Sieniretket Ruohonjuuren asiakkaille

Tervetuloa oppimaan ja inspiroitumaan sienistä ja niiden terveysvaikutuksista!

Sieniretket Ruohonjuuren asiakkaille

Helsinki Wildfoods järjestää tänäkin syksynä sieniretket Ruohonjuuren asiakkaille. Retkipäivä alkaa tutustumalla sienestyksen perusteisiin, jokamiehenoikeuksiin ja havainnoimalla yleisimpien sienten tuntomerkkejä. Kurssin aluksi osallistujat saavat tutkia sieniä pienessä sieninäyttelyssä, jonka ohjaaja on koonnut aikaisemmin kerätyistä sienistä. Kurssi painottuu ruokasienten ja helposti tunnistettavien lajien opetteluun, mutta myös muita löydettyjä sieniä tutkaillaan.

Syksyn sadosta riippuen kurssilla tutustutaan 10-20 sienilajiin. Retki päätetään kertaustuokioon, jolloin tarkistetaan kaikkien sienikorit ja kerrataan kerättyjen sienten perkaus- ja säilöntäohjeet. Kurssi kestää 2,5-3h. Kaikki osallistujat saavat kurssin jälkeen sienitietopaketin sähköpostiinsa, jotta sienituntemusta voi jatkaa vielä kotona. Mukaan tarvitaan sieniveitsi ja ilmava sienikori sekä sään vaatimat varusteet. Huomioithan, että sienten saatavuus riippuu syksyn säistä ja vaihtelee eri maastoissa. Sienten lisäksi voimme tutustua syksyn villiyrttitarjontaan.

Retkipäivät:

Su 29.8. 10-13 Luukki, Espoo

Su 5.9. 10-13 Uutela, Helsinki

Su 12.9. 10-13 Kuusijärvi, Vantaa

Su 19.9. 14-17 Luukki, Espoo

Hinta: 39€

Kesto: 2,5-3h

Varaa paikkasi osoitteesta www.helsinkiwildfoods.com

Tarkka kokoontumispaikka ja muut retkipäivään liittyvät käytännön asiat ilmoitetaan sähköpostitse pari päivää ennen kurssia. Kursseilla on säävaraus. Pieni syyssade ei haittaa sienestystä, mutta myrskyn tai rankkasateen takia kurssi voidaan siirtää tai perua, jolloin kurssimaksu palautetaan. Kurssit ohjaavat biologi ja sienineuvoja Anna Nyman.

Tiedustelut: anna@helsinkiwildfoods.com

Kuva: Aino Huotari