Käytäthän D-vitamiinia? Personal Trainer Samuli Tolvasen vinkit

D-vitamiinin hyödyt ovat moninaiset luustoa ja lihaksia myöden. Emme millään saa näin pohjoisessa riittävästi D-vitamiinia, mutta onneksi löytyy runsas valikoima hyviä D-vitamiini valmisesteita.
d-vitamiinin hyödyt

Syksyn pimetessä on viimeistään aika ottaa käyttöön heijastinten lisäksi D-vitamiinilisä. Monet käyttävät D-vitamiinia ympärivuotisesti mutta etenkin syys-  ja talviaikaan D-vitamiinilisä on tarpeen kaikille.

- Suomalaiset kärsivät kroonisesta D-vitamiinin vajeesta. Varsinkin talvella vaje on todella yleinen, sillä näillä leveyspiireillä D-vitamiini on melkein mahdotonta saada auringosta, personal trainer Samuli Tolvanen opastaa.

- D-vitamiinin hyödyt ovat moninaiset. D vitamiini edistää luiden ja lihastoiminnan pysymistä normaaleina sekä kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä/hyödyntämistä.  On myös todettu, että D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja veren normaalia kalsiumtasoa, joten D-vitamiinilla ja sen puutteella on todella merkittävä vaikutus terveyteemme. D-vitamiinia saa myös ravinnosta, mutta annostus yleensä jää liian vähäiseksi, joten on hyvä täydentää sitä ravintolisän avulla.

- Yleensä suosittelen annostukseksi 100 ug/vrk aikuisille ja nuorille 50ug/vrk, Tolvanen toteaa.

PS: Lisää hyvinvointivinkkejä nappaat terveytesi tueksi PT Samuli Tolvasen ilmaisesta Facebook-ryhmästä!

Osta D-vitamiinituotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>