Ruusu ja kvartsi - ihonhoidon ihmekaksikko!

Kun kvartsi ja ruusu yhdistävät hoitavat voimansa, syntyy pieniä ihmeitä.
Ruusu ja kvartsi - ihonhoidon ihmekaksikko!

Ruohonjuuren kasvokuorinta-apajilla käy nyt kova kuhina: Evolven kvartsipuuteria ja eteeristä ruusuöljyä sisältävä kuorinta hurmaa tehollaan ja hemmottelevalla olemuksellaan. Moniaistillisesti innostava kasvokuorinta kirkastaa ihon hellävaraisesti saaden sen näyttämään kirkkaammalta, hehkuvammalta ja ravitulta. Vaaleanpunaisen värinsä ylelliseltä tuntuva kuorinta-aine saa kiinanruusun eli hibiskuksen kukista ja retiisistä.

Kuinka kuorintaa käytetään?

Kasvokuorinta levitetään hellävaraisen varovasti kuiville kasvoille pienin pyörivin liikkein. Sitten kastellaan kädet ja pyörittellään lisää, jolloin kasvokuorinta muuttuu iholla pehmeäksi vaahdoksi, joka on helppo huuhdella pois kasvoilta.

Kvartsi on vastuullisesti tuotettua

Maailmanlaajuisesti puolijalokivien louhintaan liittyy paljon epäkohtia; epäinhimillisiä työolosuhteita louhoksilla ja melkeinpä suoranaista orjuutta. Meillä Ruohonjuuressa myydään vain vastuullisia tuotteita ja tuotteiden alkuperän selvittäminen kuuluukin olennaisena osana toimintaamme. Myös tämän tuotteen sisältämä kvartsi on vastuullisesti tuotettua. Evolven Ruusu-kvartsikuorinnan sisältämät kvartsikiteet tuotetaan Brasiliassa Beraca-nimisen yrityksen toimesta. Suuria kiteitä ei käytetä eikä hionta- tai louhintaprosesseja tarvita. Kvartsikiteet löytyvät siis maasta savien ja muun maa-aineksen seasta ja tämä luonnosta löytyvä kvartsi ainoastaan pestään ja seulotaan.

Kvartsin hoitavat ominaisuudet

Kvartsi eli vuorikristalli on yksi voimakkaimmista kivistä ja sitä käytetäänkin kiviterapiassa etenkin “jokapaikanhöylänä” chakrojen puhdistamisessa.  Olemukseltaan kvartsi on tyynnyttävän tasapainottava ja  ja sen uskotaan vahvistavan positiivisia energioita.

Miksi ihoaan kannattaa kuoria?

Ihoaan kannattaa kuoria varsin monesta syystä - kuorinta on esimerkiksi ensimmäinen askel näppylöiden karkottamisessa ja ihon tasapainon palauttamisessa. Kun iho koko ajan uusiutuu, syntyy uutta ihosolukkoa, jolloin vanha ihosolukko kertyy ihon pinnalle. Tämä kuollut ihosolukko saa ihon näyttämään samealta, epätasaiselta ja hilseilevältä — ja se estää myös voiteiden imeytymistä.

Kun ihoa kuoritaan, lähtee kuollut ihosolukko pois ja tämän jälkeen myös iholle levitetyt hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kuoriminen auttaa siis saamaan ihonhoitotuotteista irti niiden täyden tehon ja potentiaalin!

Kuorinta vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa, vähentää selluliitin muodostumista ja saa ihon näyttämään sileämmältä ja tasaisemmalta - ja tuntumaan ihanan pehmeältä.

Kuorinta pitää myös näpyt ja mustapäät poissa ja auttaa siihen, että myös sääret ja bikinirajat säästyvät sisäänpäin kasvaneilta karvoilta.

Myös itseruskettavat voiteet levittyvät tasaisemmin, kun ihoa kuoritaan säännöllisesti.

Kuorinta kannattaa tehdä ihon ollessa lämmin — sauna tai suihku ennen ihon kuorintaa on siis mitä mainioin idea! Kuorinta-aine hierotaan pyörivin liikkein kostealle iholle, jotta kuolleet ihosolut irtoaisivat tehokkaammin.

Liika on tietysti liikaa myös kuorinnoista puhuttaessa. Normaali-ihoisille sopiva kuorintatahti on yleensä kerran tai maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Kuivaihoisille riittää yleensä, että ihonsa kuoriin kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa.