sarjassa, joka otellaan usein päivän päätteeksi.

- Tämä tarkoittaa pitkää odottelua ja ruokailujen strategista sijoittelua, jotta energiantuotto on huipussaan tatamille astellessa. Ruohonjuuren eri pähkinäsekoitukset ovatkin tästä syystä kuin lahja taivaasta. Voi kuulostaa hassulta, mutta aina ei tarvita villejä tinktuuroita tai erikoisjauheita. Etenkin oma suosikkini, parapähkinä, on onnistunut pitämään nälän poissa ja keskittymisen otteluissa jo useissa kilpailuissa, Onni suosittelee.

Kilpailujen ulkopuolella Kauppinen pyrkii maksimoimaan niveltensä hyvinvoinnin etenkin kollageenituotteita hyödyntäen.

- Tällä hetkellä käytössä on Puhdas+ -sarjan KETO collagen + MCT - jauhe. Myös esimerkiksi Puhdistamon kollageenikapselit ovat myös äärimmäisen hyvä vaihtoehto.

Kamppailu-urhelijan suosikkituotteet

- Miulle on vuosien mittaan muodostunut useita suosikkeja, jotka vaihtelevat aina hieman ajanjakson ja harjoitussyklin mukaan. Nämä kolme ovat kuitenkin sellaisia tuotteita, jotka tuovat miulle iloa vuoden ympäri, Onni Kauppinen taustoittaa ja paljastaa lempituotteensa:

Puhdas+: Keto Fuel

- Täydellinen välipala, joka sopii myös tällaiselle useista ruoka-aineallergioista kärsivälle yksilölle. Keto Fuel on parasta etenkin silloin kun en ehdi tehdä ruokaa ennen treenejä, tai kun tekee vain mieli jotain herkullista. Ei tarvitse muuta kuin veden kaveriksi juomapulloon ja sitten vaan menoksi. Oma suosikkimaku on mustikka-kookos, joka on maailmankaikkeuden paras yhdistelmä!

Puhdistamo: Natural Energy -energiajuomat

- Yllätyin miten paljon oikeasti tykkään Natural Energy -energiajuomista. Ne antavat tasaisen extraboostin ilman rajuja pudotuksia vireystilassa. Lisäksi juoman pieni lisäpotku tarkkaavaisuuteen on syy miksi juon yleensä yhden ennen kisamatoille astumista. Alkuun sitruuna-acai oli ehdoton suosikkini, mutta nyt repusta löytyy persikanmakuinen tölkki melkein päivittäin.

Foodin: Pika-Reishi

- Päivittäisen meditaation ystävä. Kupillinen reishillä rikastettua teetä ja hetki hiljentymistä omien ajatusten kanssa pitää kehon ja mielenterveyden kunnossa.