Skinimalism - vähemmän on enemmän myös ihonhoidossa

Yksinkertainen ja kestävä lähestymistapa ihonhoitoon korostaa ihon luonnollisten toimintojen tukemista ja laadukkaiden tuotteiden merkitystä. Pyysimme kosmetologiltamme vinkit minimalistisen ihonhoitoruutinin toteuttamiseen.
Skinimalism - vähemmän on enemmän myös ihonhoidossa

SKINIMALISMI (skinimalism) on ihonhoitotrendi, joka sai alkunsa muutama vuosi sitten ja on sittemmin vakiinnuttanut asemansa yhtenä suosituimmista ihonhoidon ilmiöistä. Eikä suotta, sillä skinimalismi säästää sekä ihoa, ympäristöä että lompakkoa. Minimalismi on käsite, joka tunnetaan muun muassa sisustuksen parissa - samalla tavoin skinimalismi kannustaa yksinkertaiseen ihonhoitorutiiniin. Skinimalismin keskeinen idea on tukea ihon luonnollisia toimintoja ja ylläpitää sen omaa suojaa. Tuotteiden ainesosille kiinnitetään entistä enemmän huomiota, ja ne valitaan tarkkaan omien ihon tarpeiden mukaisesti.

 

Ihon liiallinen hoitaminen saattaa helposti johtaa iho-ongelmiin. Iho voi kuormittua helposti, jos sitä hoidetaan liian monilla tuotteilla, jotka eivät sovi omalle iholle tai joiden aktiiviaineet eivät toimi yhteen. Toisin kuin monivaiheiset ihonhoitorutiinit, skinimalismi mahdollistaa hyvinvoivan ihon huomattavasti vähemmällä määrällä tuotteita. Skinimalismi antaa iholle  luvan levätä ja hengittää.

 

Skinimalismi perustuu ajatukseen, että ihon ei tarvitse olla täydellinen: ihohuokoset, juonteet, pisamat, arvet, näpyt ja luonnolliset virheet saavat näkyä, ja tuotteiden laatu korvaa määrän. Skinimalismiin liittyy vahva viesti siitä, että jokainen saa näyttää juuri sellaiselta kuin on.

 

Skinimalismissa totteiden ainesosille kiinnitetään entistä enemmän huomiota, ja ne valitaan tarkkaan omien ihon tarpeiden mukaisesti. Djusien Liquid Silk-puhdistusöljy sisältää ruusukvitteninsiemenöljyä, joka mm. rauhoittaa tulehduksia, vahvistaa ihon suojabarriääriä ja tasapainottaa ihon talineritystä.

 

Sen sijaan että ihonhoitorutiini koostuisi kymmenistä erilaisista ihonhoitotuotteista, kuten seerumeista, öljyistä ja voiteista, skinimalismi perustuu kolmeen perusperiaatteeseen: puhdistamiseen, hoitamiseen ja suojaamiseen. Muut tuotteet valitaan harkiten ja ihotyypin mukaan, pitäen rutiinin yksinkertaisena.

 

Skinimalismi ihonhoidossa on erinomainen vaihtoehto erityisesti herkkäihoisille ja niille, jotka ovat alttiita ihoärsytyksille, kuten suunympärysihottumalle (perioraalidermatiitti) tai ruusufinnille (rosacea). Tuotteiden määrän vähentäminen ja voimakkaita aktiiviainesosia sisältävien tuotteiden vähentäminen auttavat ehkäisemään ihoärsytyksiä. Tämä trendi sopii myös niille, jotka haluavat säästää aikaa ja tehdä ympäristöystävällisiä valintoja ihonhoidossaan.

Kosmetologin tuotesuositukset minimalistiseen ihonhoitoon

1. Puhdistus

Hypoallergeeninen Novexpert Cleansing Oil with 5 Omegas -puhdistusöljy on saanut kiitosta tehokkuudestaan, eikä suotta. Tällä öljypuhdistuksella poistat kätevästi meikin ja epäpuhtaudet kasvoilta (sekä mahdolliset aurinkovoiteen jäämät). Öljy jättää ihon pehmeäksi ja säilyttää ihon luonnollisen suojakerroksen. Öljy sopii kaikenlaisille ihotyypeille ja kaikkiin vuodenaikoihin. 

2. Hoito

Muru Murun Moisture Boost -kasvovesi on täynnä prebiootteja ja antioksidantteja. Sen täyteläinen koostumus muistuttaa seerumia, ja se on erittäin tehokas kosteuden lähde. Tämän kasvoveden kätevä matkakoko mahtuu mainiosti käsimatkatavaroihin. Myös kasvovesisuihkeet ovat käteviä reissun päällä: kokeile esimerkiksi Bybi Beautyn Hyaluronihapporikasta Mega Mist -suihketta, joka antaa ihollesi runsaasti kosteutta.

 

Kotimainen Flow Cosmetics Retin Lift 3-in-1 Cream sisältää kaiken tarvittavan ikääntyvälle ja kosteuden tarpeessa olevalle iholle. Voiteessa yhdistyvät seerumin, voiteen ja öljyn ominaisuudet.

3. Suojaus

Circulove DAY Face Cream ei ainoastaan kosteuta ihoa, vaan tarjoaa myös tehokasta suojaa auringon UV-säteitä vastaan. Lisäksi se suojaa ihoa näyttöpäätteiden ja mobiililaitteiden siniseltä valolta. Kasvovoiteessa on suojakerroin 20.

 

Novexpert Cleansing Oil with 5 Omegas -puhdistusöljy, 150 ml
Novexpert
Cleansing Oil with 5 Omegas, 150 ml
Muru Muru
Moisture Boost -kasvovesi, 100 ml
Bybi Beauty
Mega mist -kasvosuihke, 70 ml
Flow Cosmetics
Retin Lift 3-in-1 kasvovoide, 50 ml
Circulove
Mikrobioottinen Päivävoide, 30 ml

Kosmetologin vinkki minimalistille: Laponie of Scandinavia

On tärkeää pitää mielessä, että kaikki ihot ovat erilaisia, joten tarpeet voivat vaihdella suuresti. Laponie of Scandinavia -sarja perustuu "ihopäiväajatteluun”. Ihosi, kuten hiuksesi, voivat tuntua erilaisilta eri päivinä riippuen esimerkiksi hormoneista, stressistä, ruokavaliosta ja ilmastosta.

 

Laponie of Scandinavian minimalistinen rutiini on suunniteltu mukautumaan ihosi päiväkohtaisiin tarpeisiin. Voit helposti käyttää Laponie of Scandinavian tuotteita eri tavoin riippuen ihosi tarpeista. Esimerkiksi Face Oil -kasvoöljyä voidaan lisätä Face Cream -kasvovoiteeseen, kun iho kaipaa erityistä kosteutusta, tai se voidaan kerrostaa Hydrating Face Mask -naamion alle ravitsemaan ihoa.

 

Face Toner -hoitovesi taas toimii tehokosteuttajana ja tasapainottajana yhdessä Face Oil -kasvoöljyn, Face Cream -kasvovoiteen ja All-around Balm -yleisvoiteen kanssa. Laponie of Scandinavian eri seerumit (rauhoittava, puhdistava, kirkastava) puolestaan lisäävät tehoa mihin tahansa kosteusvoiteeseen, ja niitä voidaan yhdistää muiden suosikkimerkkien tuotteisiin erinomaisesti.

 

 Laponie of Scandinavia Kasvoöljy (Face oil), 30 ml Laponie of Scandinavia Kasvovoide (Light Face Cream), 40 ml Laponie of Scandinavia Kasvonaamio & voide, kosteuttava (Hydrating Face Mask & Cream), 75 ml Laponie of Scandinavia Salva, All-around Balm -yleisvoide, 15 ml Laponie of Scandinavia Seerumi, Rauhoittava hoitoseerumi (Calming Serum), 20 ml
Laponie of Scandinavia
Kasvoöljy (Face oil), 30 ml
Laponie of Scandinavia
Kasvovoide (Light Face Cream), 40 ml
Laponie of Scandinavia
Kasvonaamio & voide, 75 ml
Laponie of Scandinavia
All-around Balm -yleisvoide, 15 ml
Laponie of Scandinavia
Rauhoittava seerumi, 20 ml

 

 

Asiantuntija: Ruohonjuuren kosmetologi, kouluttaja Miia Rantonen

 

Jäikö jokin mietityttämään? Autamme mielellämme. Ammattitaitoiset asiakaspalvelijamme auttavat niin myymälöissä kuin verkkokaupassakin.