Ruohonjuurelle jälleen Reilu vero-sertifikaatti

Ruohonjuurelle myönnettiin jälleen Reilu vero-sertifikaatti (Fair Tax Mark), joka on uusi standardi yrityksille osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista.
Ruohonjuuri Reilu vero sertifikaatti

Ruohonjuuri Oy:lle myönnettiin myös tänä vuonna Reilu vero-sertifikaatti osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista.

Keväällä 2018 sertifikaatti myönnettiin Ruohonjuurelle ensimmäistä kertaa ja ensimmäisenä yrityksenä Suomessa. Sen jälkeen Ruohonjuuri on saanut sertifikaatin joka ikinen vuosi.

Reilu vero-sertifikaatti (Fair Tax Mark), joka on uusi standardi yrityksille osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista. Reilu vero -merkki voidaan myöntää yritykselle, joka julkisesti kertoo verotietonsa sekä maksaa oikean määrän veroja (mutta ei enempää) oikeaan aikaan ja oikeassa maassa.

Reilu vero jatkaa siitä, minkä Reilu kauppa on aloittanut. Kansalaisilla, kunnilla ja kuluttajilla on tilaisuus tukea niitä yrityksiä, jotka maksavat oman oikeudenmukaisen osuutensa veroista. Reilu Vero ry on osa maailmanlaajuista liikettä reilun ja kestävän talousjärjestelmän puolesta. Esikuvana suomalaiselle Reilu vero -merkille on ollut vastaava Fair Tax Mark Isossa Britanniassa.

“Ruohonjuuri on hieno esimerkki aidosti vastuullisesta yrityksestä, joka haluaa olla edelläkävijä Suomessa myös verotustietojen avoimuuden suhteen. Olemme iloisia, että sertifikaatti voidaan julkaista juuri Ruohonjuuren kanssa” Reilu Veron toiminnanjohtaja Kim Remitz toteaa.

Sertifikaatin saaminen ei Ruohonjuurellekaan ollut läpihuutojuttu. Verot on tähänkin asti maksettu mukisematta eikä kepulikonsteja tuloksen muokkaamiseksi ole käytetty. Parannuksia täytyi kuitenkin tehdä kaikkien ehtojen täyttämiseksi. Taloudellista tietoa tarjottiin aiemmin vain vähän, mutta nyt tilinpäätökset ovat vapaasti saatavilla Ruohonjuuren www-sivuilta. Myös tilinpäätöksen sisältöä tuli muuttaa ja uudistukset näkyvät tilinpäätöksestä 2017 alkaen. Muutoksena aiempaan Ruohonjuuri lausuu nyt julki sitoutumisensa reiluun veronmaksuun tilinpäätöksessä ja verkkosivuillaan.

Tulevaisuudessa Reilu Vero -sertifikaatti voi olla Ruohonjuurelle vielä merkityksellisempi kansainvälisen liiketoiminnan kasvaessa. Yksi suuri epäkohta verotuksessa on eri maiden verosääntelyn tarjoamien aukkojen hyödyntäminen, minkä lopputuloksena yritystoiminnasta ei makseta veroa mihinkään maahan. Reilu Vero -sertifikaatti edellyttää eri maihin maksettujen verojen avointa raportointia, mikä tulee vaikuttamaan myös Ruohonjuuren tapaan kertoa toiminnastaan. Ruohonjuuressa myös uskotaan, että reilu verojen maksaminen on kilpailuetu vastuullisten kuluttajien silmissä.

Lisätietoa:

Ruohonjuuri Oy, toimitusjohtaja Päivi Paltola, p. 040 7688 704, paivi.paltola@ruohonjuuri.fi

Reilu Vero, toiminnanjohtaja Kim Remitz, p. 040 541 5453, kim.remitz@gmail.com