Rimita Green – luonnonkosmetiikkaa Pietarsaaresta!

Rimita Green -sarjan deodorantti on Suomen parhaaksikin kehuttu kainalokaveri, joka toden totta pitää pintansa hikisimmälläkin hetkellä. Nyt tutustutaan tuon “ihmedödön” valmistajaan!
Rimita Green – luonnonkosmetiikkaa Pietarsaaresta!

Rimita Green on äidin ja pojan luotsaama, pietarsaarelainen perheyritys

- Meidän pieni tiimimme on dynaaminen ja touhukas. Meitä yhdistää aito halu tuoda ihmisille hyviä ja puhtaita vaihtoehtoja sekä intohimo puhtaisiin suomalaisiin marjoihin ja yrtteihin, Minna Uusitalo Rimita Greeniltä kertoo.

Rimita Green perustettiin syksyllä 2014 ja toiminta lähti käyntiin vuoden 2015 aikana. Idea yrityksen perustamisesta lähti siitä, kun Minna tiedosti sen, kuinka tärkeää on minimoida synteettiset ainesosat ihonhoitotuotteista.

Iho on ihmisen suurin elin. Kaikki, mitä ihoon laitetaan, on noin 30 sekunnissa verenkierrossa ja sieltä maksa ja munuaiset puhdistavat synteettiset ainesosat samalla tavoin, kuin olisit syönyt ne.

- Kun aloin tutkia markkinoilla olevia tuotteita, ne jakaantuivat kahteen kategoriaan: kotona tehdyt luomutuotteet, joissa käytetään tinkimättä huippuraaka-aineita sekä teollisesti tuotetut tuotteet, joissa oli myös paljon ”viherpesun” makua. Rimita Greenistä tuli eräänlainen hybridi näistä kahdesta tuotantotavasta. Me yhdistimme molempien tapojen parhaat puolet: kotona tehdyistä tuotteista otimme filosofian huippuraaka-aineista, jotka sitten veimme teolliseen tuotantoon. Näin varmistamme korkean ja tasaisen tuotelaadun, Uusitalo pohjustaa.

- Teemme kaikki tuotteet kuin itsellemme. Testaamme ne ensin itsellämme ja ystävillämme ennen varsinaista tuotelanseerausta.  Toimintamme perustuu arvopohjaamme: Haluamme tuottaa ekologisia tuotteita, jotka ovat korkealuokkaisia ja kohtuuhintaisia. Rimita Greenin tuotteissa on myös ihan aina täydelliset ainesosalistat.

Yrityksen nimi Rimita Greenistä paljon: kyseessä on perheyritys, jonka toiminta perustuu vihreisiin arvoihin. Rimita-sana tulee perheenjäsenten etunimien alkukirjaimista ja Green kertoo puolestaan vihreistä arvoista.

Yrityksen ensimmäinen tuote olivat RimitaPrima -luomusaippuat.

- Hankin ne ensin itselleni oman kuivan ihon puhdistukseen ja hoitamiseen. Halusin kehittää keinon puhdistaa ja hoitaa kuivaa ihoani ilman synteettisiä kemikaaleja. Ja tästä ajatuksesta syntyi RimitaPrima-luomusaippuat. Ne ovat aivan ainutlaatuisia. Kuten eräs meidän jälleenmyyjistämme sanoi, että eiväthän nämä ole mitään saippuoita vaan ihonhoitopaloja! RimitaPrima-saippuat tehdään ns. kylmämenetelmällä ensiluokkaisesta luomukasvatetusta neitsytoliiviöljystä, jota Uusitalo käyttää myö salaatinkastikkeena.

Korkealaatuisuus tarkoittaa Rimita Greenille ensiluokkaisia raaka-aineita ja toimivia, kontrolloituja valmistusprosesseja


- Meillä on myös intohimo puhtaisiin suomalaisiin marjoihin ja yrtteihin. Syömme itse luomuruokaa ja kesäisin kasvatamme yrttejä ja vihanneksia omassa puutarhassamme. VTT on tutkinut paljon suomalaisten marjoja elintarvikkeissa ja ihonhoidossa. Meidän luontomme vaativat kasvuolosuhteet ja intensiivinen valo kesällä tekevät suomalaisista marjoista ja yrteistä todellisia superraaka-aineita. Haluamme jalostaa näitä puhtaasta luonnosta saatavia kasveja korkealuokkaisen suomalaisen osaamisen avulla hoitaviksi tuotteiksi, Minna Uusitalo kertoo.

- Uskomme myös aitouteen ja rehelliseen tapaan toimia. Saamamme positiivinen palaute palkitsee ja innostaa kehittymään ja kehittämään uusia tuotteita. Olemme vakuuttuneita, että kun ihmisten tietoisuus lisääntyy, luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista syntyy tulevaisuuden standardi.

Uusitalon oma tuotesuosikki on RimitaTriple-kasvonhoitosarja, jonka teho perustuu suomalaiseen, antioksidanttirikkaaseen tyrniin. Puhdistusvaahdossa ja kasvovedessä tehoaineina temmeltävät myös piharatamo ja siankärsämö. Nämä meillä rikkakasveina pidetyt yrtit ovat mitä mainioimpia kasveja ihonhoidossa: piharatamo on antiseptinen ja siankärsämö puolestaan lisää pintaverenkiertoa, vahvistaa ihosoluja ja pienentää ihohuokosia.

RimitaTriple -sarjan syväkosteuttava anti-aging kasvovoide imeytyy ihoon nopeasti. Sarjan puhdistusvaahto putsaa ihon luonnollisesti kuivattamatta sitä. Kasvovesi puolestaan viimeistelee puhdistuksen, tuo lisäkosteutta ihoon ja valmistaa ihon hellivälle voiteelle.

- Rimita Greenin tuotteet ovat toimivia luomutuotteita, joissa käytämme parhaita mahdollisia luonnosta saatavia ainesosia. Suosittelemme tuotteitamme kaikille, jotka haluavat minimoida synteettisten ainesosien kertymän kehossaan ja jotka arvostavat toimivia ja helppokäyttöisiä tuotteita, Uusitalo kannustaa.

Rimita Greenin suosituin tuote on Ruohonjuuren asiakkaidenkin suosikiksi kivunnut deodorantti: RimitaDeo. Tuo luomulaatuinen, alumiiniton deodorantti ei sisällä etanolipohjaista alkoholia tai ruokasoodaa, joten se sopii mainiosti myös herkkähipiäisille.

- RimitaDeon suosio perustuu sen toimivuuteen ja kohtuulliseen hintatasoon. Miedon tuoksunsa ansiosta tämä deodorantti sopii kaikille, Uusitalo kertoo suosion syistä.

Ruohonjuuren Rimita Green-apajille pääset tästä >>