Ravintoterapeutin joululahjavinkit hyvinvoinnin tueksi

Anna lahjaksi hyvää oloa! Rakkaalle läheiselle halutaan luonnollisesti kaikkea hyvää - myös jouluna ja joululahjojen muodossa. Kippoja ja kuppeja on meistä monella jo nurkat täynnä ja siksipä jouluiset hankintansa kannattaakin suunnata hyödyllisiin, hyvinvointia tukeviin valintoihin. Lue tästä Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivun joululahjavinkit!
Ravintoterapeutin joululahjavinkit hyvinvoinnin tueksi

Tänä jouluna annetaan lahjaksi hyvää oloa - ja aidosti hyödyllisiä yllätyksiä turhan krääsän sijaan.

- Kivan yksilöllisen paketin loihtii esimerkiksi yhdistämällä ravintolisään jokin muu hyvää oloa tuova lahja, ravintoterapeuttimme vinkkaa.

Mikä paketti olisi sinun läheisellesi sopiva? Vihiä valintoihisi ja inspiroivia ideoita saat tästä jutusta!

Helpotusta stressaantuneelle

Koska stressi kuluttaa kropastamme B-ryhmän vitamiineja, on hyvä varmistaa niiden riittävä saanti. Hermostolle tärkeät B-vitamiinit tukevat oravanpyörältä tuntuvan, psyykkisen kuormituksen keskellä. Myös C-vitamiinin ja magnesiumin tarve korostuu stressin myötä.

Myös lakkakääpä eli reishi on mainio lahja henkilölle, joka tarvitsee elämäänsä tyyneyttä ja tasapainoa.

- Ashwagandhan vannoutuneita käyttäjiä on jo paljon ja myös tätä yrttiä vielä tuntemattomille rohdos voisi olla kokeilemisen arvoinen stressin nujertamiseksi ja yöunien parantamiseksi, ravintoterapeutti suosittelee.

- Ruusujuuri puolestaan on voimakas adaptogeeni, joka auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti sopeutumaan muuttuvin olosuhteisiin ja jaksamaan rankkoinakin aikoina.

Frantsilan yrttitilan Tyyneyden tipat tai A. Vogelin Avena sativa eli kauranversouute auttavat tasapainottamaan mieltä.

Hidasta elämää -sarjan Stressinhallintakortit pilleripurkin auttavat hoitamaan mieltä “pintaa syvemmältä” rauhoitellen. Stressiä vastaan taisteltaessa nämä kortit ja ylivirettä helpottava ravintolisä ovat oivallinen lahjakokonaisuus, joka voi tuoda hyviä tuloksia uutta vuotta kohti matkattaessa. Mukaan menoon voi sujauttaa myös terveellisempää makeaa:
- Ja mikä mukavinta: nelisenkymmentä grammaa laadukasta tummaa suklaata päivässä on hyvä valinta kuormittuneelle ihmiselle, Koivu toteaa.

Höyhensaarimatkailun edistämiskeskus suosittelee

Lempeät ja rauhoittavat iltateet ova mitä mainioin tapa siirtyä päivän tohinoista illan harmonisempiin hetkiin.

Levollista tunnelmaa kotiin tuovat myös diffuusori ja siinä tuoksutettava eteerinen öljy, joista iltakäytössä suosituin on laventeli. Toki laventelia voi ripsauttaa tipan tyynyliinallekin tai käyttää vaikkapa tyynnyttelevissä jalkakylvyissä.

Ruohonjuuren asiakkaiden ja henkilökunnan suursuosikiksi kohonnut piikkimatto on mainio rauhoittaja, rentouttaja ja hyviin uniin tuudittelija. Kun piikkimaton rentouttavan tehon on itse tullut todenneeksi, tulee sen päällä makoilusta hyvinvointia edistävä tapa, jonka haluaa toistaa joka ilta ennen yöpuulle kipuamista. Suloisiin uniin tuudittelevan lahjakokonaisuuden täydentää esimerkiksi valeriaana, Puhdas + -sarjan nopeavaikutteinen unijauhe, Foodinin Iltajauhe tai ulkoisesti käytettävä magnesiumsuihke tai -voide.

Hyvinvointia teini-ikäisille

Usko tai älä, mutta myös teinejä on mahdollista ohjata lempeästi luonnollisen hyvinvoinnin ja terveyden maailmaan.

Teinitytön tai -pojan terveyttä tukevat erityisesti tähän ikävaiheeseen suunnitellut monivitamiinit.

- Ravintolisäpurkin lisäksi suosittelen antamaan teini-ikäisille lahjaksi ihanaa luonnonkosmetiikkaa. Huulirasvaa ainakin tarvitsevat melkein kaikki - eikä ehkä tulla ajatelleeks, miten paljon huulista kulkeutuu aineita suun kautta kehoon. Deodorantti ja teini-ihon tukena toimivat ihonhoitotuotteet ovat varmasti tervetullut lahja. Finnien kanssa taistelevalle voi pakettiin sujauttaa kasvonaamion tai puhdistusaineen, Eijaliisa Koivu ehdottaa.

- Iho-ongelmiin B6-vitamiini on mainio tuki. Ruokiin lisättävät oluthiivahiutaleet onkin helppo ja mainio B-vitamiinien lähde. Myös A-vitamiinit ovat hyvä valinta nuorelle ihmiselle. Hauska Aromastick-sarjan Focus -puikko antaa eteeristen öljyjen kautta tukea keskittymiseen, jos teinin ajatus koulussa tai läksyjä tehdessä karkailee muualle.

Omaan kotiin jo muuttaneelle nuorelle aikuiselle saa kerättyä mahtavan herkkupaketin, johon voi vaikkapa sujauttaa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, inkivääri- ja tyrnimehua sekä hyviä omegoita aivojen tueksi esimerkiksi kalaöljypullon muodossa.

- Hyvä monivitamiini on myös mainio tuki ja turva hyvien ravintoaineiden saamiseen, jos kattava ruokavalio on vähän hakusessa, ravintoterapeutti vinkkaa.

Lahjaideoita atooppisen ihon omaavalle

Atoopikon iho on kovilla erityisesti talvella ja hänelle varmasti mieluinen paketti sisältää sekä sisäistä apua tuovia tuotteita kuin ulkoisesti tilannettaan jeesaavia valintoja.

- Ravintolisistä ihoa tukevia tuotteita on sinkki, B6-vitamiini tai B complex tai vaihtoehtoisesti ruokiin lisättävät oluthiivahiutaleet B-ryhmän vitamiinien lähteenä. Myös biotiini, A-vitamiini ja hyvät omegat edistävät ihon hyvinvointia.

- Kalaöljystä saatavien omega 3 ja 6 rasvahappojen lisäksi myös omega 7 ja 9 ovat atooppisen ihon ystäviä ja erityisesti Bertil´s -sarjan Iho-Omega on mainio valinta.

- Mustakumina-, hamppu- ja tyrniöljy sopivat myös vegaaneille. Hampusta valmistettu ihoöljy ulkoisesti käytettynä (joko sellaisenaan tai perusvoiteeseen sekoittuna) voi rauhoittaa ärtynyttä, kutisevaa ja kuivaa ihoa, Eijaliisa Koivu suosittelee.

Vinkkejä luonnollista kauneutta tukeviksi lahjoiksi

Ihanien luonnonkosmetiikkatuotteiden kaveriksi voi valita sisäisesti hoitavia ja kauneutta tukevia tuotteita.

- Beauty complexissa on nimensä mukaisesti iholle, hiuksille ja kynsille hyvää tekeviä ravintoaineita. MSM-rikkiyhdistettä on mm. ihossa, hiuksissa, kynsissä, lihaksissa ja luissa. C-vitamiinia tarvitaan iholle tärkeän kollageenin muodostumisessa ja A-vitamiinilla on useita vaikutuksia ihon hyvinvoinnille, ravintoterapeuttimme summaa.

- Beauty premium kollageeni vastaavasti mainio kauneustuote, jossa pieniä ihmeitä ihollesi tekee kollageenin, Dermial-hyaluronihapon, C-vitamiinin ja biotiinin mainio sekoitus. Kollageenin luonnollisesti vähentyessä tulevat juonteet ja rypyt esiin. Kollageenilisät ovat nousseet suosituiksi myös nivelten hyvinvoinnista kiinnostuneiden keskuudessa.

Ihovoiteiden lisäksi ihoa tulee ravita myös sisältä käsin hyvillä rasvahapoilla, kuten Omega7 skin -kapseleilla ja kalaöljyllä.

Kylpyhuonetta tai meikkipöytää koristamaan sopii vaikkapa kaunis hajuvesipullo tai vartaloöljy, jossa aitoja yrttejäi mukana; Jimmy Byond -sarjan ylellisen tuntuiset tuotteet ilahduttavat varmasti. 

Tämän hetken ehdoton suursuosikki on Ruohonjuuren tämän vuoden parhaaksi luonnonkosmetiikkatuotteeksi valittu Whamisa-sarjan Cactus serum, joka sisältää 99,47% kosteuttavaa ja ihoa silottavaa kaktusviikunauutetta.

Ylellisen tuntuinen ja näköinen guasha tai kasvoroller yhdessä ihanan kasvoöljyn tai seerumin kanssa on varmasti mieluinen lahja.

Muistin tueksi

Muistinsa vaalijalle mainion lahjan voi koota esimerkiksi B-vitamiineistä ja omega-ravintolisästä. Mukaan voi sujauttaa myös alfalipoiinihapon ja Lion’s manea.

Aktiiviliikkujalle lahjaksi

Magnesium niin sisäisesti kuin paikallisesti hierottuna helpottaa lihaskireyksiä ja rentouttaa kehoa. Loistava lahjavalinta on esimerkiksi tyylikäs purkki voimajauhetta, jossa on proteiinin lisäksi macaa ja muita tehoaineita, jotka tuovat puhtia treeniin.

Liikkujan makumieltymysten mukaan lahjapakettiin voisi valita marjaisan tai raikkaan sitruksisen elektrolyyttijauheen, joka huolehtii nesteytyksestä ja mineraalien saannista. Lisää potkua ja paukkuja treeniin tuo purkki tai pussi EAA:ta eli välttämättömiä aminohappoja. Kahdeksan välttämättömän aminohapon sekoitusta löytyy maustamattomana ja mango-vadelma tai greipin makuisina.

Sisäisesti otettavien lahjojen lisäksi ulkoista apua keholle löytyy myös.

- Guashat ovat suosittuja kauneuden hoidossa, mutta liikkuja saa niillä hyvin avattua lihaskalvojaan. Netistä löytyy hyvin ohjeita juuri fascioiden avaamiseen, Koivu vinkkaa.

Toipilaan tueksi

Proteiineista välttämättömät aminohapot ovat tärkeitä esimerkiksi leikkauksesta toipuville tai raajansa satuttaneille. Valikoimissa on EAA eli essential amino acid -valmisteita niin jauheina kuin kapseleina. Voimaa paranemiseen -kortit tuovat elämään iloa ja toipumiseen positiivista mieltä.

Lahjavinkkejä lemmenliekkien leiskutteluun

Lemmenliekkejä leiskuttelevista lahjoista on iloa paitsi saajalleen myös lahjan antajalle.

- Ashwagandha voi vaikuttaa mukavasti vireyteen ja saada lakanat liehumaan. Samalla se tukee stressaantunutta mieltä. Toinen lemmenpuuhia ja henkistä hyvinviontia tukeva tuote on maca, jota löytyy miehille mustaa ja naisille punaista tai molemmille sopivaa keltaista versiota, ravintoterapeutti suosittelee.

Tervetullut huomionosoitus toiselle on hieronta. Tiukka hartiaseutu tai väsyneet jalat kiittävät saamastaan huomioista. Kokemuksen kruunaa huolella valittu hierontaöljy, joka helpottaa kipua tai tuo virkistystä.

Voimaa rakastamiseen parisuhteessa -kortit ovat mahtava panostus yhteiseloon.

Jimmy Boyd -sarjan ihanat vartaloöljyt tai tuoksut ilahduttavat taatusti lahjan saajaa - ja saattaa käydä niinkin, ettei kumppani voi enää vastustaa tämän nuuskuttelua.