Pieni teko - iso vaikutus

Hyvinvointia lisäävät rutiinit ovat oleellinen osa terveellistä elämäntapaa. Pienillä, päivittäisillä teoilla on toistuessaan isojakin vaikutuksia.
Pieni teko - iso vaikutus

Hyvinvointia lisäävät teot kannattaa siis lisätä rutiineiksi ja ajoittaa aamuun, jolloin tahdonvoimamme on vahvin ja mielenhallintamme terässä. Aamu on ihmiset parasta aikaa, jos ajattelee tahdonvoimaa ja mielenhallintaa. Kun teemme aamutuimaan hyvinvointimme kannalta pieniä ihmeitä, virittäydymme teioistamme tyytyväisinä parempaan päivään. Esimerkiksi kylmä suihku, meditointihetki hengitysharjoitukset, aamujumppa tai -jooga, pikkulenkki tai ravinteikas aamupala ovat hyviä rutiineja, jotka pohjustavat hyvää päivää. 

Hyvinvointi lisääntyy tehokkaimmin rutiinien avulla, koska ihmisen on helpompaa olla tavan- kuin kurinalainen. Kun terveyttä tukevia juttuja ei joka kerta tarvitse erikseen päättää, ne tapahtuvat kuin itsestään.

Helppo, miellyttävä ja tyytyväisyyttä lisäävä rutiini on esimerkiksi nostaa joka aamu mieleisestään Hidasta elämää -korttipakasta kortti, joka saattelee hyvissä viboissa uuteen päivään. 

Osassa korteista on suorastaan ihmetystä aiheuttavaa pohdittavaa - ja tiesitkö muuten, että tutkitusti “ihmetyksen” lisääminen elämäänsä auttaa mm. taistelemaan matala-asteista tulehdusta vastaan? Ihmetyksen lisäksi myös muilla hyvillä rutiineilla ja etenkin monipuolisella, kasvosvoittoisella ja terveellisellä ruokavaliolla on osuutta asiaan.

Ihmetyksen hippusia voi elämäänsä ammentaa esimerkiksi luonnossa läsnäolevasti samoilemalla tai vaikkapa taiteesta nauttimalla. Ihmetys on sielun ruokaa, joka lisää tyytyväisyyttämme ja kiitollisuuttamme.