Osta, me lahjoitamme Naisten Linjalle

Ruohonjuuri tekee hyvää yhdessä asiakkaidensa kanssa. Joka kuukausi lahjoitamme yhden tuotteemme koko tuoton erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Syyskuun lahjoituskohteena on Naisten Linja, joka tukee väkivaltaa kokeneita ja sitä pelkääviä naisia ja tyttöjä sekä heidän läheisiään. Lue lisää Naisten Linjan tärkeästä työstä blogistamme.

Osta, me lahjoitamme Naisten Linjalle

Naisten Linja tarjoaa keskusteluapua väkivaltaan liittyvissä huolissa

Naisten Linjan toiminnan tarkoitus on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ylläpitäviä asenteita ja rakenteita yhteiskunnassa. Se pyrkii myös poistamaan tällaista väkivaltaa sekä yhteiskunnallisella että yksilötasolla ja auttamaan väkivallan kohteeksi joutuneita naisia ja muita osallisia. Yhdistys edistää myös naisten tasa-arvoa ja oikeuksia yhteiskunnassa.

 

Naisten Linja tukee väkivaltaa kokeneita ja väkivaltaa pelkääviä naisia ja tyttöjä sekä heidän läheisiään. Naisten Linjan puhelinlinja, chat-palvelu ja vertaistukiryhmät ovat käytettävissä kaikille, jotka määrittelevät itsensä naiseksi ja haluavat keskustella väkivaltaan liittyvistä huolistaan. Lahjoitukset ovat äärimmäisen tärkeitä, sillä ne varmistavat tuen ja avun kaikille niitä tarvitseville. Naisten Linjan saama julkinen rahoitus ei valitettavasti riitä vastaamaan avun tarpeeseen, joka on valitettavasti hyvin suuri.

Väkivallalla on monet kasvot

Väkivallassa kyse on kontrollista ja vallankäytöstä, jonka avulla väkivaltaa käyttävä osapuoli pyrkii hallitsemaan ja kontrolloimaan toista. Väkivalta mielletään usein virheellisesti ainoastaan fyysiseksi väkivallaksi ja parisuhdeväkivaltaa kuvitetaan naisella, jolla on musta silmä tai jossa uhkaava nyrkki puristuu kohti lattialla kyyhöttävää naishahmoa. Fyysinen väkivalta on kuitenkin vain yksi keino muiden joukossa lähisuhteessa tapahtuvan vallan väärinkäytön kokonaisuudessa. Väkivalta voi etenkin aluksi olla niin hienovaraista, että sitä on vaikea tunnistaa. Parisuhdeväkivallan taktiikoihin kuuluvat esimerkiksi eristäminen, pelottelu, uhkailu, taloudellisten resurssien rajaaminen, auton, puhelimen, tietokoneen tai internet-yhteyden estäminen sekä lasten ja lemmikkien kaltoinkohtelu.

 

Keskeistä väkivallan ilmenemismuodoissa on vallan, hallinnan ja kontrollin käyttö.

 

Väkivallan muotoihin luetaan:

 

 • Henkinen väkivalta
 • Fyysinen väkivalta
 • Seksuaalisuutta loukkaava väkivalta
 • Vainoaminen
 • Digitaalinen väkivalta
 • Taloudellinen väkivalta
 • Hengellinen väkivalta
 • Kunniaan liittyvä väkivalta
 • Rakenteellinen väkivalta
 • Kuviin liittyvä väkivalta
 • Sukupuolistunut verkkohäirintä

Suomessa kuolee vuosittain noin 20 naista väkivallan seurauksena

Euroopan unionin perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan Suomi on EU:n toiseksi turvattomin maa naisille (FRA 2014). Lähes joka kolmas (30%) nainen Suomessa on kokenut parisuhteessa fyysistä ja/tai seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa (FRA 2014).

Väkivallan seuraukset ovat yksilöllisiä

Väkivalta vaikuttaa monella tapaa, vaikka siitä ei syntyisikään fyysisiä jälkiä tai vammoja. Toistuvat säryt, vatsavaivat, jäsenten puutuminen, sydämen tykytys ja huimaus ovat yhdistetty väkivallan kokemuksiin. Usein väkivallan seuraukset ovat verrattavissa pitkäkestoisen stressin seurauksiin.

 

Lähisuhdeväkivallalla on taipumus pahentua ajan myötä. Väkivalta ei lakkaa aiheuttamasta vahinkoa, vaikka se olisi osa päivittäistä elämää, ja sen seuraukset ovat sitä vakavampia, mitä pidempään se jatkuu.

 

Eläminen väkivaltaisesti käyttäytyvän ihmisen kanssa on hengenvaarallista ja kuormittaa sekä fyysistä että henkistä terveyttä. Toistuvaa väkivaltaa kokeva kehittää erilaisia keinoja selvitä tilanteessa, mutta mieli ei totu siihen.

Naisten Linjan palvelut

Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen. Yhteyttä voi ottaa myös silloin kun on huolissaan läheisen hyvinvoinnista. Toiminta on luottamuksellista, anonyymia ja maksutonta.

 

Katso täältä yhteystiedot Naisten Linjan tukipalveluihin.

Ruohonjuuren syyskuun lahjoitus

Kaikki 1.9.-30.9.2023 välisenä aikana ostettujen Frantsilan Elvyttävä yrttisavinaamio-tuotteiden tuotot ohjataan Naisten Linjan lahjoituksiin.

 Frantsila elvyttävä yrttisavinaamio Naisten Linja Ruohonjuuri

Ryhdy Naisten Linjan kuukausilahjoittajaksi

Naisten linjan kuukausilahjoittajat ovat erityisen tärkeitä, sillä kuukausilahjoitukset tarjoavat järjestölle budjetoitavaa tuloa, jonka avulla pystytään suunnittelemaan ja kehittämään toimintaa pidemmällä aikavälillä.

 

Lue lisää kuukausilahjoittamisesta Naisten Linjan sivuilta.

Lähde: Naisten Linja Suomessa ry