Ruohonjuuren teepussit ovat mikromuovittomia

Helsingin Sanomat uutisoi jokunen aikaa sitten teepussien mikromuoveista, jonka seurauksena osa Ruohonjuurenkin asiakkaista ymmärrettävästi huolestui. Selvitimme asian seikkaperäisesti: Ruohonjuuren myymissä teepusseissa ei ole mikromuoveja.
pukka MIKROMUOVITTOMAT TEEPUSSIT RUOHONJUURI
Ruohonjuuressa myytävän Pukka-teesarjan teepussit on valmistettu paperimassasta, banaanikuidusta ja manilasta. 100 % biohajoavissa pusseissa on luomupuuvillainen naru eikä ollenkaan niittiä. Teepussien kääreissä on aiempaa ohuempi paperi (vähemmän pakkausta) ja pussi on taiteltu kiinni, ei lämpökäsitelty. Pukka-sarjan teepakkausten materiaali on FSC-sertifioitua.


 
Clipperin pakkaukset voidaan kierrättää 100 %
Clipperin teepussien (pillow bagien) valmistamiseen käytetään manillaa, kasviselluloosakuituja sekä uusiutuvista ja geenimuuntelemattomista raaka-aineista valmistettua biohajoavaa polyaktidia (PLA). Narulliset pussit ovat kasvi- ja puuselluloosapohjaisia eikä niissä ole käytetty erillisiä sauma-aineita ja jopa niitit on jätetty pois. Pukka-teiden tapaan myös Clipper-pussien naru on luomupuuvillaa. Myös teepussin suojapaperi ja pakkaus ovat täysin kierrätettäviä. Molemmat pussit ovat muovittomia.

Yogi-teesarjan teepussit on valmistettu 100% kompostoituvasta kuidusta, eivätkä nekään sisällä geenimuunneltuja ainesosia, niittejä tai liimaa. Yogi-teelaatujen pakkaukset eivät sisällä lainkaan muovia ja teepakkausten materiaali on FSC-sertifioitua.

English Tea Shopin teepussit on tehty kasvipohjaisesta manillakuidusta, joka on täysin kompostoituvaa. Teepusseissa on puuvillanarut, ja niiden paperilaput ovat FSC-sertifioitua paperia. Teepussit painetaan kiinni ilman lämpökäsittelyä tai metalliniittejä. Teepussien pakkaukset ovat ohutta paperia jätteen määrän vähentämiseksi. English Tea Shop -teet pakataan FSC-sertifioituihin kartonkipakkauksiin. Käytön jälkeen teepaketit suositellaan laittamaan pahvinkeräykseen, teepussit naruineen voi laittaa biojätteeseen tai kotikompostiin.