Vuoden parhaat pähkinät (2018) muuttavat maailmaa!

Tiesitkö, että Ruohonjuuren henkilökunta valitsi Adukin cashew-pähkinät vuoden 2018 parhaaksi ruokatuotteeksi? Aivan erityistä niissä on myös tuotantonsa reilu meininki, joka muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi - pähkinä kerrallaan.
Aduki luomu cashew-pähkinät

Adukin cashew-pähkinät tuotetaan pientuottajien osuuskunnissa Burkina Fasossa.

Cashew-pähkinöiden tuotanto kuuluu sosiaaliseen projektiin, jossa tuetaan paikallista maataloutta ja varmistetaan tulonjaon reiluus - eli se, että myös niin pähkinöiden viljelijät kuin kuorijatkin saavat hyvästä työstään kunnollisen korvauksen.

Adukin cashew-pähkinöiden tuotannossa kiinnitetään lisäksi erityistä huomioita työturvallisuuteen. Korkeimman laadun saavuttamiseksi pähkinät kuoritaan yksi kerrallaan käsityönä. Kuorijoillaan on käsissään erityisvalmisteiset hanskat, joiden läpi pähkinöiden erittämät, vahvat aineet eivät pääse käsien ihoa ärsyttämään.

Cashew-pähkinöiden kuoren alla esiintyy luonnollisesti myrkyllisiä öljyjä, jotka syövyttävät pähkinöiden kuorijoiden (jotka tyypillisesti ovat naisia) ihoa, ellei työturvallisuudesta pidetä hyvää huolta. Ongelma on maailmanlaajuisesti iso, sillä cashew on pähkinöistä kaikkein suosituin niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin.

Cashew-pähkinöiden tuotanto ei muiltakaan osin aina kestä päivänvaloa. Näiden suosittujen pähkinöiden suurin tuottajamaa on Vietnam, jossa cashew-pähkinöitä on kuorittu huumeriippuvaisten pakkotyöleireillä. Myös Intiassa cashew-pähkinöiden kuorijoiden työolot  ovat usein huonot ja palkkaus ala-arvoista. Ruohonjuuren pähkinöissä näitä ongelmia ei onneksi ole esiintynyt - kaikki cashew´imme saivat taustaselvityksissä puhtaat paperit.

Adukin cashew-pähkinät: Ruohonjuuren paras ruokatuote 

"Adukin luomulaatuiset cashew-pähkinät ovat monipuolinen ja luotettava keittiökumppani. Ne ovat ravintorikasta rouskuteltavaa - ja maistuvat mainiolle joka päivä ja joka ikinen ilta. Raakaleipurin luottopähkinät taipuvat niin vegaanisiin pestoihin kuin vaikkapa maidottomiin juustokkeisiinkin. Cashew on toden totta fiksu pähkinä purtavaksi - kiitämme myös loistavaa hinta-laatusuhdetta”, ruohonjuurelaisista koostunut raati summaa.

Luonnonmukaisesti tuotettuja cashew-pähkinöitä reilussa säästöpakkauksessa. Cashew on suosittu trooppinen makea pähkinä, jonka mieto kermainen maku on monien mieleen.

Cashew-pähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, sinkkiä ja magnesiumia sekä sydänystävällisiä rasvahappoja.

Osta Adukin cashew-pähkinät verkkokaupastamme >>

Lue myös:

Aduki - luomukaupan tienraivaaja >>