Globe Hope - parempaa maailmaa rakentamassa

Ruohonjuuren verkkokaupasta saa nyt hankittua Globe Hopen asusteita. Nyt on mainio hetki tutustua tuohon vastuullisten tekstiileiden pioneeriin!
Globe Hope - parempaa maailmaa rakentamassa

Globe Hope sai alkunsa, kun yrityksen toimitusjohtaja Seija Lukkala havahtui  vuonna 2001 kestämättömään yhtälöön: kulutus lisääntyy väestömäärien kasvaessa sekä kehittyvien maiden talouksien noustessa. Meillä on kuitenkin vain yhdet luonnonvarat käytettävissämme.  Uusiutumattomista luonnonvaroista ensimmäiset uhkaavat loppua jo ensi vuosikymmenellä.

Tuhlaamme uusiutuvia luonnonvaroja vuosittain n. 40 % enemmän kuin ne pystyvät uusiutumaan. Halu tehdä asioita kestävästi ja vaikuttaa olivat lähtökohdat yrityksen perustamiselle. Vuonna  2013 syntyi Globe Hope -konsepti, vastuullista designia hylätyistä mutta hyvistä materiaaleista.

Vastuullisia vaatteita paremman maailman puolesta

Suurimmat ongelmakohdat “tavallisessa” tekstiiliteollisuudessa ovat huonot työolot halvan työvoiman maissa, neitseellisten raaka-aineiden tuhlaaminen sekä ympäristön kuormitus.

Globe Hope tarjoaa vastausta näihin ongelmiin: tuotteet tehdään kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista lähituotantona.

- Pyrimme kuormittamaan maapalloa mahdollisimman vähän. Kolme avainarvoamme ovat esteettisyys, ekologia ja eettisyys sekä vastuullisuus, avoimuus ja vaikuttavuus, Globe Hopen Miisa Asikainen kertoo.

Globe Hopen tuotteissa käytetään uudelleen monenlaisia materiaalia

- Suurimmaksi osaksi ostamme materiaalit. Ihmisillä on useasti harhaluulo, että materiaalit ovat meille ilmaisia. Turvavyöt tulevat autoromuttamoilta, armeijamateriaaleille meillä on oma ostaja, messumatot tulevat tapahtumajärjestäjiltä, nahka on laukku- kenkä- ja huonekaluteollisuuden ylijäämää. Lisäksi joitakin materiaaleja tulee suoraan kuluttajakierrätyksestä ja mainosmateriaalit tulevat yleensä suoraan yrityksiltä. Meille on vuosien varrella muodostunut laaja ja arvokas yhteistyökumppaneiden verkosto, Globe Hopen Miisa Asikainen valottaa.

Ajatuksesta valmiiksi tuotteeksi

Mallistojen suunnittelu alkaa tuoteportfolion määrittämisellä, jonka jälkeen etsitään tuotteisiin sopivat materiaalit. Osa Globe Hope -tuotteista syntyy myös materiaalilähtöisesti uusien materiaalilöytöjen innostaessa tekstiilitaitureita innovatiivisiinkin kokeiluihin.

- Suunnittelu on hauskaa yhteistyötä, jossa ideat lentelevät ja luovuus kukkii, Asikainen hehkuttaa.

Globe Hope 2.0

Globe Hopen luku kaksi eli Tulevaisuuden Tarina alkoi 1.9.2018. Tällöin lanseerattu uusi Globe Hope -mallisto on tiiviimpi - ja monen mielestä vielä entistäkin tyylikkäämpi.

- Tuotteet vietiin seuraavalle tasolle, jossa esteettisyys tulee edellä. Yrityksen arvopohja ja vastuuliset prosessit pysyvät muuttumattomana. Skandinaavinen tyylikkyys ja raikas ajattomuus kuvastavat parhaiten syksyn ’Riite’ –mallistoamme.  Tästä tuoteperheestä löytyvat laukut, asusteet sekä luonnonkosmetiikka by Mia Höytö, Asikainen mainostaa.

“Olemme tulevaisuuden alkemisteja. Teemme hylätystä ja unohdetusta rakastettavaa. Arvottomasta arvokasta.” 

Ruohonjuurenkin asiakkaita ilahduttanut Mia Höytö -luonnonkosmetiikkasarja brändättiin hetki sitten Globe Hopen "alle". Mikä tekee tuosta kosmetiikkasarjasta aivan erityisen ja “Globe Hope”-henkisen?

- Unelmoimme pitkään omasta luonnonkosmetiikkasarjasta. Haravoimme eri mahdollisuuksia ja toimintatapoja. Löysimme Mia Höytö –kosmetiikan, joka oli kaikilta osilta juurit sitä, mistä olimme haaveilleet. Oli siis järkevää, että lyömme hynttyyt yhteen. Mia henkilönä jakaa arvomme ja tuotteet lunastavat brändilupauksemme. Mia jatkaa sarjan tuotekehitystä ja toimii asiantuntijana, joten uskomme että yhdessä olemme vahvempia, Gloe Hopen Asikainen taustoittaa.

Mia Höytö -sarjan tuotteet ovat erittäin monikäyttöistä, hellävaraista ja ihanan ylellistä luonnonkosmetiikkaa. Kosmetiikkatuotteet tehdään Helsingissä, puhtaimmista ja  parhaimmista ekosertifioiduista raaka-aineista. Tuotteet ovat pitkä kehitystyön tulosta, jossa Mian ekologinen tinkimättömyys yhdistyy parhaiden kemistien osaamiseen.

Usva-laukku kahmii kehuja ja suosiota

Kaikkein suosituin Gloe Hopen tuoteista on Usva-laukku, joka aiemmin tunnettiin nimellä Taikina. Uusista tuotteista asiakkaiden suosikiksi on noussut Viima Mini –reppu.

Molemmat suosikkituotteet ovat persoonallisia ja niissä pääosassa on puhdas, funktionaalinen design. Uskomme, että  laadukkaat, kestävät materiaalit puhuttelevat. Ihmiset arvostavat entistä enemmän vastuullisia prosesseja ja toimintatapoja.

Globe Hopen Miisa Asikainen paljastaa myös omaksi suosikikseen itse suunnittelemansa Viima Mini -repun.

- Se on älyttömän tyylikäs, kestävä sekä mukava selässä. Siinä on juuri sopivasti taskuja ja se on todella monikäyttöinen reppu. Selkäreppu, jonka ekologinen paino on pieni.

Vaikka Globe Hopen uusiomateriaaleista valmistetut tuotteet eivät kertalaakista ehkä koko maapalloa pelastakaan, ovat ne oiva askel oikeaan suuntaan. Globe Hopen vastuulliset asusteet ovat mainio valinta ihmiselle, joka arvostaa määrän sijaan laatua, kestävää tyylikkyyttä ja raikasta ajattomuutta. Ne sopivat kuin nenä päähän myös kauneutta ja funktionaalisuutta arvostavalle ihmiselle - sekä heille, jotka välittävät ja haluavat vaikuttaa ostopäätöksillään.

Osta Globe Hope -tuotteita Ruohonjuuren verkkokaupan kautta >>