Sapienic - talia arvostavaa luonnonkosmetiikkaa

Ihomme luonnollisesti erittämä tali eli seebumi on arvokas aine, jota poispesemisen sijaan kannattaa hipiällään vaalia. Tähän ajatukseen perustuu upouusi Ecocert Cosmos Organic -luonnonkosmetiikkasertifioitu Sapienic-ihonhoitosarja.
Sapienic - talia arvostavaa luonnonkosmetiikkaa

Aloitetaan ihan alusta: ihminen (Homo sapiens) on monisoluinen aitotumallinen eliö, joka koostuu suunnilleen 100 biljoonasta solusta ja noin 70-prosenttisesti vedestä. Taksonomisen luokittelun mukaan me nykyihmiset kuulumme Homo sapiens -lajin alalajiin Homo sapiens sapiens.

Nykyihmisen tiedetään kehittyneen Afrikassa noin 300 000 vuotta sitten. Varhaisimmat lajitoverimme olivat savannien elämään sopeutuneita keräilijä-metsästäjiä. Myöhemmin puuhakas lajimme omaksui maanviljelyn ja lopetti vaeltelun asettuen vakituiseen paikkaan elelemään.

Muinaiset lajitoverimme olivat läheisessä kosketuksessa luontoon ja sen mikrobeihin. Entisaikojen ihmiset eivät sanottavammin kärsineet herkästä ihosta, aknesta tai atooppisesta ihosta - heidän elämässään riitti kosolti toisenlaisia haasteita. Sisätiloihin sulloutuneella, pitkälti kaupunkilaistuneella nykyihmisellä monenlaiset iho-ongelmat sen sijaan ovat arkipäivää. Ihomme toiminnot ponnistavat kuitenkin kivikautiselta pohjalta, eikä suurin elimemme ole sopeutunut historiallisesti katsoen sangen tuoreeseen elämäntyyliimme. Luontoyhteyden niukentumisen myötä myös mikrobialtistuksemme on kaventunut merkittävästi alkuperäisestä.

Sapienic luonnonkosmetiikkasarja

Talin ja mikrobien puolesta

Sapienic-luonnonkosmetiikkasarja pohjaa ihon omien toimintojen vaalimiseen. Lähtökohtana on, ettei mikään uuden ajan ihonhoitorutiini voi päihittää ihon itsensä muodostamaa talia. Ihomme tuottama tali kosteuttaa ja suojaa ihon pintaa auttaen sitä pistämään myös pöpöt pinteeseen.

Sapienic-filosofian mukaan iho kannattaa pestä ainoastaan kylmällä vedellä, häiritsemättä ihon mikrobikantaa. Ihonhoidossa tulee suosia mikrobiomia suojaavia lipidejä sekä ihon terveyttä edistäviä pre- ja probiootteja.

Sapienic-sarjan nimi tulee “sapienic acid”-prebiootista, jota esiintyy ihmislajiin kuuluvien elämänmuotojen ihon talissa luonnostaan. Sapienic acid on talimme tehokkain ainesosa, joka ruokkii ihomme mikrobikantaa ja suojelee hipiäämme taudinaiheuttajia vastaan.
Vaikka talista puhutaankin yleensä lähinnä ihon epäpuhtauksien yhteydessä, kyseessä on iholle tuiki tärkeä, suojaava ja pehmentävä aine. Poispesemisen sijaan talia tulisi siis vaalia kuin kukkaa kämmenellä!

Ihomme seebumi eli tali on siis arvokasta eikä sitä kannata huuhtoa viemäristä alas. Etenkin vaahtoavat ihonpuhdistusaineet pesevät arvokkaan talin tehokkaasti pois iholtamme häiriten samalla myös ihomme mikrobitasapainoa.
Sapienic-sarjassa ihonpuhdistus hoidetaan taliystävällisesti savipohjaisen, ihon mikrobiomia rikastuttavan aineen avulla.

Ecocert Cosmos Organic -luonnonkosmetiikkasertifioidut Sapienic-tuotteet ovat vegaanisia ja hiilineutraaleja. Minimalistinen ihonhoitosarja keskittyy olennaiseen: ihon omien prosessien vahvistamiseen ja sen mikrobiomin tukemiseen.